- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Muska baklava malzemeleri
Hamur için
500 gr un
4 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr nişasta
250 gr tereyağı
İç malzeme için
500 ml süt
¼ su bardağı irmik
¼ su bardağı toz şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Şerbet için
5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Ceviz içi
Muska baklava hazırlanışı
Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri iyice yoğurun. Merdaneyle yufka inceliğinde açın. Sütü tencerede ısıtın. İrmiği ilave edip sürekli karıştırın. Şekeri ekleyip karıştırın ve kaynayınca ateşten alın. Cevizi ilave edip iyice harmanlayın. Açtığınız yufkanın 3 tanesini üst üste yerleştirin. 3 yufkada bir yağlayarak 9 yufka kullanın. Yufkaları dört parmak kalınlığında, uzun ve ince dikdörtgenler şeklinde kesin. Uçlarına harçtan paylaştırıp üçgen şekilde muska böreği gibi kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerini yağlayıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip soğumaya bırakın. Bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatıp soğuk baklavaların üzerine dökün. Üzerlerine iri çekilmiş ceviz içi serperek servis yapın.