Muska Baklava

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
3,351

Muska baklava malzemeleri

Hamur için

500 gr un

4 yumurta

Yarım su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

200 gr nişasta

250 gr tereyağı

İç malzeme için

500 ml süt

¼ su bardağı irmik

¼ su bardağı toz şeker

1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Şerbet için

5 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

Ceviz içi

Muska baklava hazırlanışı

Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri iyice yoğurun. Merdaneyle yufka inceliğinde açın. Sütü tencerede ısıtın. İrmiği ilave edip sürekli karıştırın. Şekeri ekleyip karıştırın ve kaynayınca ateşten alın. Cevizi ilave edip iyice harmanlayın. Açtığınız yufkanın 3 tanesini üst üste yerleştirin. 3 yufkada bir yağlayarak 9 yufka kullanın. Yufkaları dört parmak kalınlığında, uzun ve ince dikdörtgenler şeklinde kesin. Uçlarına harçtan paylaştırıp üçgen şekilde muska böreği gibi kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerini yağlayıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip soğumaya bırakın. Bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatıp soğuk baklavaların üzerine dökün. Üzerlerine iri çekilmiş ceviz içi serperek servis yapın.
 
Üst Alt