- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
1 KİLO gr. erik
1.kg. toz şeker
Yarım limon suyu erik ekşi oldugu için bir iki damla koyuyorum siz istediğiniz kadar koyun yarım limon suyunu geçmesin
MÜRDÜM ERİĞİ REÇEL TARİFİ
Mürdüm eriğini yıkayıp çekirdeklerini ayıklayıp Üzerlerin örtecek kadar su ile kaynatın.Kaynayınca tel süzgüden kabukları kalıncaya kadar yani mermalat gibi olacak geçirdikten sonra toz şekerini ilave edip bir iki taşım kaynatın inmesine yakın bir iki damla limon suyu yada bir nohut büyüklüğünde limon tuzu atın kavonozlara sıcak sıcak boşaltın konserbve kapagını kaynar suda bekletin sıkıca ılıyınca kapatın
PÜF NOKTASI SUYUNU İYİ AYARLAYIN COLDUR COLDUR SU KOYARSANIZ MARMELATTAN ÇIKAR HOŞAFA BENZER ÜZERİNİ GEÇEÇEK KADAR SU YETERLİ ..
Alıntı...
1.kg. toz şeker
Yarım limon suyu erik ekşi oldugu için bir iki damla koyuyorum siz istediğiniz kadar koyun yarım limon suyunu geçmesin
MÜRDÜM ERİĞİ REÇEL TARİFİ
Mürdüm eriğini yıkayıp çekirdeklerini ayıklayıp Üzerlerin örtecek kadar su ile kaynatın.Kaynayınca tel süzgüden kabukları kalıncaya kadar yani mermalat gibi olacak geçirdikten sonra toz şekerini ilave edip bir iki taşım kaynatın inmesine yakın bir iki damla limon suyu yada bir nohut büyüklüğünde limon tuzu atın kavonozlara sıcak sıcak boşaltın konserbve kapagını kaynar suda bekletin sıkıca ılıyınca kapatın
PÜF NOKTASI SUYUNU İYİ AYARLAYIN COLDUR COLDUR SU KOYARSANIZ MARMELATTAN ÇIKAR HOŞAFA BENZER ÜZERİNİ GEÇEÇEK KADAR SU YETERLİ ..
Alıntı...