Her Sabah Gurbet Diyarin-da cocuklarimi okulla biraktiktan sonra arabami da okullun parkinda birakarak evime yuruyerek,
kosarak,hayal kurararak,, maziye takilarak o Rabbimin bize sundugu tertemiz havayi derinden soluyarak evime dogru gelirim..
Belki de bir an yanliz kalip kendimi, yuregimi hissetmek duyabilmek bir an da olsa varligimi sadece insan oldugumu hissetmeye ihtiyacim vardi..
Her yer karlar altinda benbeyaz bir gelin gibi..
sadece yollar erkenden temizlenmis ve tonlarca tuz atilmis olur..
ben ise yaya kaldirimindan karlar uzerinden yurumeyi cook seviyorum.. yerden 20 cm kalinligi olan kar soguktan donmus sanki uzayda yuruyormusum gibi bir his olur icimde,,
kar uzerinde yururken veya kosarken kendi ayak seslerimi dinlerim..
KIM? bu ne kadar agirim ki?karlar uzerinde yuruyebiliyorum..
sonra cocuklugum aklima gelir Sabah Istanbulda kalkip biraz kiyida kosede kar gorsek pijama ile sokaga cikip kar dansi yaptigimi ve sevincten cilgina dondugum
o cocuklugumu...
ANNE!KAR YAGMIS ANNE KAR VAR!rah. annem niye sevinmez di ki? hic anlam veremezdim..belki de sobada yakacak odun komur kalmamisti..
garip anam..sokaklarda odun ariyacakti...yada beni yuregine koyup isitacakti.. o zayif yasli bedeni ile..ellerimi nefesi ile isitacakti...sonrada alnimdan opup..
Surmeli..kinali Kuzum.. diye sogugun sessizligine garipligi ile..gomulecekti..Cocuk akli bunlari nerden bilebilirdim ki?
AHH Kizim o kar taneleri kadar basina RAHMET dussun emi.... sozlerini bir an duyar gibi oldum...
sonra tekrar bu soguk ulkenin soguk sokaklarinda yururken sanki birisi adimi seslendi..
Nur..Nur...hemen arkama donup bakarim kim?olabilir ki?kimim var ki?seslensin?
bir Sevdigim..bir tanidigimmi vardi sanki?
Allah Allah niye hemen arkama bakmistim ki?
Subhana/Allah..niye sagima, soluma, onume gokyuzune bakmamistim ki?Aninda Arkama donup bakmistim.....
demekki bilincalti aslinda hep yuregim gecmislerde kalmis, yasadigim o mutluluklari sevgileri, arkam da hasret ozlem ile ariyordum..
ya cikip gelirse?ya cikip Gelirlerse....ya tekrar cagirdiklari seslenirlerse...
sonra bir ara Gokyuzune baktim!gokyuzunun masmavi...görkemi ve hayalini çizdiğim bembeyaz bulutlarının altında bir an
Sanki Rabbimin Rahmetini,eserini, Uzaklarda gülümseyen gökkuşağının simasinda hissetim...Ve yoluma devam ettim...