Muhacir`in Sakli Yureginden...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
e41c2ff53ee3e974b467917a.jpg

Her Sabah Gurbet Diyarin-da cocuklarimi okulla biraktiktan sonra arabami da okullun parkinda birakarak evime yuruyerek,
kosarak,hayal kurararak,, maziye takilarak o Rabbimin bize sundugu tertemiz havayi derinden soluyarak evime dogru gelirim..
Belki de bir an yanliz kalip kendimi, yuregimi hissetmek duyabilmek bir an da olsa varligimi sadece insan oldugumu hissetmeye ihtiyacim vardi..
Her yer karlar altinda benbeyaz bir gelin gibi..
sadece yollar erkenden temizlenmis ve tonlarca tuz atilmis olur..
ben ise yaya kaldirimindan karlar uzerinden yurumeyi cook seviyorum.. yerden 20 cm kalinligi olan kar soguktan donmus sanki uzayda yuruyormusum gibi bir his olur icimde,,
kar uzerinde yururken veya kosarken kendi ayak seslerimi dinlerim..
KIM? bu ne kadar agirim ki?karlar uzerinde yuruyebiliyorum..
sonra cocuklugum aklima gelir Sabah Istanbulda kalkip biraz kiyida kosede kar gorsek pijama ile sokaga cikip kar dansi yaptigimi ve sevincten cilgina dondugum
o cocuklugumu...

ANNE!KAR YAGMIS ANNE KAR VAR!rah. annem niye sevinmez di ki? hic anlam veremezdim..belki de sobada yakacak odun komur kalmamisti..
garip anam..sokaklarda odun ariyacakti...yada beni yuregine koyup isitacakti.. o zayif yasli bedeni ile..ellerimi nefesi ile isitacakti...sonrada alnimdan opup..
Surmeli..kinali Kuzum.. diye sogugun sessizligine garipligi ile..gomulecekti..Cocuk akli bunlari nerden bilebilirdim ki?
AHH Kizim o kar taneleri kadar basina RAHMET dussun emi.... sozlerini bir an duyar gibi oldum...
sonra tekrar bu soguk ulkenin soguk sokaklarinda yururken sanki birisi adimi seslendi..

Nur..Nur...hemen arkama donup bakarim kim?olabilir ki?kimim var ki?seslensin?
bir Sevdigim..bir tanidigimmi vardi sanki?
Allah Allah niye hemen arkama bakmistim ki?
Subhana/Allah..niye sagima, soluma, onume gokyuzune bakmamistim ki?Aninda Arkama donup bakmistim.....
demekki bilincalti aslinda hep yuregim gecmislerde kalmis, yasadigim o mutluluklari sevgileri, arkam da hasret ozlem ile ariyordum..
ya cikip gelirse?ya cikip Gelirlerse....ya tekrar cagirdiklari seslenirlerse...
sonra bir ara Gokyuzune baktim!gokyuzunun masmavi...görkemi ve hayalini çizdiğim bembeyaz bulutlarının altında bir an
Sanki Rabbimin Rahmetini,eserini, Uzaklarda gülümseyen gökkuşağının simasinda hissetim...Ve yoluma devam ettim...kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
b29f659b8153abe1b4249aa9.jpg

Hüzün ki en çok yakışandır âşıklara.
yandık, yakıldık; ama hüzünden yana asla yakınmadık.
ne de olsa biz mahzun bir peygamberin ümmeti değil miyiz?
hüzün taze tutar aşk yarasını...
yaramdan da hoşum,yârimden de...

Ey bize bizden Yakın olan Allah’ım!
Acı günümüzde sabırdan, tatlı günümüzde şükürden ayırma!
Her halimizde bizi rahmetinle sarıp sarmala, mağfiretinle bağışla!
Hayatı ve ölümü hakkımızda hayırlı eyle!
Ölenlerimizin varsa kabir azaplarını hafifleştir!
Onlara rahmetinle muâmele buyur! Onları bağışla!
Büluğ çağından önce vefat eden çocuklarımıza merhamet eyle! Onlara Cennette refâkat etmeyi lütfeyle!Âmîn...
kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir bilge varmış ; Ne sorsan cevap verirmiş.
Onu çekemeyen biri demiş ki:
- Ona öyle bir soru soracağım ki kesinlikle bilemeyecek.
Ne soracaksın ? Diye sordukların da ise :
- Elimde bir kelebek var.Ölü mü diri mi ? Diye soracağım.Eğer diri derse elimi sıkıp öldüreceğim.Ölü derse de elimi açıp bırakacağım uçup gidecek.
Bilgenin yanına gidiyor ve sorusunu soruyor.
- Elimdeki kelebek ölü mü diri mi ? Diyor.
Bilgenin cevabı ise müthiş;
O SENİN ELİNDEkgüll..,

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Bir gün sormuşlar ermişlerden birine; "Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?" "Bakın göstereyim" demiş ermiş. Önce sevgiyi dilden gönüle indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış. Hepsi oturmuşlar yerlerine. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar.

Ermiş; "Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz" diye bir de şart koymuş. "Peki" demişler ve içmeye teşebbüs etmişler. Fakat o da ne? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağızlarına. En sonunda bakmışlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlar sofradan.

Bunun üzerine, "Şimdi..." demiş ermiş, "Sevgiyi gerçekten bilenleri çağıralım yemeğe." Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen, ışıklı insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa. "Buyrun" deyince her biri uzun boylu kaşığını çorbaya daldırıp, sonra karşısındaki kardeşine uzatarak içmişler çorbalarını. Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmışlar sofradan.

"İşte" demiş ermiş, "Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse o aç kalacaktır. Ve kim kardeşini düşünür de doyurursa o da kardeşi tarafından doyurulacaktır. Şüphesiz şunu da unutmayın. Hayat pazarında alan değil, veren kazançlıdır her zaman..."

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yanımda olmaman neyi değiştirir ki Güneşte benden uzakta ayda!
Ama hiçbir sabahım güneşsiz Hiç bir gecem aysız geçmiyor Tıpkı yuregımın senden SEN-siz gecmedıgı gıbı...
Yaşamaksa seni sevmek ben hiç ölmedim...kgüll..,

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Yazılardaki aşkın varlığı fiillerimizde de olsaydı an be an, hayat çekilir miydi acaba?
Bilen var mı?
Sanırım çekilmezdi.
O zaman şöyle bir şey istesem haksızlık eder miyim?
Yazılardaki aşkı da olması gereken yere çeksek aşka zulmetmiş mi oluruz?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum canim ahiretligim.. Hayirli cumalar.. Rabbim sana ..ailene ve Cennet ehli olan evladina magfiret eylesin..
Cunmlemizi O`nun RAZI oldugu kullarindan secsin!Yarrab!!
Gunler-den yine CUma...yine bir baska Cuma..gunler oyle cabuk geciyor ki..ucuyor sanki...
ve bizler,bu dunya imtihan mekani olan Arz dan Ebedii yolculuga dogru Yolculuktayiz..
Canim bilirsiin ki Cuma Gunu Benim icin Cook ozel..bir gun-dur ve Bugun sadece sevdiklerimi ziyaret eder..
dualarim ile Yuregimden Yad eder.. Gozyasi ile Rahman kapisina yonelirim..
Aslinda Cuma..Rahmet.. ibadet..Hizmet..muhabbet Bayram gunu-dur biz Muslimanlar icin..
o Yuzden bugun bir baska telastayim.. Ama Ilk Olarak Sana Bunu yazip cikacagim..
Kur`an okudugunu Mealini ogrendigini..okumus Cook sevinmistim..
iste Bu benim ahiretligim..
Cennet Cocugunun Annesine Yarasir bir guzel insan demistim..
Ahh Can anladim ki derin ve teslim olan insanlarin isi Sukut ve Sabir imis...
artık sustum.. sadece dua edelim..Rahmet ..Magfiret dilenelim bugun..
Rabbe yönellip anlam kazansın serzenişlerimiz..
ve hiç değilse rabbim katında olsun bir değerimiz..
bunun ardından uğurladım misafirlerimi..
bir üzüntüm kaldı yanımda bir yıpranmışlığım ve bir de yanlızlığım...
Garipligimiz .. acizligimiz ..muhacirligimiz...
ve yuregimizden hic kimseye diyemedigimiz bir söz..bir dua..bir damla gozyasi ile..
Rahman`a yonelelim Bugun..kgüll..,kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sen benim hüzün ..hasret yanımsın....
Güneşin vurmadığı gölgede kalan yanım...
Kimselerin bilmediği kendime sakladığım...
En çok ayazda kalmış olup da rüzgara savuramadığım, alıp alıp defalarca sineme sardığım yanımsın...
En çok kanayan yarama sarmaya çalıştığımsın...
Sardıkça kanayan kanadıkça sardığımsın…kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
geceyanlizligi.jpg

Yükseklerde adın buluttur, dağların zirvesinde sistir, dumandır;
ama yağmur olur da yere inersen, adın rahmettir...

Rahmete bulan ey başı dik yürek....ne gezersin ıraklarda ne bulmak istersen yakınlıkta ara..
Yükseklerde heyben boş kalır ..erişemezsin..dolduramazsın..Rahmetten yana ne varsa..
Toprağa düş yürek toprağa ! bula üzerine... kibirden arındıracak seni ne varsa..
Rahmet ve Merhamet kokan toprağın.... denizine dal resmet ...biçim biçim..renk renk...
Olur ya başka bir aç susuz yürek özenir de...Düşer TOPRAĞA...Ya Hu GÖNÜL.
Bir yağmur tanesi olsam Düşsem..........

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
acıya niye acı tatlıya niye tatlı diye sorulmazki. bu onun yaradılış hakikatıdır..
Biz Hz. Allah kuran ve peygamber sevdalısıyız...
amma bir de o sevdanın rüzgarı olan aşk varki içimizde...
işte o aşk vurdumu adem Alem olur...
ademde Hak-ta kaybolup deli divane döner...

Üst Alt