Mısırlı tavuk

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Malzemeler

175 gr pirinç
Tuz
1 soğan
4 tavuk göğsü filetosu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı domates püresi
1/4 litre et suyu
140 gr mısır (konserve)
2 çorba kaşığı süt kreması
2 çorba kaşığı sirke
Karabiber
Taze fesleğen

Yapılışı


Pirinçle geleneksel tarife göre pilav hazırlayın.
Bu arada soğanı soyup incecik doğrayın.
Tavuk filetolarını temizledikten sonra yapışmaz tavada kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın.
Soğanı aynı yağda sote edip un, domates püresi ve et suyu ilave edin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. 10 dakika pişmeye bırakın.
Pişme süresinin 8. dakikasında suyunu süzdüğünüz mısırları ve kremayı ilave edin. Sirke, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Filetoları dilimleyip sosuyla ve pilavla birlikte servis yapın.
Arzu ederseniz taze fesleğen ile süsleyebilirsiniz.
 
Üst Alt