Mirac Kandili ve Secde Ayetleri

eMeKLi uYuSS

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Haziran 2011
Mesajlar
420
Tepkime puanı
5
Yaş
38
miraç kandili ile ilgili ayetler, Miraç Kandili İle İlgili Ayet, miraç gecesi ayetleri, miraç kandili, miraç gecesi ayetleri ile ilgili

Mirac Kandili ve Secde Ayetleri ,miraç gecesi ibadetleri ,miraç kandilinde namaz ,miraç kandili ile ilgili ayetler ,miraç kandili Ayet

miraç gecesi ile ilgili ayetler

İsrâ Suresi 1. Ayet ve Tefsiri

" Sübhânellezî esrâ bi abdihî leylem minel mescidil harâmi ilel mescidil agsallezî bâreknâ havlehû li nüriyehû min âyetinâ. İnnehû hüvessemiul basîr (İsra 1)
mirackandili2.jpg
Türkçe Meali:

"Bir gece, kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Harâm'dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, görendir."
(İsra :1)

Miraç Kandili ve diğer kandil gecelerinden mümkünse Secde ayetleri ile namaz kılmak sünnettir.

Miraç kandili kutlanırken hangi ayetler ve sureler ile ibadet yapılmnalıdır.Kuran-ı Kerim'de secde ayeti bulunan sureler ve ayet numaraları:


1. A'râf Sûresi: 206. âyet

2. Ra'd Sûresi: 15. âyet

3. Nahl Sûresi: 50- âyet

4. İsrâ Sûresi: 107. âyet

5. Meryem Sûresi: 58. âyet

6. Hac Sûresi: 18. âyet

7. Furkan Sûresi: 60. âyet

8. Neml Sûresi: 25. âyet

9. Secde Sûresi: 15. âyet

10. Sâd Sûresi: 24. âyet

11. Fussilet Sûresi: 37. âyet

12. Necm Sûresi: 62. Âyet

13. İnşikak Sûresi: 21. âyet

14. Alak Sûresi: 19. Âyet


Resulullah (s.a.v) buyuruyor: Ademoğlu secde âyeti okur ve secde ederse şeytan ağlayarak ayrılır ve: "Yazık bana, insanoğlu secdeyle emredildi ve secde etti, mukabilinde ona cennet var. Ben de secdeyle emrolundum ama ben itiraz ettim, benim için de ateş var '' der. ''

Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır?
Başta tilavet secdesi yapacak kişinin abdestli, üstünün başının temiz ve avret yerlerininde örtülü olması şarttır.

Tilavet secdesi yapmak niyetiyle abdestli olarak kıbleye dönülür ve eller kaldırılmaksızın "Allahüekber" diyerek secdeye varılır.

Üç kere "Sübhâne rabbiye'l-a'lâ" denildikten sonra yine "Allahüekber" diyerek kalkılır.
Secdeden kalktıktan sonra "Ğufrâneke Rabbenâ ve İleykel masîr" denir

(Secde âyetinin mealini okuyan veya dinleyen kimse de secde yapmalıdır.)

KURAN'DA BULUNAN SECDE AYETLERİ
-Zira Rabbinin yanında olanlar, O'na ibadet etmekten asla kibirlenmezler. Hep O'nu tespih ederler ve yalnız O'na secde ederler! (A'râf Sûresi: 206. âyet)

Oysa göklerde ve yerde ne varsa, ister istemez kendileri de gölgeleri de sabah akşam Allah'a secde eder. (Ra'd Sûresi: 15. âyet)


Üstlerinden Rablerinin korkusunu duyarlar ve kendilerine her ne emredilirse yerine getirirler. (Nahl Sûresi: 50- âyet)

De ki: "İster ona inanın, ister inanmayın; zira bundan önce kendilerine bilgi verilmiş olanlara okununca çeneleri üstü secdelere kapanıyorlar ve diyorlar ki: (İsrâ Sûresi: 107. âyet)

İşte bunlar, Allah'ın kendilerine nimetler verdiği peygamberlerden Adem, soyundan, Nuh ile birlikte taşıdıklarımızdan İbrahim ile İsmail'in soyundan hidayete erdirdiğimiz ve seçtiğimiz kimselerdendirler. Kendilerine Rahmanın ayetleri okunduğu zaman, ağlayarak secdeye kapanırlardı. (Meryem Sûresi: 58. âyet)

Görmedin mi göklerdeki kimseler, yerdeki kimseler güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, bütün hayvanlar ve insanlardan birçoğu hep Allah'a secde ediyorlar. Bir çoğunun üzerine de azap hak olmuştur. Allah her kimi de hakir ve zelil ederse artık ona ikram edecek yoktur. Şüphesiz Allah, dilediğini yapar. (Hac Sûresi: 18. âyet)

Ama onlara "Rahma'na secde edin!" denildiği zaman, "Rahman da neymiş?" Bize emrediyorsun diye secde mi ederiz?" dediler; ve bu daha ziyade vahşetlerini artırdı(Furkan Sûresi: 60. âyet)

Göklerde ve yerde gizli olan herşeyi ortaya aran ve sizin gizlediğiniz ve açığa vurduğunuz şeyleribilen Allah'a secde etmesinler diye. ( Neml Sûresi: 25. âyet)

Bizim ayetlerimize öyle kimseler iman ederler ki, onlarla kendilerine öğüt verildiği zaman secdelere kapanırlar ve Rablerine hamd ite tesbih ederler de büyüklük taslamazlar.(Secde Sûresi: 15. âyet)

(Davut) dedi ki: "Doğrusu senin bir koyununu kendi koyunlarına katmak istemesiyle sana zulmetmiştir. Gerçekten karışıkların (bir toplum içinde yaşayanların) çoğu biribirlerine haksızlık ediyorlar. Ancak iman edip de salih amel işleyenler başka. Ama onlar da pek az. Davut kendisini imtihan ettiğimizi sanmıştı. Hemen Rabbinden mağfiret diledi , rüku ederek yere kapandı , tevbe ederek (Allah'a) yöneldi. (Sâd Sûresi: 24. âyet)


Gece ile gündüz ve güneş ile ay, O'nun (kudretinin) delillerindendir. Güneşe ve aya secde etmeyi de onları yaratan Allah'a secde edin, gerçekten O'na ibadet edecekseniz! (Fussilet Sûresi: 37. âyet)

Haydi secdeye kapanın ve kulluk edin! (Necm Sûresi: 62. Âyet)

Karşılarında Kur'an okunduğu zaman secde etmezler? (İnşikak Sûresi: 21. âyet)

 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Miraç geceniz mübarek olsun.
mirackandili10.jpg

Miraç Kandili ile ilgili ayetler
İsrâ Sûresi
"Kulunu (Muhammed -aleyhissalâtü vesselâm-'ı) bir gece, Mescid-i Harâm'dan kendisine bâzı âyetlerimizi göstermek için, etrâfını mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir."(el-İsrâ, 1)

Necm Sûresi

"İnmekte olan yıldıza[1] and olsun." (en-Necm, 1)
"Sâhibiniz (Muhammed Mustafâ) sapmadı ve bâtıla inanmadı. O, arzûsuna göre de konuşmamaktadır. O'nun konuşması vahiyden başka bir şey değildir. Çünkü (bildirdiklerini)O'na güçlü, kuvvetli ve üstün yaratılışlı biri (olan Cebrâîl, Rabbinin emri üzere) öğretti. Sonra en yüksek ufukta (Sidretü'l-Müntehâ'da) iken asıl şekliyle istivâ etti (doğruldu)." (en-Necm, 2-7)
"Sonra yaklaştı ve tedellî etti." (en-Necm, 8)
"(Muhammed Mustafâ ile Rabbinin) araları, iki yay arası kadar, ya da daha yakın oldu." (en-Necm, 9)
"Allâh o anda kuluna vahyini bildirdi." (en-Necm, 10)
"(Muhammed Mustafâ'nın) gözleriyle gördüğünü kalbi yalanlamadı. (Ey inkârcılar!) O'nun gördükleri hakkında şimdi kendisiyle tartışacak mısınız?" (en-Necm, 11-12)
"And olsun ki (Muhammed Mustafâ), onu (Cebrâîl'i) Sidretü'l-Müntehâ'da bir defâ daha gördü."(en-Necm, 13-14)
"Orada Me'vâ cenneti vardır. O Sidre'yi kaplayan kaplamıştı." (en-Necm, 15-16)
"(Muhammed Mustafâ'nın) gözü, oradan ne kaydı, ne de sınırı aştı. And olsun O, Rabbinin en büyük âyetlerinden bir kısmını (da) gördü." (en-Necm, 17-18)
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
mirac-kandili-resimli-mesaj3.jpg

"Ey Rabbimiz! Unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizleri sorumlu tutma.
Ey Rabbimiz! Bizden önceki ümmetlere yüklediğin gibi bizlere de ağır yük yükleme.
Ey Rabbimiz! Güç yetiremediğimiz şeyi bizlere yükleme.
Bizi affet, bizi bağışla, bizlere merhamet buyur.
Sen bizim mevlamızsın. Kâfir topluluğa karşın bizlere yardım et." (Bakara Süresinin son ayeti)

Müslüman halkımızın miraç gecesini tebrik eder, bilinçlenmeye, uyanmaya, silkinmeye ve doğrulmaya vesile olmasını, ha keza hayır ve bereketlere vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz. Rabbimiz, bu mübarek gece hürmetine hastalarımıza şifa, dertlerimize deva, gönüllerimize ve hanelerimize sefa ihsan eylesin. Rabbim her daim hak'tan, haklıdan, doğrudan yana olmayı bizlere nasip eylesin.
 
Üst Alt