- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Haşhaşlı Milföy Halkalar
Malzemeler
* 6 adet milföy
* 1 kahve fincanı haşhaş tohumu
* 1 yumurtanın akı
Hazırlanışı
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Her şeridi avucunuzun içinde silindir şeklinde yuvarlayın. İki şeridi yanyana birleştirip ters yönlerde kıvırın. Halka şekline getirin. Her halka hamurunu önce yumurta akına sonra da haşhaş tohumlarına bulayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
*Milföy
*1 paket krem şanti
*Süt
YAPILIŞI
*Milföyleri merdane ile biraz açalım
*Üç parça olacak şekilde keselim
*Daha sonra yağlı kağıda dizelim
*Önceden ısıtılmış fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirelim
*Daha sonra krem şantisini hazırlıyalım
*Soğuyan milföyleri ortadan ikiye bölüp üst tarafını minik parçalara ufalıyalım
*Arasına ,yanlarına ve üst tarafına krem şanti sürelim
*Ufaladığımız parçalar ile üstünü süslüyelim...
Milföy Sarması
Malzemeler:
* Milföy
* 1 yumurta
* 80 gr tablet çikolata
* Susam
Hazırlanışı:
* Kare milföylerimize uzunlamasına 3 yahut 4 kare çikolata sıralayıp, kısa kenarını katlayıp yumurta beyazından sürüp diğer yarısını üzerine kapatalım.
* Bütün kare milföylerimizle bu işlemi yaptıktan sonra, katlanmış yerini tepsiye dönencek şekilde çevirip tepsiye dizelim.
* Yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpip önerilen derecede pişirelim.
Sarmalı Burgu
Malzemeler:
* Milföy hamuru
* 1 yumurta
* Tuz
* Susam
Yapılışı:
1. Milföylerimiz biraz yumuşadıktan sonra, kare şeklinde olan her bir milföyümüzü uzunlamasına 4 de kesiyoruz (yaklaşık 2 parmak kalınlığında).Yumurtamızın sarısını bir kaseye alıp bir çimdik tuz atıp karıştırıyoruz.Kesilmiş bir dilim milföyümüzü alıp, üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra, susamızı serpip diğer bir dilim milföy dilimini üzerine yerleştirip, tekrardan yumurta sürüp susam serpitikten sonra, iki defa burkuyoruz, açılmamasına dikkat edin. Tepsimizede diziyoruz
2. Milföylerimizin hepsini bu şekilde yaptıktan sonra, fırınızımda 200 dereceye ayarlayıp iyice kızarana kadar pişiriyoruz, benim milföylerimin ambalajında bu dereceyi vermiş, sizde isterseniz kontrol edin tavsiye edilen dereceye
Malzemeler
* 6 adet milföy
* 1 kahve fincanı haşhaş tohumu
* 1 yumurtanın akı
Hazırlanışı
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Her şeridi avucunuzun içinde silindir şeklinde yuvarlayın. İki şeridi yanyana birleştirip ters yönlerde kıvırın. Halka şekline getirin. Her halka hamurunu önce yumurta akına sonra da haşhaş tohumlarına bulayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

MALZEMELER
*Milföy
*1 paket krem şanti
*Süt
YAPILIŞI
*Milföyleri merdane ile biraz açalım
*Üç parça olacak şekilde keselim
*Daha sonra yağlı kağıda dizelim
*Önceden ısıtılmış fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirelim
*Daha sonra krem şantisini hazırlıyalım
*Soğuyan milföyleri ortadan ikiye bölüp üst tarafını minik parçalara ufalıyalım
*Arasına ,yanlarına ve üst tarafına krem şanti sürelim
*Ufaladığımız parçalar ile üstünü süslüyelim...
Milföy Sarması

Malzemeler:
* Milföy
* 1 yumurta
* 80 gr tablet çikolata
* Susam
Hazırlanışı:
* Kare milföylerimize uzunlamasına 3 yahut 4 kare çikolata sıralayıp, kısa kenarını katlayıp yumurta beyazından sürüp diğer yarısını üzerine kapatalım.
* Bütün kare milföylerimizle bu işlemi yaptıktan sonra, katlanmış yerini tepsiye dönencek şekilde çevirip tepsiye dizelim.
* Yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpip önerilen derecede pişirelim.

Sarmalı Burgu

Malzemeler:
* Milföy hamuru
* 1 yumurta
* Tuz
* Susam
Yapılışı:
1. Milföylerimiz biraz yumuşadıktan sonra, kare şeklinde olan her bir milföyümüzü uzunlamasına 4 de kesiyoruz (yaklaşık 2 parmak kalınlığında).Yumurtamızın sarısını bir kaseye alıp bir çimdik tuz atıp karıştırıyoruz.Kesilmiş bir dilim milföyümüzü alıp, üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra, susamızı serpip diğer bir dilim milföy dilimini üzerine yerleştirip, tekrardan yumurta sürüp susam serpitikten sonra, iki defa burkuyoruz, açılmamasına dikkat edin. Tepsimizede diziyoruz
2. Milföylerimizin hepsini bu şekilde yaptıktan sonra, fırınızımda 200 dereceye ayarlayıp iyice kızarana kadar pişiriyoruz, benim milföylerimin ambalajında bu dereceyi vermiş, sizde isterseniz kontrol edin tavsiye edilen dereceye