Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Mezarlıktaki Ateş
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 23924" data-attributes="member: 1208"><p><strong>[SIZE=+1]<span style="font-family: 'verdana'">Mezarlıktaki Ateş</span>[/SIZE]</strong><span style="font-family: 'verdana'">Bir gün Emîr-ül mü'minîn Hz.Ömer (r.a) dervişlere bahşîş verdi, mal ihsân etdi. Bir kişi bir oğlan çocuğu ile geldi. Ömer (r.a) buyurdu; </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">-Sübhânallah! Bu çocuğun sana benzediği kadar, birbirine benzeyen kimse görmedim. Muhakkak ki bu oğlan sana benzer. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">O kişi dedi ki: </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">-Yâ emîr-el mü'minîn! Bu oğlanın acâib ahvâlinden sana haber vereyim. Ben sefere gitmek murâd etdim. Bunun anası hâmile idi. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Bana dedi, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">-Beni bu hâlde koyup, gider misin. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Ben dedim ki, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">-Karnında olan nesneyi Allahü teâlâ hazretlerine emânet etdim. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Sonra seferden geri geldim. Annesi ölmüş. Bir gece söyleşirken, karşımızda mezârlıkdan bir ateş gördüm. Süâl etdim ki, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">-Bu ateş nedir? </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Dediler,</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">-Bu ateş senin hanımının kabrindendir. Biz bunu her gece böyle görürüz. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Dedim, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">-Sübhânallah! O hâtun nemâz kılıcı ve oruc tutucu idi. Bu ateş ne hâldir, diyerek vardım. Kabri açıp, gördüm, bir çırâğ yanar. Bu oğlan onun ışığında oynar. Bir ses işitdim ki, bana, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">-Bunu bize ısmarladın, geri biz sana verdik, diyordu. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Ben dedim, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">-Nne olaydı, anası da diri olaydı. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Hâtıfdaki ses dedi ki, </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">-Eğer anasını da bize ısmarlamış olaydın, bu şekilde onu da geri verirdik.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 23924, member: 1208"] [B][SIZE=+1][FONT=verdana]Mezarlıktaki Ateş[/FONT][/SIZE][/B][FONT=verdana]Bir gün Emîr-ül mü'minîn Hz.Ömer (r.a) dervişlere bahşîş verdi, mal ihsân etdi. Bir kişi bir oğlan çocuğu ile geldi. Ömer (r.a) buyurdu; [/FONT] [FONT=verdana]-Sübhânallah! Bu çocuğun sana benzediği kadar, birbirine benzeyen kimse görmedim. Muhakkak ki bu oğlan sana benzer. [/FONT] [FONT=verdana]O kişi dedi ki: [/FONT] [FONT=verdana]-Yâ emîr-el mü'minîn! Bu oğlanın acâib ahvâlinden sana haber vereyim. Ben sefere gitmek murâd etdim. Bunun anası hâmile idi. [/FONT] [FONT=verdana]Bana dedi, [/FONT] [FONT=verdana]-Beni bu hâlde koyup, gider misin. [/FONT] [FONT=verdana]Ben dedim ki, [/FONT] [FONT=verdana]-Karnında olan nesneyi Allahü teâlâ hazretlerine emânet etdim. [/FONT] [FONT=verdana]Sonra seferden geri geldim. Annesi ölmüş. Bir gece söyleşirken, karşımızda mezârlıkdan bir ateş gördüm. Süâl etdim ki, [/FONT] [FONT=verdana]-Bu ateş nedir? [/FONT] [FONT=verdana]Dediler,[/FONT] [FONT=verdana]-Bu ateş senin hanımının kabrindendir. Biz bunu her gece böyle görürüz. [/FONT] [FONT=verdana]Dedim, [/FONT] [FONT=verdana]-Sübhânallah! O hâtun nemâz kılıcı ve oruc tutucu idi. Bu ateş ne hâldir, diyerek vardım. Kabri açıp, gördüm, bir çırâğ yanar. Bu oğlan onun ışığında oynar. Bir ses işitdim ki, bana, [/FONT] [FONT=verdana]-Bunu bize ısmarladın, geri biz sana verdik, diyordu. [/FONT] [FONT=verdana]Ben dedim, [/FONT] [FONT=verdana]-Nne olaydı, anası da diri olaydı. [/FONT] [FONT=verdana]Hâtıfdaki ses dedi ki, [/FONT] [FONT=verdana]-Eğer anasını da bize ısmarlamış olaydın, bu şekilde onu da geri verirdik.[/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Mezarlıktaki Ateş
Alt