Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Çocuk Sağlığı
Meyve Suyu:
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 21608" data-attributes="member: 1208"><p><span style="font-size: 12px">Meyve Suyu:</span><p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>Meyve Suyu:</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong></strong>Elma ve şeftali gibi meyvelerin suları taze olarak 1-2 tatlı kaşığı miktarından başlanarak verilir ve yavaş yavaş arttırılır. Portakal ve mandalina suyunun daha ileri aylarda verilmesi uygun olur.Meyveler iyice yıkanır, kabukları soyulur ve cam rendede rendelenir. Temiz bir tel süzgeç veya tülbentle süzülerek suyu elde edilir. Meyve suyuna başlandıktan bir iki hafta sonra püre halinde verilebilir. Meyve sularına şeker eklenmemelidir!</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>Sebze Çorbası:</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong></strong>Meyve suyuna başlandıktan iki hafta kadar sonra öğle öğününde verilmek üzere patates, havuç, pirinç ve taze sebzelerden günlük olarak hazırlanır. Bir iki tatlı kaşığından başlanarak yavaş yavaş arttırılır. Dört haftalık bir süre içinde tam sebze püresine geçilir.</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>1. Hafta (sebze çorbası)</strong>: 3-4 su bardağı su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45 dakika kapaklı kapta pişirilir. Tel süzgeçle hiç ezmeden suyu bir başka kaba alınır. Bir çay kaşığı irmik ilavesiyle tekrar 5-10 dakika pişirilir. Sıvı miktarı 200 gram olacak şekilde ayarlanır.</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>2. Hafta (basit sebze püresi)</strong>: Aynı şekilde pişirilir. Havuç ve patatesler tel süzgeçten tamamen ezilerek püre olarak geçirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak mamanın hazırlanması tamamlanır.</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>3. Hafta (karışık sebze püresi)</strong>: Havuç ve patatesin yanına 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler eklenir. Örneğin ilk gün 3-4 yaprak maydanoz, ertesi gün maydanoz ve bir kaç yaprak ıspanak, sonraki gün ilaveten dörtte bir enginar, daha sonra dörtte bir domates gibi .. Tel süzgeçten ya da blenderden geçirilerek elde edilen püreye yine bir çay kaşığı irmik eklenerek 5 dakika daha pişirilir.</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>4. Hafta (tam sebze püresi):</strong> Ayrıntılarıyla anlattığımız şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı zeytin yağı veya pastörize tereyağı katılır.Altıncı aydan itibaren sebze çorbası ya da püresine 1 yemek kaşığı kıyma (3 kez çekilmiş yağsız sinirsiz dana) eklenmelidir. Daha erken dönemde sebze çorbasına başlanmış olan bebekler için kuzu ciğeri tercih edilir.</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>Muhallebi:</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong></strong>Sebze püresinden 1-2 hafta kadar sonra genellikle 5. aydan itibaren akşam (gece değil) öğünü olarak verilir. 1 su bardağı süt, bir tatlı kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı toz şekerle yapılır. Soğuk sütün bir kısmıyla pirinç unu iyice ezilir, kalan süt eklenir karıştırılarak pişirilir. Ateşten indirmeye yakın şeker eklenir. İlk günlerde süt sulandırılabilir.Muh allebi, kutu mamalarla da hazırlanabilir. Özellikle inek sütü proteinlerine duyarlı olan bebeklerde bu durum tercih edilir. Bir su bardağı su 1 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılarak pişirilir. Ateşten indirildikten sonra içine 5-6 ölçek hazır mama toz halinde katılır. Topaklanma durumunda tel süzgeçten geçirilir. Son yıllarda süt çocukluğu döneminde inek sütünün hiç kullanılmaması yönünde olan görüşler giderek ağırlık kazanmaktadır.</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>Yoğurt:</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong></strong>Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa kadar soğutulur. 1 litre süt içine bir çorba kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir, yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeksizin sıcaklığını koruyabilecek şekilde 3-4 saat bekletilir. Bir kase kadar ikindi öğünü olarak verilir.</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>Kahvaltı:</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong></strong>Çocuk altı ya da yedi ayını bitirdikten, sebze püresi, muhallebi, yoğurt gibi gıdalara iyice alıştıktan sonra kahvaltılara başlanır. Süt, beyaz peynir, reçel, pekmez, ekmek veya bebe bisküvisi başlıca malzemelerdir. Tuzu alınmış bir parça beyaz peynir ve reçel sütle ezilir. Karışıma ekmek içi katılır. Bu amaçla 3-4 bebe bisküvisi kullanılabilir. Kahvaltıya önce 1-2 tatlı kaşığı olarak başlanır, miktarı giderek arttırılır. Bal allerji yapma olasılığı nedeniyle bir yaşından önce tercih edilmez. İstenirse 1 çay kaşığı yağ eklenebilir. Bir süre sonra peynir, reçel, yağ ve ekmek sütten ayrı olarak verilebilir.</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>Yumurta:</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong></strong>Katı olarak pişirilmiş yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı miktarından başlanıp giderek arttırılmak suretiyle kahvaltıya ilave olarak verilir. Bir haftanın sonunda bebeğiniz bir tam yumurta sarısı yiyebilir. İyice alışmış olan çocuklara yumurta kayısı kıvamında verilebilir. Yumurtanın beyazının bir yaşında önce verilmesi genellikle tercih edilmez.</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>Tahıllı Çorbalar:</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong></strong>Mercimek, yoğurtlu yayla, acısız tarhana çorbası gibi gıdalar, taze sebze çorbalarına alıştırılmış olan bebeklere 7. aydan sonra değişik tatları öğretmek amacıyla verilebilir.</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>Köfte:</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong></strong>Sebze çorbasıyla birlikte, yağsız sinirsiz üç kez çekilmiş dana kıymasından baharatsız olarak hazırlanmış 1-2 köfte 6. Aydan itibaren verilebilir.</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>Balık ve Tavuk:</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong></strong>Bebeğiniz yedi sekiz aylık olduğunda kıymaya alternatif olarak püre halinde öğle öğününde tavuk ve kılçıksız balık eti verebilirsiniz.</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>Karaciğer:</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong></strong>Kuzu ciğeri tercih edilir. Az tuzlu suda haşlanır, zarı çıkarılır, rendelenerek balık ve tavuk etleriyle dönüşümlü olarak sebze çorbalarıyla birlikte verilir.</span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong>Çay:</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000080"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><strong></strong>Çayın besleyici hiç bir değeri yoktur. Aksine diğer gıdaların besleyici değerini düşürür, bağırsaklardan demir emilimini bozarak kansızlığa yol açabilir. Bu bakımdan süt çocuğu beslenmesinde yeri yoktur.</span></span></span> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 21608, member: 1208"] [SIZE=3]Meyve Suyu:[/SIZE][INDENT][SIZE=3][COLOR=#000080][FONT=Trebuchet MS][B]Meyve Suyu: [/B]Elma ve şeftali gibi meyvelerin suları taze olarak 1-2 tatlı kaşığı miktarından başlanarak verilir ve yavaş yavaş arttırılır. Portakal ve mandalina suyunun daha ileri aylarda verilmesi uygun olur.Meyveler iyice yıkanır, kabukları soyulur ve cam rendede rendelenir. Temiz bir tel süzgeç veya tülbentle süzülerek suyu elde edilir. Meyve suyuna başlandıktan bir iki hafta sonra püre halinde verilebilir. Meyve sularına şeker eklenmemelidir! [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#000080][FONT=Trebuchet MS][B]Sebze Çorbası: [/B]Meyve suyuna başlandıktan iki hafta kadar sonra öğle öğününde verilmek üzere patates, havuç, pirinç ve taze sebzelerden günlük olarak hazırlanır. Bir iki tatlı kaşığından başlanarak yavaş yavaş arttırılır. Dört haftalık bir süre içinde tam sebze püresine geçilir. [B]1. Hafta (sebze çorbası)[/B]: 3-4 su bardağı su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45 dakika kapaklı kapta pişirilir. Tel süzgeçle hiç ezmeden suyu bir başka kaba alınır. Bir çay kaşığı irmik ilavesiyle tekrar 5-10 dakika pişirilir. Sıvı miktarı 200 gram olacak şekilde ayarlanır. [B]2. Hafta (basit sebze püresi)[/B]: Aynı şekilde pişirilir. Havuç ve patatesler tel süzgeçten tamamen ezilerek püre olarak geçirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak mamanın hazırlanması tamamlanır. [B]3. Hafta (karışık sebze püresi)[/B]: Havuç ve patatesin yanına 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler eklenir. Örneğin ilk gün 3-4 yaprak maydanoz, ertesi gün maydanoz ve bir kaç yaprak ıspanak, sonraki gün ilaveten dörtte bir enginar, daha sonra dörtte bir domates gibi .. Tel süzgeçten ya da blenderden geçirilerek elde edilen püreye yine bir çay kaşığı irmik eklenerek 5 dakika daha pişirilir. [B]4. Hafta (tam sebze püresi):[/B] Ayrıntılarıyla anlattığımız şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı zeytin yağı veya pastörize tereyağı katılır.Altıncı aydan itibaren sebze çorbası ya da püresine 1 yemek kaşığı kıyma (3 kez çekilmiş yağsız sinirsiz dana) eklenmelidir. Daha erken dönemde sebze çorbasına başlanmış olan bebekler için kuzu ciğeri tercih edilir. [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#000080][FONT=Trebuchet MS][B]Muhallebi: [/B]Sebze püresinden 1-2 hafta kadar sonra genellikle 5. aydan itibaren akşam (gece değil) öğünü olarak verilir. 1 su bardağı süt, bir tatlı kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı toz şekerle yapılır. Soğuk sütün bir kısmıyla pirinç unu iyice ezilir, kalan süt eklenir karıştırılarak pişirilir. Ateşten indirmeye yakın şeker eklenir. İlk günlerde süt sulandırılabilir.Muh allebi, kutu mamalarla da hazırlanabilir. Özellikle inek sütü proteinlerine duyarlı olan bebeklerde bu durum tercih edilir. Bir su bardağı su 1 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılarak pişirilir. Ateşten indirildikten sonra içine 5-6 ölçek hazır mama toz halinde katılır. Topaklanma durumunda tel süzgeçten geçirilir. Son yıllarda süt çocukluğu döneminde inek sütünün hiç kullanılmaması yönünde olan görüşler giderek ağırlık kazanmaktadır. [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#000080][FONT=Trebuchet MS][B]Yoğurt: [/B]Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa kadar soğutulur. 1 litre süt içine bir çorba kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir, yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeksizin sıcaklığını koruyabilecek şekilde 3-4 saat bekletilir. Bir kase kadar ikindi öğünü olarak verilir. [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#000080][FONT=Trebuchet MS][B]Kahvaltı: [/B]Çocuk altı ya da yedi ayını bitirdikten, sebze püresi, muhallebi, yoğurt gibi gıdalara iyice alıştıktan sonra kahvaltılara başlanır. Süt, beyaz peynir, reçel, pekmez, ekmek veya bebe bisküvisi başlıca malzemelerdir. Tuzu alınmış bir parça beyaz peynir ve reçel sütle ezilir. Karışıma ekmek içi katılır. Bu amaçla 3-4 bebe bisküvisi kullanılabilir. Kahvaltıya önce 1-2 tatlı kaşığı olarak başlanır, miktarı giderek arttırılır. Bal allerji yapma olasılığı nedeniyle bir yaşından önce tercih edilmez. İstenirse 1 çay kaşığı yağ eklenebilir. Bir süre sonra peynir, reçel, yağ ve ekmek sütten ayrı olarak verilebilir. [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#000080][FONT=Trebuchet MS][B]Yumurta: [/B]Katı olarak pişirilmiş yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı miktarından başlanıp giderek arttırılmak suretiyle kahvaltıya ilave olarak verilir. Bir haftanın sonunda bebeğiniz bir tam yumurta sarısı yiyebilir. İyice alışmış olan çocuklara yumurta kayısı kıvamında verilebilir. Yumurtanın beyazının bir yaşında önce verilmesi genellikle tercih edilmez. [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#000080][FONT=Trebuchet MS][B]Tahıllı Çorbalar: [/B]Mercimek, yoğurtlu yayla, acısız tarhana çorbası gibi gıdalar, taze sebze çorbalarına alıştırılmış olan bebeklere 7. aydan sonra değişik tatları öğretmek amacıyla verilebilir. [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#000080][FONT=Trebuchet MS][B]Köfte: [/B]Sebze çorbasıyla birlikte, yağsız sinirsiz üç kez çekilmiş dana kıymasından baharatsız olarak hazırlanmış 1-2 köfte 6. Aydan itibaren verilebilir. [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#000080][FONT=Trebuchet MS][B]Balık ve Tavuk: [/B]Bebeğiniz yedi sekiz aylık olduğunda kıymaya alternatif olarak püre halinde öğle öğününde tavuk ve kılçıksız balık eti verebilirsiniz. [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#000080][FONT=Trebuchet MS][B]Karaciğer: [/B]Kuzu ciğeri tercih edilir. Az tuzlu suda haşlanır, zarı çıkarılır, rendelenerek balık ve tavuk etleriyle dönüşümlü olarak sebze çorbalarıyla birlikte verilir. [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#000080][FONT=Trebuchet MS][B]Çay: [/B]Çayın besleyici hiç bir değeri yoktur. Aksine diğer gıdaların besleyici değerini düşürür, bağırsaklardan demir emilimini bozarak kansızlığa yol açabilir. Bu bakımdan süt çocuğu beslenmesinde yeri yoktur.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [/INDENT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Çocuk Sağlığı
Meyve Suyu:
Üst
Alt