Matmazel Tatlısı Tarifi

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Şubat 2011
Mesajlar
413
Tepkime puanı
6
Matmazel Tatlısı Tarifi
Malzemeler :

  • 3 Çorba kaşığı un
  • 3 Çorba kaşığı tozşeker
  • 4 Su bardağı süt
  • Yarım paket margarin
  • 1 Adet paskalya çöreği
Çikolata Sosu İçin:

  • Yarım paket margarin
  • 2 Çorba kaşığı pudraşekeri
  • 2 Çorba kaşığı kakao
  • 1 Adet yumurta
Hazırlanışı: 3 çorba kaşığı unu teflon tencereye alın. Tahta bir kaşıkla karıştırıp 5 dakika kavurun. 4 su bardağı sütü ve 3 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin. Üzeri göz göz olana dek pişirin. Yarım paket margarini ilave edin. Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpın. 1 adet paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tepsiye dizin. Hazırladığınız karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Bu arada sosu hazırlayın. Margarin, 2 çorba kaşığı pudraşekeri ve 2 çorba kaşığı kakaoyu eritip ateşten alın. Yumurtayı ilave edin ve mikserle 1-2 dakika çırpın. Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirin. Buzdolabında 1 gece bekletin. Üzerine hindistancevizi serpin, dilimleyip servis yapın.
NOT : Paskalya çöreğini pastanelerden bulabilirsiniz. Ayrıca bu tarifte hazır kek de kullanabilirsiniz. Çikolata sosu da kullanabilirsiniz hazır olandan.
 
Üst Alt