Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Duyurular Tebrik ve Kutlamalar
Üyelerimizden istekler - duyurular ve sorular
Matematiği anlamakta zorlanıyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="azizgercek" data-source="post: 70231" data-attributes="member: 5247"><p>bu söz bana bir deneyi anımsattı.bir köpekbalığını ve bir süs balığını aynı havuza koymuşlar. bu ikisini bir cam bölme ile ayırmışlar. köpekbalığı açlığın etkisi ile sürekli süsbalığına hücum etmiş ama herseferinde cam bölmeye çarpmış. bir süre sonra bakmışlar köpekbalığı bir kenara çekilmiş bekliyor. cam bölmeyi kaldırmışlar. süsbalığı havuzda gezinmeye başlamış. neredeyse köpekbalığının ağzına içine girecek ama köpekbalığı hamle bile yapmamış.çünkü süsbalığını yiyemeyeceğini öğrenmiş. buna litereatürde ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK deniyor. bir konuyu anlamayınca veya soruyu çözemeyince insanlar matematiği anlamadıklarını düşünüyor çevreninde etkisiyle bu durum iyice vahimleşiyor. herkesten aynı şeyi duyuyorum. matematik zordur,matematikten anlamıyorum. bunu söylemeye başlayınca doğal olarak dahada zorlaşıyor. bence matematiğin basit olduğuna yapabileceğinize inanmakla başlayın. yalan olduğunu bile bile bunu kendinize tekrarlayın. bunu deneyin. bir süre sonra nedenini anlayacaksınız.çözümlü örnek kitabı alın mesela. çözümlere bakın ve bakarak boş bir kağıda geçirin. bunu yaparkende işlemler arasındaki mantık ilişkisini anlamaya çalışın. daha sonra çözüme bakmadan yazmayı deneyin. takıldığınız yerde tekrar çözüme bakın. taaki herşeyi çözüme bakmadan hatırlayana kadar. belki ilk etapta anlamakta güçlük çekeceksiniz ama bir zaman sonra herşey belirginleşmeye başlayacak. anlamya başladıkça kendinize güveniniz gelecek. tıpkı limit yok filminde ilacı alınca yazarın dünyasının renklenmesi gibi sizin matematik dünyanızda renklenecek.</p><p></p><p>not:ibni hacer in hayat hikayesini bir okuyun</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="azizgercek, post: 70231, member: 5247"] bu söz bana bir deneyi anımsattı.bir köpekbalığını ve bir süs balığını aynı havuza koymuşlar. bu ikisini bir cam bölme ile ayırmışlar. köpekbalığı açlığın etkisi ile sürekli süsbalığına hücum etmiş ama herseferinde cam bölmeye çarpmış. bir süre sonra bakmışlar köpekbalığı bir kenara çekilmiş bekliyor. cam bölmeyi kaldırmışlar. süsbalığı havuzda gezinmeye başlamış. neredeyse köpekbalığının ağzına içine girecek ama köpekbalığı hamle bile yapmamış.çünkü süsbalığını yiyemeyeceğini öğrenmiş. buna litereatürde ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK deniyor. bir konuyu anlamayınca veya soruyu çözemeyince insanlar matematiği anlamadıklarını düşünüyor çevreninde etkisiyle bu durum iyice vahimleşiyor. herkesten aynı şeyi duyuyorum. matematik zordur,matematikten anlamıyorum. bunu söylemeye başlayınca doğal olarak dahada zorlaşıyor. bence matematiğin basit olduğuna yapabileceğinize inanmakla başlayın. yalan olduğunu bile bile bunu kendinize tekrarlayın. bunu deneyin. bir süre sonra nedenini anlayacaksınız.çözümlü örnek kitabı alın mesela. çözümlere bakın ve bakarak boş bir kağıda geçirin. bunu yaparkende işlemler arasındaki mantık ilişkisini anlamaya çalışın. daha sonra çözüme bakmadan yazmayı deneyin. takıldığınız yerde tekrar çözüme bakın. taaki herşeyi çözüme bakmadan hatırlayana kadar. belki ilk etapta anlamakta güçlük çekeceksiniz ama bir zaman sonra herşey belirginleşmeye başlayacak. anlamya başladıkça kendinize güveniniz gelecek. tıpkı limit yok filminde ilacı alınca yazarın dünyasının renklenmesi gibi sizin matematik dünyanızda renklenecek. not:ibni hacer in hayat hikayesini bir okuyun [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Duyurular Tebrik ve Kutlamalar
Üyelerimizden istekler - duyurular ve sorular
Matematiği anlamakta zorlanıyorum
Alt