ve Aleyküm Selam kardeşim,
Bir dersi veya konuyu anlamanıza yardımcı olabilecek bir duanın olup olmadığı konusunda bir bilgim yok, lakin kendi tecrübelerimden yola çıkarak size tavsiyelerde bulunabilirim.
Sözel derslere alışık olduğunuz için, konuları kavramaktan ziyade ezberlemeye alışık olduğunuzu düşünüyorum. Matematik derslerine çalışırken alışmış olduğunuz çalışma tarzından biraz sıyrılmanız gerekiyor. Matematikte bir konunun altyapısını iyi kavramanız ve özümsemeniz gerekmektedir.
Matematiği bir bina gibi düşünebilirsiniz; temeliniz ne kadar sağlam ise sonraki konuları kavramanız o kadar kolay olacaktır.
Yaşınız itibari ile üniversite matematiğinde zorlandığınızı tahmin ediyorum. Örneğin, türev ve integral gibi bir konuyu anlamanız için; uslu/koklu sayilari, rasyonel sayıları ve bunlardaki tüm işlem özelliklerini çok iyi özümsemiş olmanız gerekir. Bu temel bilgileriniz eksik ise, bu konuları anlamanız mümkün değildir. Diğer turlu, tek bir soru tipini ezberler (öğrendiğinizi sanıp), farklı bir soru ile karşılaştığınızda bocalarsınız...
Size tavsiyem; öncelikle sizde nelerin eksik olduğunu tespit edip, o konudaki eksikliklerinizi gidermeye calışın. Bu uzun bir süreçtir; sabırla çalışarak, adim adım ilerleyin.
Allah, yardımcınız olsun; size zihin açıklığı versin.
Hayırlı günler...