Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Ege Bölgesi
Manisa
Manisa Yöre Mutfağı / Manisa Yemekleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 26118" data-attributes="member: 1208"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"><strong>Manisa Yöre Mutfağı / Manisa Yemekleri</strong> </span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Manisa yöresi, uygun iklim koşulları, ekilebilir alanların genişliği ve verimliliği nedeniyle, kimi yerlerde yılda birkaç ürün alınabilen, bağ ve bahçe tarımının yaygın olduğu bir ilimizdir. Sebze ve meyve çeşitliliğinin yanı sıra, malzemeleri çok taze kullanabilme imkanı da yöre mutfağının önemli bir özelliğini oluşturmaktadır. Bu unsurların yanı sıra, tarihi geçmişi ve aldığı göçlerin de Manisa mutfağına etkileri olmuş, farklı yemek kültürlerinin karışımı yöre mutfağına zenginlik katmıştır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Türk mutfağında yer alan belli başlı çeşitlerin hemen hepsi yöre mutfağında yer almakla birlikte, özellik arz etmesi bakımından aşağıda verilen tariflerin, yöreye özgü veya yaygın kullanılan tarifler olmasına özen gösterilmiştir.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"><strong>Manisa Kebabı</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Malzeme:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Yumuşak tarafından 2/3 dana eti, 1/3 kuzu eti, tereyağı, sumak, tuz, domates, yeşil biber, kuru soğan, maydanoz. (Soğanla maydanoz ince ince kıyılarak bir miktar sumakla karıştırılır.) </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Yapılışı :</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Dana ve kuzu eti karışık olarak çift kıyılmak suretiyle kıyma haline getirilir. Tuzlanıp iyice yoğrularak şişlere düzgün ve fazla kalın olmayacak bir şekilde sarılır. Şişlere sarılan kebaplar odun kömürü ateşinde pişirilirken, pideler de ayni ateşte ısıtılarak hafif kızartılır. Domates ve biberler de aynı ateşte hafif közlenir. Kızaran pideler servis tabağına alınarak kare kare kesilir. Pişmiş olan kebaplar da şekilleri bozulmadan düzgün bir şekilde pidelerin üzerine alınır. Kızdırılmış tereyağı gezdirilir, sumak serpilir. Közlenmiş domates ve biberle süslenip, soğan salatası ile birlikte servis yapılır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"><strong>Odun Köftesi</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Malzeme:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">1 kg koyun ya da kuzu kıyması, 20 gr kadar tuz, 20 gr kadar un, baharat </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Yapılışı :</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Kıyma, un, tuz ve baharat karıştırılarak iyice yoğrulur. Şişlere sarılarak elle düzeltilir. Odun ateşinde pişirilerek dilimlenmiş domates, kıyılmış soğan ve maydanozla servis yapılır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Simit Ekmeği</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Malzeme:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">1 çay bardağı nohut, bir bardak ılık su, un, 1 yumurta, tuz </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Yapılışı :</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Nohut ince, ancak un haline gelmeyecek şekilde havanda dövülür. Akşamdan ılık bir bardak su ve aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde sabaha kadar bekletilir. Sabaha kadar kabaran bu hamur maya yapılarak, un, su ilavesiyle yoğrulur ve ılık bir yerde kabarıncaya kadar bekletilip, fırına konmadan üzerine yumurta sarısı sürülür.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 26118, member: 1208"] [SIZE=3][COLOR=darkred][B]Manisa Yöre Mutfağı / Manisa Yemekleri[/B] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Manisa yöresi, uygun iklim koşulları, ekilebilir alanların genişliği ve verimliliği nedeniyle, kimi yerlerde yılda birkaç ürün alınabilen, bağ ve bahçe tarımının yaygın olduğu bir ilimizdir. Sebze ve meyve çeşitliliğinin yanı sıra, malzemeleri çok taze kullanabilme imkanı da yöre mutfağının önemli bir özelliğini oluşturmaktadır. Bu unsurların yanı sıra, tarihi geçmişi ve aldığı göçlerin de Manisa mutfağına etkileri olmuş, farklı yemek kültürlerinin karışımı yöre mutfağına zenginlik katmıştır. Türk mutfağında yer alan belli başlı çeşitlerin hemen hepsi yöre mutfağında yer almakla birlikte, özellik arz etmesi bakımından aşağıda verilen tariflerin, yöreye özgü veya yaygın kullanılan tarifler olmasına özen gösterilmiştir. [B]Manisa Kebabı[/B] Malzeme: Yumuşak tarafından 2/3 dana eti, 1/3 kuzu eti, tereyağı, sumak, tuz, domates, yeşil biber, kuru soğan, maydanoz. (Soğanla maydanoz ince ince kıyılarak bir miktar sumakla karıştırılır.) Yapılışı : Dana ve kuzu eti karışık olarak çift kıyılmak suretiyle kıyma haline getirilir. Tuzlanıp iyice yoğrularak şişlere düzgün ve fazla kalın olmayacak bir şekilde sarılır. Şişlere sarılan kebaplar odun kömürü ateşinde pişirilirken, pideler de ayni ateşte ısıtılarak hafif kızartılır. Domates ve biberler de aynı ateşte hafif közlenir. Kızaran pideler servis tabağına alınarak kare kare kesilir. Pişmiş olan kebaplar da şekilleri bozulmadan düzgün bir şekilde pidelerin üzerine alınır. Kızdırılmış tereyağı gezdirilir, sumak serpilir. Közlenmiş domates ve biberle süslenip, soğan salatası ile birlikte servis yapılır. [B]Odun Köftesi[/B] Malzeme: 1 kg koyun ya da kuzu kıyması, 20 gr kadar tuz, 20 gr kadar un, baharat Yapılışı : Kıyma, un, tuz ve baharat karıştırılarak iyice yoğrulur. Şişlere sarılarak elle düzeltilir. Odun ateşinde pişirilerek dilimlenmiş domates, kıyılmış soğan ve maydanozla servis yapılır. Simit Ekmeği Malzeme: 1 çay bardağı nohut, bir bardak ılık su, un, 1 yumurta, tuz Yapılışı : Nohut ince, ancak un haline gelmeyecek şekilde havanda dövülür. Akşamdan ılık bir bardak su ve aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde sabaha kadar bekletilir. Sabaha kadar kabaran bu hamur maya yapılarak, un, su ilavesiyle yoğrulur ve ılık bir yerde kabarıncaya kadar bekletilip, fırına konmadan üzerine yumurta sarısı sürülür. [/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Ege Bölgesi
Manisa
Manisa Yöre Mutfağı / Manisa Yemekleri
Üst
Alt