- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118

malzemeler:
2 bardak pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 kg kuşbaşı et
2 büyük patlıcan
5-6 adet biber
4-5 adet domates
tuz.karabiber
yapılışı:Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım.
sebzeleri yarım parmak kalınlığında dilimler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etleri temiz bir tencereye döşeyelim.üzerini patlıcanla kapatalım.sonra biber ve domatesi de ekleyelim.pirinci de yıkayıp üzerine yayalım.su,tuz,karabiberi de ekleyip orta ateşte pişirelim .
gerçekten tadına doyum olmuyor.afiyet olsun...yanına isteğe bağlı cacık ya da salata-yoğurt