Maklube tarifi

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Maklube tarifi


Malzemeler :

750 gr. Kuzu eti

2 kuru soğan
3 diş sarımsak
2 havuç
1 kase bezelye
4 patates
1 kg pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Su
Tereyağ.


Süslemek için:

Yeşil salata
Havuç
Kırmızı lahana
Yoğurt

Hazırlanışı :
Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin.
Bir süre kavrulunca üzerine küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyerek biraz su verip pişirin.
Diğer tarafta tereyağını eritin. Üzerine pirinci ekleyerek kavurun.
Tencereyi tereyağı ile yağlayın. Tencereye bezelye,havuç ve etten oluşan karışımı alın .
Üzerine kavrulmuş olan pirinçlerin bir kısmını ekleyin.
Daha sonraki kata önceden yarı kıvamda kızarttığınız halka patateslerin yarısını dizin.
Patatesin üzerine kalan piricin yarısını serpin. Daha sonraki kata tekrar patates dizip üzerini pirinç ile kapatın.
Üzerine pişirecek kadar sıcak su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.(Altının yanmamasına özen gösterin.)
Bu arada maklubenin salata kısmını hazırlayın.
Pilav pişince genişce bir tencereye pilavı tenceresinden direkt olarak ters çevirin.
Daha sonra kenarlarına sırası ile salata malzemelerini ve yoğurdu dökerek servis yapın.
Zengin görünümü ve lezzeti ile enaz 20 kişilik misafir ağırlayabilirsiniz

 

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz

Malzemeler
500 gr kuşbaşı doğranmış et.
2 su bardağı pirinç
2 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz

Hazırlanışı
  • Derin bir tencerede etleri kavurun.

  • Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün.

  • Halka halka kestip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin.

  • Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin. Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyun.

  • Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın.

  • Karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin.

  • Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin. Biz resimdeki gibi süsledik siz de kendi zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
 
Üst Alt