Mahrem sorular ve cevaplari

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
tokalasmak.jpg


Selamun Aleykum aslinda boyle bir YAZIYI utanarak eklemekteyim ..lakin malesef cehalet ve bilgisizlikten dolayi bir cook kardesimiz gunaha girdiginin farkinda olmadigini fark ettigim icin bu soru ve cevaplari eklemeyi uygun buldum..

Kadın Sahabeler bizzat, bazen de mü'minlerin annelerini vasıta yaparak Peygamberimizden pek çok mesele sormuşlar, Peygamberimiz sav. de onların sorularına açık açık cevap vermiştir.
Asr-ı Saadette geçen bir hadiseyi burada anlatmakta fayda vardir..
Hz. Ebû Bekir'in kızı Hz. Esma bir gün gelerek Peygamberimize nasıl gusledeceğini sorar. Peygamberimiz de guslün tarifini yapar.
O sırada hazır bulunan Hz. Aişe kardeşinin gelip Peygamberimize bu şekilde sual sormasından memnun olur ve

"Şu Ensar kadınları ne iyi kadınlardır. Dinlerini öğrenmek hususunda kendilerine haya mani olmuyor." der.
(Müslim, Hayz: 6l)

İmam-ı Azam'a, "Siz bu ilmi nasıl elde ettiniz?" diye sorduklarında şu cevabı verir:

"Başkasına söylemekten cimrilik etmediğim gibi, başkasına sorup öğrenmekten de utanıp çekinmedim."
Birçok mahrem ve cinsi meselelerin hiçbir ölçü tanımadan, hatta çoğu zaman istismar niyetiyle açık açık anlatıldığı, verilen bilgilerle aile hayatının dejenere edildiği günümüzde İslamiyetin bu hususta aydınlatıcı bilgilerini vermek Müslüman'ın gerek aile, gerekse dini hayatı için mühim oldugunu dusunerek ve utanarak bu konuyu acmis bulunmaktayim...
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Her Yeni bir baslangic birbirine alisana kadar zorluk ve farklilik, celiski ve sorunlari getirir..
Aile içi anlaşmazlıklar incelendiğinde anlaşılıyor ki; evliliğin en tehlikeli yılları ilk senelerdir...
artik seyreyle sen bir pire için yorgan yakmalarını, sonra da gözyaşı içinde pişmanlık ezgileri söylemelerini.
Halbuki, evlilik hayatı en başta sabır ve anlayış ister, tartışmalı günlerin geçip anlaşmalı günlerin geleceğine inanma tevekkülü ister...
Şayet yaşanan geçici sıkıntıları ömür boyu devam edecek zorluklar gibi görmeye başlarsanız, sabır gücünüzü baştan tüketmeye başlamışsınız demektir...
Sizin işiniz zor.

Biraz genişçe düşünecek olursak diyebiliriz ki; falan beyin kızı filan beyin oğluyla anlaşarak müşterek aile hayatı kuruyorlar. Gelecekte farklılıkların ortaya çıkabileceğini baştan hayal bile edemiyorlar.
Ne zaman hissî baskı azalıyor, farklılıklarını, sivriliklerini görmekle kalmıyor, çuvaldız gibi birbirlerine batırdıklarını da hissetmeye başlıyorlar.

Hâlbuki aynı ailede yetişmiş iki öz kardeş bile farklı mizaçta, yapıda, ahlakta olabiliyorlar. Onların bile yer yer anlaşamadıkları konular görülebiliyor.
Ama nefis ve şeytan sabır duygusu verecek örnekleri düşündürmüyor ki.
Bir de bakıyorsunuz, saman alevi gibi parlayışlar, arkasından da bir pire için bir yorganı bu aleve atışlar, sonra da pişmanlık feryatlarına başlayışlar.

Şurası bir gerçektir ki; hanım-bey bir elmanın iki yarısı değildir. Her insan kendi başına bir âlem...
Elbette mizaç ve yetişme farklılıkları olacak. İnsan, bir vitrindeki odundan yapılmış iki manken değildir ki, biri diğerinin aynı olsun.
Fikri, nefsi, şeytanı ve öteden beri devam ettirdiği alışkanlıkları vardır, yetişme tarzlarının etkisi söz konusudur.
Bununla beraber, ortak noktaları, buluşma yerleri bulunmayacak mı? Bulunacak elbette.
Ortak nokta bulunacak. Peki, bu ortak nokta, beyin dediği mi, yoksa hanımın dediği nokta mı olacak?
Belki ikisinin dediği de olmayacak. İkisinin de inandıkları İslam'ın gösterdiği ortak nokta olacak, buluşma yeri İslam'ın koyduğu ortak ölçüler olacak. Orada buluşacaklar..ins. buluşabilirlerse Dunya cennetinde yasamaya baslarlar...
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Peki Evlilik nedir?
Evlilik bir sanattır; ailemizdeki mutluluğumuzu sürdürebilmemizde sanatımızı nasıl icra etiğimizle yakından ilişkilidir. Hangi dallarda mı sanatımızı göstermemiz gerekli, gelin kısaca göz gezdirelim.

Evlilik, güzel ve etkili konuşma sanatıdır.

Güzel görebilme ve güzel düşünebilme becerisidir.

Karşınızdakini anlayabilme (empati) ve kendinizi anlatabilme yeteneğidir.

Karşınızdakinde görmek istediğiniz bütün güzellik, iyilik, olgunluk hallerini önce kendinizde gerçekleştirmeye çalışmadıkça hiçbir şey istediğiniz gibi gitmeyecektir.

Aradığınız niteliklerde bir insan bulma gayretinden önce aranılan niteliklere sahip bir insan olmayı gaye edinmeliyiz...

Evlilikler neden yıpranır?

Psikolog Walter Price de, "Eğer boşanma çarelerini arayan kimseler evlilik bağlarını koparmak için sarf ettikleri gayreti onu ayakta tutmak için sarf etselerdi, bu arzudan vazgeçip, aralarındaki eski münasebetin hâlâ hayatiyetini koruduğunu ve onu tam canlılığa kavuşturmanın mümkün olduğunu görürlerdi." diyor.
Ne var ki, bu gerçekleri göz ardı edenler, evliliklerinin yıprandığını fark edemiyorlar.
Halbuki ne kadar sağlıklı da olsanız, beslenmezseniz takatten düşersiniz. Vücudunuzun meyve, sebze, et vb. gıdalara ihtiyacı vardır.
Evliliğinizi de beslemezseniz tabii ki yıpranır.
Peki, öyleyse onu nasıl beslemelisiniz?
"Gönül" tencerenize "nefsinizden" bir parça "benlik" yağı dökün. Üzerine, "kalp" dolabınızdan çıkardığınız "kin, nefret, öfke, sinir" karışımını koyup "fedakarlık" odunuyla "sabır" ateşinde iyice kavurun.
Üzerine "neşe" domatesi, "mutluluk" patlıcanı, "huzur" kabağı, "vefa" patatesi, "muhabbet" kıyması ekleyin. Sinenizde sıkı sıkı sakladığınız "sevgi" baharatlarından bolca serpin ve "ilgi" garnitürüyle süsleyin.
Bakır kap içinde bile olsa tebessümle servis edin. Bakın o zaman, evliliğiniz nasıl eski canlı haline gelir

Birçok mahrem ve cinsi meselelerin hiçbir ölçü tanımadan, hatta çoğu zaman istismar niyetiyle açık açık anlatıldığı, verilen bilgilerle aile hayatının dejenere edildiği günümüzde İslamiyetin bu hususta aydınlatıcı bilgilerini vermek Müslüman'ın gerek aile, gerekse dini hayatı için mühim oldugunu dusunerek baskanimizin actigi bu konunun tekrar okunmasini rica ederim..

? İslamda eşler arasındaki ilişki
 
Üst Alt