maddiyat ve evlilik

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
selamun aleyküm hocam,

Sizce evlilikte maddiyat önemlimi evlenmeyi düşündüğüm biri var fakat maddiyat olarak iki tarafta buna yeterli değiliz.Ama ben iyi düşündükçe çevremdekiler evlilik de çok önmelidir 1-2 yıl iyi gider ama daha sonrası rezillik olur gibi olumsuz şeyler söylüyorlar .Ama huyen çok iyi niyetli biri çalışkan biri ne yapmam lazım...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
evliliktjt.jpg

Aleykum selam kardesim buna Siz karar vereceksiniz..
Sizin amaciniz zengin bir koca mi yoksa sevilmek, sayilmak, insan yerine konup evinin sultanimi olmak..?
maddi durumlarınızı beraber yenebilirsiniz bence en önemli olan şey huzur ve mutluluktur maddiyat sonra gelen birşey ..
hayatta her şey degişgendir..

Sorun bakalim cevrenize ilk evlendiklerinde neleri vardi..?
benim icin evlenmeyi düşündüğün insan ;dogru,dürüst .adil ve çalışkan olsun Allah-in izni ile bereket, mal, mulk, zenginlik zaman ile gelen birşey ..
çevremdekilere ve kendine sunu hatirlat..bize 1-2 yıl sonra ne olacagini kim garanti verebilir..

eger iki insan birbirini gercekten cok seviyorsa, saygida kusur etmiyorsa, az da olsa kazaniyorlarsa, bunada sükür, gözleri yüksekte degilse ..
zaman ile kanaat en buyuk zenginlik diyorlarsa ileride ins. refah bir yasantilari olur..

ama evlenecegi insan kumar oynar,icki icerse milyonlari da olsa bir gun hepsini serefi ile birlikte kaybeder...!
bu zamanda kizlar Sevgi,İş, terbiye, saygı, ahlak,iman bunlar şart..... gerisi Allah kerim...
hic kimse anasindan zengin dogmadi..

bizim zamanimizda ekmek yiyecek paramiz yoktu simdi her bir kardesim.. Hamd olsun refah ve zengin bir yasantilari var..
zahmet cekmeden Rahmet beklerseniz Siz daha coook bekler belki de bunun gibi dusunen kizlar evde KALIR!!!!!
sırıtık.:,

Evlilikteki ana kıstaslar eşlerin salih ve dindar olmasıdır. Bunlar temin edildikten sonra diğerlerinin çözümlenebileceği kanaatindeyim...
Mutlu olmak istiyorsan bunlari uygula kardesim..
Niyet:
Niyetti Hayr olanin akibetti de Hayr olur....Uzun ve mutlu evliliklerin ilk ve en önemli şartı niyettir.
Uzun ve mutlu bir evlilik isteyenler için de bu niyet, bireyin henüz evlilikle ilgili düşüncelere başlamasından itibaren başlar ve ölene kadar devam eder.

İsabetli eş tercihi:
Uzun evliliklerin sırlarından birisi de isabetli eş tercihidir. Evlenecek kişi öncelikle iyi bir eş olmalı, daha sonra da iyi bir eş bulmalıdır.
Bunların ikisi de tek başına yeterli değildir. Kendisi iyi bir eş fakat iyi bir tercih yapamamışsa ya da iyi bir eş olamamışsa,
mutlu ve uzun bir evlilik hayal demektir. Hiçbir şey tek taraflı değildir.

Daim sabır:
Günümüz insanının hayat felsefesi ise maalesef 'hızlı yaşa, çabuk tüket' formatındadır.
Dolayısıyla pekçok şey, çok çabuk tüketilmekte, hatta söz-nişan döneminde bitirilmekte, ilişkiler zayıflamakta ve evlilikten hemen sonra da boşanmalar gelmektedir.
Hâlbuki ilişkinin kalitesi ve devamı icin sabır çok önemlidir....

Fıtrata uygun sorumluluk:
İnsan fıtratı (tabiatı) ona uygun olmayan şeyleri reddeder. Dolayısıyla fıtratla savaşmamak gerekir.
Evlilikte de eşler arasında orantılı ve fıtrata uygun sorumluluk paylaşımı, evliliğin en önemlisi kısımlarından birisini oluşturmaktadır.

Her işte istişare:
Eşinizi önemsediğinizi göstermenin en tesirli bir yolu, onun fikirlerine önem vermektir. 'İstişare eden hata etmez' sözü evlilikte daha bir anlam ifade etmektedir.

Beklentisiz fedakârlık:
Evlilikte ne kadar mutlu olacağınızı bilmek istiyorsanız, ne kadar fedakârlık yapabileceğinize bakın.
Evlilik kelimesi fedakârlıkla eş anlamlıdır. Boşanmalar büyük oranda eşler fedakârlıkta bulunmadığı zamanlarda evlerin kapılarını çalmaktadır.
Uzun ve mutlu evliliklerde eşlerin ısrarla vurguladıkları en önemli bir tutkal da fedakârlıktır. Fedakârlıkta güneş ve toprak çok iyi iki örnektir.
Hiç beklentiye girmeksizin herkesi ısıtır, aydınlatır ve sürekli verirler, kendilerine zarar verenlere dahil.

Dua:
Evliliğinizi 'cennet'e dönüştürmek için dua edin!
...

nesrin

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
selamünaleyküm.
eşimle 8 senenin sonunda evlendim.eşim okulu bitirmiş ama atanamamıştı." beraber çalışır çabalar, evleniriz " dedim ama o bunu gurur yaptı.8 senenin sonunda atandı. evlendiğimizde ailesinden hiçbir yardım gelmedi. maaşıyla zar zor düğünü yaptı. ben de önceden çalıştığım için ev eşyalarının çoğunu almıştım. düğünden sonra da takı paralarıyla kalan borçları ödedik. eşim çok çalışkan ve hırslı biri. şu an da Allah'a şükürler olsun ki ailelerimize muhtaç değiliz. bence doğru insanı bulduktan sonra bunların hiç önemi yok. yeter ki o kişi dürüst,çalışkan,Allah inancı olan biri olsun. zaten gerisi gelir.

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
selamünaleyküm.
eşimle 8 senenin sonunda evlendim.eşim okulu bitirmiş ama atanamamıştı." beraber çalışır çabalar, evleniriz " dedim ama o bunu gurur yaptı.8 senenin sonunda atandı. evlendiğimizde ailesinden hiçbir yardım gelmedi. maaşıyla zar zor düğünü yaptı. ben de önceden çalıştığım için ev eşyalarının çoğunu almıştım. düğünden sonra da takı paralarıyla kalan borçları ödedik. eşim çok çalışkan ve hırslı biri. şu an da Allah'a şükürler olsun ki ailelerimize muhtaç değiliz. bence doğru insanı bulduktan sonra bunların hiç önemi yok. yeter ki o kişi dürüst,çalışkan,Allah inancı olan biri olsun. zaten gerisi gelir.

Selamun Aleyküm nesrin ablacım ben de üniversite okuyorum açıktan.Evlenmeyi düşündüğüm kişi şöför ben mesela geçen bir arkadaşıma konuyu açtım evlenmeyi düşündüğüm bu kişi dürüst,yalan söylemekten nefret eden biri,ahlaklı ve çalışkan dedim o da mesleği ne dedi ben de şöför dedim o zaman boşver dedi bana sen zaten baba evinde sıkıntı çektin eşinin evinde de çekme dedi bende ister istemez etkilendim ama evlenmeyi, sevgiyi bir yana bırakın gerçekten iyi niyetli olduğu için saf içten biri olduğu için istiyorum ve sevebileceğim biri içim de boş değil ona karşı ama mesela bana hep sonunu düşün deyince çevremdekiler kendimi çok kötü hissediyorum ve en önemlisi ona haksızlık hiç etmek istemem ne yaplıyım sizce abla.
---
evliliktjt.jpg

Aleykum selam kardesim buna Siz karar vereceksiniz..
Sizin amaciniz zengin bir koca mi yoksa sevilmek, sayilmak, insan yerine konup evinin sultanimi olmak..?
maddi durumlarınızı beraber yenebilirsiniz bence en önemli olan şey huzur ve mutluluktur maddiyat sonra gelen birşey ..
hayatta her şey degişgendir..

Sorun bakalim cevrenize ilk evlendiklerinde neleri vardi..?
benim icin evlenmeyi düşündüğün insan ;dogru,dürüst .adil ve çalışkan olsun Allah-in izni ile bereket, mal, mulk, zenginlik zaman ile gelen birşey ..
çevremdekilere ve kendine sunu hatirlat..bize 1-2 yıl sonra ne olacagini kim garanti verebilir..

eger iki insan birbirini gercekten cok seviyorsa, saygida kusur etmiyorsa, az da olsa kazaniyorlarsa, bunada sükür, gözleri yüksekte degilse ..
zaman ile kanaat en buyuk zenginlik diyorlarsa ileride ins. refah bir yasantilari olur..

ama evlenecegi insan kumar oynar,icki icerse milyonlari da olsa bir gun hepsini serefi ile birlikte kaybeder...!
bu zamanda kizlar Sevgi,İş, terbiye, saygı, ahlak,iman bunlar şart..... gerisi Allah kerim...
hic kimse anasindan zengin dogmadi..

bizim zamanimizda ekmek yiyecek paramiz yoktu simdi her bir kardesim.. Hamd olsun refah ve zengin bir yasantilari var..
zahmet cekmeden Rahmet beklerseniz Siz daha coook bekler belki de bunun gibi dusunen kizlar evde KALIR!!!!!
sırıtık.:,

Evlilikteki ana kıstaslar eşlerin salih ve dindar olmasıdır. Bunlar temin edildikten sonra diğerlerinin çözümlenebileceği kanaatindeyim...
Mutlu olmak istiyorsan bunlari uygula kardesim..
Niyet:
Niyetti Hayr olanin akibetti de Hayr olur....Uzun ve mutlu evliliklerin ilk ve en önemli şartı niyettir.
Uzun ve mutlu bir evlilik isteyenler için de bu niyet, bireyin henüz evlilikle ilgili düşüncelere başlamasından itibaren başlar ve ölene kadar devam eder.

İsabetli eş tercihi:
Uzun evliliklerin sırlarından birisi de isabetli eş tercihidir. Evlenecek kişi öncelikle iyi bir eş olmalı, daha sonra da iyi bir eş bulmalıdır.
Bunların ikisi de tek başına yeterli değildir. Kendisi iyi bir eş fakat iyi bir tercih yapamamışsa ya da iyi bir eş olamamışsa,
mutlu ve uzun bir evlilik hayal demektir. Hiçbir şey tek taraflı değildir.

Daim sabır:
Günümüz insanının hayat felsefesi ise maalesef 'hızlı yaşa, çabuk tüket' formatındadır.
Dolayısıyla pekçok şey, çok çabuk tüketilmekte, hatta söz-nişan döneminde bitirilmekte, ilişkiler zayıflamakta ve evlilikten hemen sonra da boşanmalar gelmektedir.
Hâlbuki ilişkinin kalitesi ve devamı icin sabır çok önemlidir....

Fıtrata uygun sorumluluk:
İnsan fıtratı (tabiatı) ona uygun olmayan şeyleri reddeder. Dolayısıyla fıtratla savaşmamak gerekir.
Evlilikte de eşler arasında orantılı ve fıtrata uygun sorumluluk paylaşımı, evliliğin en önemlisi kısımlarından birisini oluşturmaktadır.

Her işte istişare:
Eşinizi önemsediğinizi göstermenin en tesirli bir yolu, onun fikirlerine önem vermektir. 'İstişare eden hata etmez' sözü evlilikte daha bir anlam ifade etmektedir.

Beklentisiz fedakârlık:
Evlilikte ne kadar mutlu olacağınızı bilmek istiyorsanız, ne kadar fedakârlık yapabileceğinize bakın.
Evlilik kelimesi fedakârlıkla eş anlamlıdır. Boşanmalar büyük oranda eşler fedakârlıkta bulunmadığı zamanlarda evlerin kapılarını çalmaktadır.
Uzun ve mutlu evliliklerde eşlerin ısrarla vurguladıkları en önemli bir tutkal da fedakârlıktır. Fedakârlıkta güneş ve toprak çok iyi iki örnektir.
Hiç beklentiye girmeksizin herkesi ısıtır, aydınlatır ve sürekli verirler, kendilerine zarar verenlere dahil.

Dua:
Evliliğinizi 'cennet'e dönüştürmek için dua edin!
...

Çok haklısınız hocam benim hayalimde hep önce imanlı,efendi dürüst ve yalan söylemeyen bir insan vardı ve acele etmek istemiyorum çok korkuyorum hocam .Boşanmak için evlilik istemiyorum ama bu zamanı biliyorsunuz hocam nefis o kadar kötü bir şey ki .Bana dua edin hocam her iki taraf içinde hayırlı olsun diye kimse üzülmesin ve kimse kimsenin ahını almasın ikimiz de ya birlikte ya da ayrı ayrı mutlu olalım hakkımızdakinin en güzelini yaşayalım diye ...duaa..

HicranN

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum herkes zengin koca istiyor zenginler alinirsa fakirleri kim alacak :) şaka bir yana bir insanin kalbi zengin olsun icinde Allah korkusu olsun merhametli olsun bence bundan buyuk zenginlik olmaz kisaca ailnde huzur saglik olduktan sonra kuru ekmek kuru sogan yesen ziyafet olur huzurun olmazsa hergun et yesen zehir olur

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
herkes zengin koca istiyor zenginler alinirsa fakirleri kim alacak "

hay Allah RAZI olsun..Söyleyene Değil Söyletene Bakalim..abdala malum olur.
fakir bir erkeğin,yada engelli bir insanin : sevmeye aşık olmaya, evlenmeye hakkı yok mu..?
bu haklari kim kime veriyor..kim kime taniyor..hakkı kim belirliyor...
sevmek,bir gönül işi!!Zenginlik, para,pul, zenginlik işi!! değil.

nesrin

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
bence gerçek sevgi , içinde hiç şüphe barındırmaz.gerçekten ne hissettiğinizi ve ne istediğinizi bir kez daha gözden geçirin derim.

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
bence gerçek sevgi , içinde hiç şüphe barındırmaz.gerçekten ne hissettiğinizi ve ne istediğinizi bir kez daha gözden geçirin derim.

Haklısınız ablacım ama galiba artık hislerimden eminim dualarınızı bekliyorum...

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
herkes zengin koca istiyor zenginler alinirsa fakirleri kim alacak "

hay Allah RAZI olsun..Söyleyene Değil Söyletene Bakalim..abdala malum olur.
fakir bir erkeğin,yada engelli bir insanin : sevmeye aşık olmaya, evlenmeye hakkı yok mu..?
bu haklari kim kime veriyor..kim kime taniyor..hakkı kim belirliyor...
sevmek,bir gönül işi!!Zenginlik, para,pul, zenginlik işi!! değil.
Hocam yanlış anlaşıldım galiba zenginlik asla istemem en büyük zenginliğim inançlı olmamız ve birbirimizi sevmemiz...

selahattin

Kurallara Uymadı
Üyemiz
mesela bana hep sonunu düşün deyince çevremdekiler kendimi çok kötü hissediyorum ve en önemlisi ona haksızlık hiç etmek istemem ne yaplıyım sizce abla.

sevgili arkadaşım.umarım muradınıza erersiniz.siz çevrenizdekilerin ne dediğine değil,kalbinize bakmalısınız.allah hakkınızda hayırlısını versin.

Üst Alt