- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Lor peyniri nasıl yapılır?
MALZEMELER
4 litre peynir altı suyu
1 su bardağı yoğurt (ekşi olursa daha iyi sonuç verir)
Lor peynirinin yapılışı
-Peynir altı suyunuzu tencereye koyup kaynamaya bırakın.
-Kaynamaya başladığı anda yoğurdunu döküp yenide kaynamaya çıkana kadar bekleyin.Kaynamaya başlayınca altını kapatın,1 saat kadar bekleyin ki,kesilen lor tamamen üstte biriksin.Üstte biriken loru kevgirle bir süzeğe alın yada suyuyla beraber süzeğe dökün.1-2 saat sonra lorunuz hazır afiyet olsun.
-Eğer evde yoğurdunuz yoksa,3 yemek kaşığı sirke veya yarım limon da kullanabilirsiniz.
-Lor narin bir peynirdir tuzsuz olarak uzun süre saklıyamazsınız.Tuzlanmış olarak en çok bir hafta 10 gün dayanabilir.
MALZEMELER
4 litre peynir altı suyu
1 su bardağı yoğurt (ekşi olursa daha iyi sonuç verir)
Lor peynirinin yapılışı
-Peynir altı suyunuzu tencereye koyup kaynamaya bırakın.
-Kaynamaya başladığı anda yoğurdunu döküp yenide kaynamaya çıkana kadar bekleyin.Kaynamaya başlayınca altını kapatın,1 saat kadar bekleyin ki,kesilen lor tamamen üstte biriksin.Üstte biriken loru kevgirle bir süzeğe alın yada suyuyla beraber süzeğe dökün.1-2 saat sonra lorunuz hazır afiyet olsun.
-Eğer evde yoğurdunuz yoksa,3 yemek kaşığı sirke veya yarım limon da kullanabilirsiniz.
-Lor narin bir peynirdir tuzsuz olarak uzun süre saklıyamazsınız.Tuzlanmış olarak en çok bir hafta 10 gün dayanabilir.