- Katılım
- 27 Şubat 2011
- Mesajlar
- 413
- Tepkime puanı
- 6


Malzemeler;
40 adet
20 adet güllü lokum
2,5 su bardağı un
2 su bardağı buğday nişastası
Kabartma tozu, vanilya
250 gram oda sıcaklığında margarin
6 kaşık toz şeker
2 yumurta
Üzerine; pudra şekeri
Hazırlanışı;
1-Öncelikle lokumları ikiye kesip bir kenara alın.
2-Karıştırma kabına un, nişasta,vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştırın.Ortasını havuz şeklinde açın ve margarin,yumurta ve tozşekeri ilave edin ve tüm malzemeyi iyice yoğurun.
3-Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 20-25 dakika dinlendirin.
4-Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yarım cm kalınlığında açın.Hamurdan 3x3 cm’lik kareler kesin ve ortasına lokum koyun.Her parçanın karşılıklı iki ucunu birleştirip , bastırarak kapatın.
5-Önceden ısıtılmış 170 C fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
6-Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.