Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Lohusa Şerbeti Nedir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9398" data-attributes="member: 376"><p><strong>üyükler, lohusa şekerinin süt yapma özelliğine sahip olduğunu söylerler. Tarihimizden gelen bir adet olarak da yeni doğan bebeği görmeye gelenlere loğusa şerbeti ikram edilir. Peki, loğusa şerbeti nasıl yapılır? İşte tarifi:</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Lohusa şerbeti malzemeleri</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>- 1/2 kg. lohusa şekeri</strong></p><p><strong>- 5 su bardağı toz şeker</strong></p><p><strong>- 15 adet karanfil</strong></p><p><strong>- 3-4 kabuk tarçın</strong></p><p><strong>- 15-20 bardak su</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Lohusa şerbetinin hazırlanışı</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur ve yarım saat kaynatılır.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılarak kaynatmaya devam edilir.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Bir müddet daha kaynatıldıktan sonra süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Hazırladığınız şerbeti bir şişeye koyup buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Servisi sıcak yapacaksanız fincana dövülmüş ceviz koyabilirsiniz.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Şerbete lohusa şekerinin konulmasının amacı şerbete kırmızı rengi verdirmek içindir. Onun yerine kırmızı renkte gıda boyası da kullanabilirsiniz.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Lohusa şerbeti nedir?</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>- Doğum sonrası bebeği görmek için ziyarete gelen kişilere lohusa şerbetinin ikram edilmesi adettir.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>- Lohusa şekeri, İstanbul’da Mısır Çarşısı’ndan ve şekercilerden temin edilebilir.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>- Yanında peksimet ya da galeta gibi şekersiz şeyler ikram edilir.</strong></p><p> </p><p>alıntı</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9398, member: 376"] [B]üyükler, lohusa şekerinin süt yapma özelliğine sahip olduğunu söylerler. Tarihimizden gelen bir adet olarak da yeni doğan bebeği görmeye gelenlere loğusa şerbeti ikram edilir. Peki, loğusa şerbeti nasıl yapılır? İşte tarifi: Lohusa şerbeti malzemeleri - 1/2 kg. lohusa şekeri - 5 su bardağı toz şeker - 15 adet karanfil - 3-4 kabuk tarçın - 15-20 bardak su Lohusa şerbetinin hazırlanışı Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur ve yarım saat kaynatılır. Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılarak kaynatmaya devam edilir. Bir müddet daha kaynatıldıktan sonra süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir. Hazırladığınız şerbeti bir şişeye koyup buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Servisi sıcak yapacaksanız fincana dövülmüş ceviz koyabilirsiniz. Şerbete lohusa şekerinin konulmasının amacı şerbete kırmızı rengi verdirmek içindir. Onun yerine kırmızı renkte gıda boyası da kullanabilirsiniz. Lohusa şerbeti nedir? - Doğum sonrası bebeği görmek için ziyarete gelen kişilere lohusa şerbetinin ikram edilmesi adettir. - Lohusa şekeri, İstanbul’da Mısır Çarşısı’ndan ve şekercilerden temin edilebilir. - Yanında peksimet ya da galeta gibi şekersiz şeyler ikram edilir.[/B] alıntı [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Lohusa Şerbeti Nedir
Üst
Alt