- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Malzemeler,
1 su bardağı Pirinç
3 su bardağı su
1 litre süt
1,5 su bardağı tozşeker
2,5 Yemek kaşığı Buğday nişastası
1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı,
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün
Orta boy tencereye Pirinç ve 3 su bardağı suyu Alin.
Orta dereceli ateşte pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.
Süt ve şeker ilave ederek 5 dakika daha kaynatın.
Nişastayı soguk su ile ezip tencereye ekleyin.
hızlı hızlı karıştırarak yedirin.
1-2 dakika daha kaynattıktan ocaktan alin.
Limon kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.
Kaselere paylaştırın.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.