- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
Limonlu Kek
Malzeme:
1 bardak süt
1/2 bardak sıvı yağ,biliyorsunuz ben fındık yağını tercih ediyorum.
1+ 1/2 bardak toz şeker
3 bardak un
3 iri yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
2 limon kabuğu rendesi,(aman dikkat! limon kabuklarının beyaz kısmı rendelenmeyecek sonra kek acı olur)
Malzemelerin hepsi bu kadar...
Yapılışı:
Bildiğiniz kek hamuru hazırlanıyor ;şeker yumurtayla köpük köpük olana kadar çırpılıyor,unu,kabartma tozu,rendelenmiş limon kabuğu,sütü ve yağı eklenip birkaç dakika daha çırpılıyor,kek kalıbına dökülüp 170 dereceye ayarlanmış fırına soğukken atılıyor kürdan kontrolü yapılıp pişip pişmediğine bakılıyor .(Yaklaşık 40-45 dakikada pişiyor zaten)Kek ılınınca kalıptan çıkartılıp servis yapılıyor.
Afiyet olsun !
Malzeme:
1 bardak süt
1/2 bardak sıvı yağ,biliyorsunuz ben fındık yağını tercih ediyorum.
1+ 1/2 bardak toz şeker
3 bardak un
3 iri yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
2 limon kabuğu rendesi,(aman dikkat! limon kabuklarının beyaz kısmı rendelenmeyecek sonra kek acı olur)
Malzemelerin hepsi bu kadar...
Yapılışı:
Bildiğiniz kek hamuru hazırlanıyor ;şeker yumurtayla köpük köpük olana kadar çırpılıyor,unu,kabartma tozu,rendelenmiş limon kabuğu,sütü ve yağı eklenip birkaç dakika daha çırpılıyor,kek kalıbına dökülüp 170 dereceye ayarlanmış fırına soğukken atılıyor kürdan kontrolü yapılıp pişip pişmediğine bakılıyor .(Yaklaşık 40-45 dakikada pişiyor zaten)Kek ılınınca kalıptan çıkartılıp servis yapılıyor.
Afiyet olsun !