Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Lahana turşusu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="NiDa" data-source="post: 21701" data-attributes="member: 1238"><p><strong><span style="color: #ff8c00">Malzeme:</span></strong></p><p><strong><span style="color: #ff8c00"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #ff8c00"></span></strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff8c00"><strong>1 adet orta büyüklükte lahana,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff8c00"><strong>1 kg sirke,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff8c00"><strong>10 diş sarmısak,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff8c00"><strong>yeteri kadar tuz,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff8c00"><strong>yarım bardak sıvıyağ,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff8c00"><strong></strong></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">Tarif:</span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange"><strong>Turşu için küçük, sıkı kelle yapan beyaz lahana kullanın. Lahananın dış yapraklarını temizleyip, dip tarafını oyup koçanını çıkarın. Dörde bölüp, bıçakla irice kıyın. Büyükçe bir tepsiye kıydığınız lahanaları boşaltıp bol tuz ile ovun. Tuzlayıp iyice ovduğunuz lahanaları tepsinin ortasına toplayın. Üzerine bir tahta yerleştiri, onun da üzerine herhangi bir ağırlık koyup 6-7 saat bekletin. Sarmısakları ayıklayıp, havanda tuz ile dövün. Sirkeyle dövülmüş sarmısağı karıştırıp turşu yapacağınız zamana kadar bekletin. Lahanaları bekletme süresi bittiğinde silkeleyip turşu kabına veya cam kavanoza iyice bastırarak yerleştirin. Hazırladığınız tuzlu sirkeyi üzerine dökün. Lahanaların üstünü kapatacak kadar kaynatılıp soğutulmuş su ilave edin. En üste de küf oluşmaması için yarım bardak sıvıyağ ekleyin. Arzuya göre sirkeye kırmızı pul biber ve limon dilimleri de koyabilirsin</strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NiDa, post: 21701, member: 1238"] [B][COLOR=#ff8c00]Malzeme: [/COLOR][/B][SIZE=4][COLOR=#ff8c00][B]1 adet orta büyüklükte lahana, 1 kg sirke, 10 diş sarmısak, yeteri kadar tuz, yarım bardak sıvıyağ, [/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=4][COLOR=darkorange]Tarif:[/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=4][COLOR=darkorange][B]Turşu için küçük, sıkı kelle yapan beyaz lahana kullanın. Lahananın dış yapraklarını temizleyip, dip tarafını oyup koçanını çıkarın. Dörde bölüp, bıçakla irice kıyın. Büyükçe bir tepsiye kıydığınız lahanaları boşaltıp bol tuz ile ovun. Tuzlayıp iyice ovduğunuz lahanaları tepsinin ortasına toplayın. Üzerine bir tahta yerleştiri, onun da üzerine herhangi bir ağırlık koyup 6-7 saat bekletin. Sarmısakları ayıklayıp, havanda tuz ile dövün. Sirkeyle dövülmüş sarmısağı karıştırıp turşu yapacağınız zamana kadar bekletin. Lahanaları bekletme süresi bittiğinde silkeleyip turşu kabına veya cam kavanoza iyice bastırarak yerleştirin. Hazırladığınız tuzlu sirkeyi üzerine dökün. Lahanaların üstünü kapatacak kadar kaynatılıp soğutulmuş su ilave edin. En üste de küf oluşmaması için yarım bardak sıvıyağ ekleyin. Arzuya göre sirkeye kırmızı pul biber ve limon dilimleri de koyabilirsin[/B][/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Lahana turşusu
Üst
Alt