Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 7215" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3526 - Hz. Aise radiyallahu anh'dan rivayete gore soyle derdi: "Size kim, Resulullah aleyhissalatu vesselam'in ayakta bevlettigini soylerse, sakin onu tasdik etmeyin. O, daima comelerek abdest bozardi."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Tirmizi, Taharet 8, (12); Nesai, Taharet 25, (1, 26).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3527 - Abdullah ibnu Ca'fer radiyallahu anhuma anlatiyor: "Bir gun Resulullah aleyhissalatu vesselam beni, bineginin terkisine bindirdi. Bana halktan kimseye soylemiyecegim bir sozu sir olarak soyledi. Resulullah aleyhissalatu vesselam'in kaza-yi hacet icin perdelendigi seylerin O 'na en hos geleni ya bir tumsek veya bir hurma kumesiydi."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Muslim, Hayz 79, (342); Ebu Davud, Cihad 47, (2549).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3528 - Abdurrahman Ibnu Hasene radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, elinde kalkan gibi bir sey oldugu halde bize dogru geldi ve onu yere birakti. Sonra onun gerisine comelip ona dogru kucuk abdest bozdu. Yanimizdakilerden biri: "(Resulullah'a) bakin, tipki kadinlar gibi abdest bozuyor" dedi. Aleyhissalatu vesselam bu sozu isitmisti.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Beni Israil'in arkadasinin basina geleni isitmedin mi" dedi ve devam etti: "Onlara idrar bulasinca, bicakla idrarin degdigi yeri kaziyorlardi. Arkadaslari onlari bu tatbikattan yasakladi. Bu adam, yasaklamasi sebebiyle kabrinde azaba ugradi."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Taharet 11, (22); Nesai, Taharet 26, (1, 26-28).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3529 - Ebu Sa'id radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'i isittim, soyle demisti: "Iki kisi beraberce helaya gidip, avretleri acik kaza-yi hacet ederken konusmasinlar. Zira Allah Teala Hazretleri, bu hale gadab eder."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Taharet 7, (15).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3530 - Hz. Enes radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam kaza-yi hacette bulunmak istedigi zaman yere yaklasincaya kadar elbisesini kaldirmazdi."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Taharet 6, (14); Tirmizi, Taharet 10, (14)</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 7215, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]3526 - Hz. Aise radiyallahu anh'dan rivayete gore soyle derdi: "Size kim, Resulullah aleyhissalatu vesselam'in ayakta bevlettigini soylerse, sakin onu tasdik etmeyin. O, daima comelerek abdest bozardi." Tirmizi, Taharet 8, (12); Nesai, Taharet 25, (1, 26). 3527 - Abdullah ibnu Ca'fer radiyallahu anhuma anlatiyor: "Bir gun Resulullah aleyhissalatu vesselam beni, bineginin terkisine bindirdi. Bana halktan kimseye soylemiyecegim bir sozu sir olarak soyledi. Resulullah aleyhissalatu vesselam'in kaza-yi hacet icin perdelendigi seylerin O 'na en hos geleni ya bir tumsek veya bir hurma kumesiydi." Muslim, Hayz 79, (342); Ebu Davud, Cihad 47, (2549). 3528 - Abdurrahman Ibnu Hasene radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, elinde kalkan gibi bir sey oldugu halde bize dogru geldi ve onu yere birakti. Sonra onun gerisine comelip ona dogru kucuk abdest bozdu. Yanimizdakilerden biri: "(Resulullah'a) bakin, tipki kadinlar gibi abdest bozuyor" dedi. Aleyhissalatu vesselam bu sozu isitmisti. "Beni Israil'in arkadasinin basina geleni isitmedin mi" dedi ve devam etti: "Onlara idrar bulasinca, bicakla idrarin degdigi yeri kaziyorlardi. Arkadaslari onlari bu tatbikattan yasakladi. Bu adam, yasaklamasi sebebiyle kabrinde azaba ugradi." Ebu Davud, Taharet 11, (22); Nesai, Taharet 26, (1, 26-28). 3529 - Ebu Sa'id radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'i isittim, soyle demisti: "Iki kisi beraberce helaya gidip, avretleri acik kaza-yi hacet ederken konusmasinlar. Zira Allah Teala Hazretleri, bu hale gadab eder." Ebu Davud, Taharet 7, (15). 3530 - Hz. Enes radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam kaza-yi hacette bulunmak istedigi zaman yere yaklasincaya kadar elbisesini kaldirmazdi." Ebu Davud, Taharet 6, (14); Tirmizi, Taharet 10, (14)[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
Alt