Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 7207" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3499 - Davud Ibnu Salih Ibni Dinar et-Temmar, annesinden anlatiyor: "Efendim beni, Hz. Aise radiyallahu anha'ya bir miktar yemekle gonderdi. Gelince Hz. Aise'yi namaz kiliyor buldum. Bana, elimdekini koymami isaret etti. (Ben de biraktim). Ancak bir kedi gelerek uzerinden yedi.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Hz. Aise radiyallahu anha, namazindan cikinca, kedinin yedigi yerden yemegi (bir miktar) yedi. Sonra da su aciklamayi yapti: "Resulullah aleyhissalatu vesselam: "Kedi necis degildir, o sizi cokca dolasan birisidir" demisti. Ben ayrica, Resulullah aleyhissalatu vesselam'in kedinin artigiyla abdest aldigini gordum.''</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Taharet 38, (76).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3500 - Meymune radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'a yaga dusen fareden soruldu. Aleyhissalatu vesselam:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Onu ve etrafindaki kismi atin, yaginizi yiyin buyurdu."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Vudu 67, Zebaih 34; Muvatta, Isti'zan 20, (2, 971, 972); Ebu Davud; Et'ime 48, (3841, 3843); Tirmizi, Et'ime 8, (1799); Nesai, Fera' ve'I-Atire 15, (7, 178)</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 7207, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]3499 - Davud Ibnu Salih Ibni Dinar et-Temmar, annesinden anlatiyor: "Efendim beni, Hz. Aise radiyallahu anha'ya bir miktar yemekle gonderdi. Gelince Hz. Aise'yi namaz kiliyor buldum. Bana, elimdekini koymami isaret etti. (Ben de biraktim). Ancak bir kedi gelerek uzerinden yedi. Hz. Aise radiyallahu anha, namazindan cikinca, kedinin yedigi yerden yemegi (bir miktar) yedi. Sonra da su aciklamayi yapti: "Resulullah aleyhissalatu vesselam: "Kedi necis degildir, o sizi cokca dolasan birisidir" demisti. Ben ayrica, Resulullah aleyhissalatu vesselam'in kedinin artigiyla abdest aldigini gordum.'' Ebu Davud, Taharet 38, (76). 3500 - Meymune radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'a yaga dusen fareden soruldu. Aleyhissalatu vesselam: "Onu ve etrafindaki kismi atin, yaginizi yiyin buyurdu." Buhari, Vudu 67, Zebaih 34; Muvatta, Isti'zan 20, (2, 971, 972); Ebu Davud; Et'ime 48, (3841, 3843); Tirmizi, Et'ime 8, (1799); Nesai, Fera' ve'I-Atire 15, (7, 178)[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
Alt