Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 7201" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3476 - Nafi anlatiyor: "Ibnu Omer radiyallahu anhuma dedi ki: "Kadin hayizli veya cunub olmadikca artigiyla yikanmada bir beis yoktur."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Muvatta, Taharet 86, (1, 52).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3477 - Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Ben ve Resulullah aleyhissalatu vesselam tek bir kaptan su alarak cenabetten yikaniyorduk ve ellerimiz kabin icine beraber girip cikiyordu."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Bir baska rivayette soyle gelmistir: "...Farak denen bir kaptan." Sufyan der ki: "Bir farak, dort sa' hacminde (bir olcek) dir."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Gusl 2, 9; Muslim, Hayz 40, 45, (319, 321); Ebu Davud, Taharet 39, (77), 97, (237), 102, (257); Nesai, 130, 144, 145, 146, 148, Gusl 12, (1, 203).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3478 - Ibnu Omer radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam zamaninda erkekler ve kadinlar beraberce bir kaptan abdest aliyor idiler."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Vudu 43; Muvatta, Taharet 15, (1, 24); Ebu Davud, Taharet 39, (79, 80); Nesai, Taharet 52, (1, 57).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3479 - Ibnu Mes'ud radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, Cin gecesinde bana:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Kabinda ne var?" diye sordular. Ben: "Nebiz!" dedim.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Guzel bir meyve, temiz bir sudur" buyurdular. Sonra da onunla abdest aldilar."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Taharet 42, (84); Tirmizi, Taharet 65, (88).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">BUYUK VE KUCUK ABDESTLE ILGILI MESELELER</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3480 - Ummu Kays Bintu Miksan radiyallahu anha anlatiyor: "Ben, henuz yemek yemeyen kucuk bir oglumla Resulullah aleyhissalatu vesselam'a gitmistim. Varinca, cocugu kucagina oturttu. Derken cocuk elbisesine akitti. Su getirtip elbisesine serpti, fakat yikamadi."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Bir rivayette: "...cileti" denmistir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Vudu 59; Muslim, Taharet 103, (287); Muvatta, Taharet 110, (1, 64); Ebu Davud, Taharet 139, (374); Tirmizi, Taharet 54, (71); Nesai, Taharet 189, (1, 157)</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 7201, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]3476 - Nafi anlatiyor: "Ibnu Omer radiyallahu anhuma dedi ki: "Kadin hayizli veya cunub olmadikca artigiyla yikanmada bir beis yoktur." Muvatta, Taharet 86, (1, 52). 3477 - Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Ben ve Resulullah aleyhissalatu vesselam tek bir kaptan su alarak cenabetten yikaniyorduk ve ellerimiz kabin icine beraber girip cikiyordu." Bir baska rivayette soyle gelmistir: "...Farak denen bir kaptan." Sufyan der ki: "Bir farak, dort sa' hacminde (bir olcek) dir." Buhari, Gusl 2, 9; Muslim, Hayz 40, 45, (319, 321); Ebu Davud, Taharet 39, (77), 97, (237), 102, (257); Nesai, 130, 144, 145, 146, 148, Gusl 12, (1, 203). 3478 - Ibnu Omer radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam zamaninda erkekler ve kadinlar beraberce bir kaptan abdest aliyor idiler." Buhari, Vudu 43; Muvatta, Taharet 15, (1, 24); Ebu Davud, Taharet 39, (79, 80); Nesai, Taharet 52, (1, 57). 3479 - Ibnu Mes'ud radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, Cin gecesinde bana: "Kabinda ne var?" diye sordular. Ben: "Nebiz!" dedim. "Guzel bir meyve, temiz bir sudur" buyurdular. Sonra da onunla abdest aldilar." Ebu Davud, Taharet 42, (84); Tirmizi, Taharet 65, (88). BUYUK VE KUCUK ABDESTLE ILGILI MESELELER 3480 - Ummu Kays Bintu Miksan radiyallahu anha anlatiyor: "Ben, henuz yemek yemeyen kucuk bir oglumla Resulullah aleyhissalatu vesselam'a gitmistim. Varinca, cocugu kucagina oturttu. Derken cocuk elbisesine akitti. Su getirtip elbisesine serpti, fakat yikamadi." Bir rivayette: "...cileti" denmistir. Buhari, Vudu 59; Muslim, Taharet 103, (287); Muvatta, Taharet 110, (1, 64); Ebu Davud, Taharet 139, (374); Tirmizi, Taharet 54, (71); Nesai, Taharet 189, (1, 157)[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
Alt