Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 7168" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3341 - Yine Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Biriniz yemege cagirildigi vakit, elci ile birlikte gelince bu onun icin izin sayilir, (ayrica izin istemeye gerek yoktur)."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Edeb 140, (5189-5190).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3342 - Ata Ibnu Yesar (rahimehullah) anlatiyor: "Bir adam Resulullah aleyhissalatu vesselam'a sordu:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Annemin yanina girerken izin isteyeyim mi?"</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Evet, iste."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Ama ben evde onunla beraber kaliyorum."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Annenin yanina girerken izin iste!"</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Ama ben ona hizmet ediyorum."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Annenden izin iste! Anneni ciplak gormen hosuna gider mi?"</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Hayir!"</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Oyleyse ondan izin iste!"</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Muvatta, Isti'zan 1, (2, 963).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3343 - Ibnu Mes'ud (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam bana buyurdular ki:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Senin, yanima girmen icin iznin, perdenin kaldirilmasi ve benim fisiltimi isitmendir. Seni ben men edinceye kadar iznim boyle devam edecek."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Muslim, Selam 16, (2169).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3344 - Hz. Cabir radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'a gelmistim. Kapiyi caldim.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Kim o?" buyurdular.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Benim!" dedim. (Beni almak uzere) cikti ama:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Ben! Ben!" diye soyleniyordu. (Belliydi ki kendimi tanitma tarzimi) begenmemisti."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Isti'zan 17; Muslim, Adab 38, (2155); Ebu Davud, Edeb 139, (5187); Tirmizi, Isti'zan 18, (2713).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3345 - Hz. Enes radiyallahu anh anlatiyor: "Bir adam Resulullah aleyhissalatu vesselam'in hucrelerinden birinden iceriye bakmisti. Resulullah aleyhissalatu vesselam elinde bir okla adama kalkti. Onu batirmak icin, ihtiyatla adamin uzerine gitmesini seyreder gibiyim."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Buhari, Diyat 23, 15, Isti'zan 11; Muslim, Adab 42, (2157); Ebu Davud, Edeb 136, (5171); Tirmizi, Isti'zan 17, (2709); Nesai, Kasame 44, (7, 60).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3346 - Nesai'nin bir diger rivayetinde soyle gelmistir:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Bir bedevi, Resulullah aleyhissalatu vesselam'in kapisina geldi. Gozlerini kapinin kiriklarina yapistirdi. Resulullah aleyhissalatu vesselam adami farketti. Gozunu patlatmak uzere elinde biir cubukla uzerine yurudu. Adam hemen sirra kadem basti. Resulullah "Eger yerinde kalsaydin gozunu oyduydum!" buyurdular."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Nesai, Kasame 44, (8, 60).</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 7168, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]3341 - Yine Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Biriniz yemege cagirildigi vakit, elci ile birlikte gelince bu onun icin izin sayilir, (ayrica izin istemeye gerek yoktur)." Ebu Davud, Edeb 140, (5189-5190). 3342 - Ata Ibnu Yesar (rahimehullah) anlatiyor: "Bir adam Resulullah aleyhissalatu vesselam'a sordu: "Annemin yanina girerken izin isteyeyim mi?" "Evet, iste." "Ama ben evde onunla beraber kaliyorum." "Annenin yanina girerken izin iste!" "Ama ben ona hizmet ediyorum." "Annenden izin iste! Anneni ciplak gormen hosuna gider mi?" "Hayir!" "Oyleyse ondan izin iste!" Muvatta, Isti'zan 1, (2, 963). 3343 - Ibnu Mes'ud (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam bana buyurdular ki: "Senin, yanima girmen icin iznin, perdenin kaldirilmasi ve benim fisiltimi isitmendir. Seni ben men edinceye kadar iznim boyle devam edecek." Muslim, Selam 16, (2169). 3344 - Hz. Cabir radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'a gelmistim. Kapiyi caldim. "Kim o?" buyurdular. "Benim!" dedim. (Beni almak uzere) cikti ama: "Ben! Ben!" diye soyleniyordu. (Belliydi ki kendimi tanitma tarzimi) begenmemisti." Buhari, Isti'zan 17; Muslim, Adab 38, (2155); Ebu Davud, Edeb 139, (5187); Tirmizi, Isti'zan 18, (2713). 3345 - Hz. Enes radiyallahu anh anlatiyor: "Bir adam Resulullah aleyhissalatu vesselam'in hucrelerinden birinden iceriye bakmisti. Resulullah aleyhissalatu vesselam elinde bir okla adama kalkti. Onu batirmak icin, ihtiyatla adamin uzerine gitmesini seyreder gibiyim." Buhari, Diyat 23, 15, Isti'zan 11; Muslim, Adab 42, (2157); Ebu Davud, Edeb 136, (5171); Tirmizi, Isti'zan 17, (2709); Nesai, Kasame 44, (7, 60). 3346 - Nesai'nin bir diger rivayetinde soyle gelmistir: "Bir bedevi, Resulullah aleyhissalatu vesselam'in kapisina geldi. Gozlerini kapinin kiriklarina yapistirdi. Resulullah aleyhissalatu vesselam adami farketti. Gozunu patlatmak uzere elinde biir cubukla uzerine yurudu. Adam hemen sirra kadem basti. Resulullah "Eger yerinde kalsaydin gozunu oyduydum!" buyurdular." Nesai, Kasame 44, (8, 60).[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
Alt