Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 7164" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3311 - Mikdam Ibnu Madikerb (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Biriniz kardesini (Allah icin) seviyorsa ona sevdigini soylesin."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Edeb 122, (5124); Tirmizi, Zuhd 54, (2393).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3312 - Hz. Enes radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'in yaninda bir adam vardi. Derken oradan birisi gecti. (Aleyhissalatu vesselam'in yanindaki):</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Ey Allah'in Resulu! dedi, ben su geceni seviyorum."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Pekiyi kendisine haber verdin mi?" diye Aleyhissalatu vesselam sordu.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Hayir!" deyince,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Ona haber ver!" dedi. Adam kalkip, gidene yetisti ve:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Seni Allah icin seviyorum!" dedi. Adam da:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">"Kendisi adina beni sevdigin Zat da seni sevsin!" diye mukabelede bulundu."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Ebu Davud, Edeb 122, (5125).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3313 - Yezid Ibnu Nu'ame ed-Dabi (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Bir kimse, bir baskasiyla kardeslestigi zaman, ilk is ismini, babasinin ismini ve kimlerden oldugunu sorsun. Cunku boyle yapmak, sevginin artmasina daha uygundur."</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Tirmizi, Zuhd 54, (2394).</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 7164, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]3311 - Mikdam Ibnu Madikerb (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Biriniz kardesini (Allah icin) seviyorsa ona sevdigini soylesin." Ebu Davud, Edeb 122, (5124); Tirmizi, Zuhd 54, (2393). 3312 - Hz. Enes radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'in yaninda bir adam vardi. Derken oradan birisi gecti. (Aleyhissalatu vesselam'in yanindaki): "Ey Allah'in Resulu! dedi, ben su geceni seviyorum." "Pekiyi kendisine haber verdin mi?" diye Aleyhissalatu vesselam sordu. "Hayir!" deyince, "Ona haber ver!" dedi. Adam kalkip, gidene yetisti ve: "Seni Allah icin seviyorum!" dedi. Adam da: "Kendisi adina beni sevdigin Zat da seni sevsin!" diye mukabelede bulundu." Ebu Davud, Edeb 122, (5125). 3313 - Yezid Ibnu Nu'ame ed-Dabi (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Bir kimse, bir baskasiyla kardeslestigi zaman, ilk is ismini, babasinin ismini ve kimlerden oldugunu sorsun. Cunku boyle yapmak, sevginin artmasina daha uygundur." Tirmizi, Zuhd 54, (2394). [/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Kutub-i Sitte Hadis-i Şerifleri - 001 - 4190
Alt