Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Kütahya Usulü Namaz Lokması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9818" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Malzemeleri;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">su bardağı böreklik un</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">1 tatlı kaşığı tuz</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">750 gr sıvı yağ</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">2 tatlı kaşığı kuru (toz) maya</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">2 tatlı kaşığı toz şeker</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">pudra şekeri (üzerine)</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Hazırlanışı:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">2 tatlı kaşığı maya, 2 tatlı kaşığı şeker, bir su bardağının içine konur, yarım bardak ılık su ilave edilir. Karıştırılıp eritilir Kabarması beklenir. Bardaktan taşmaya başlayınca derin bir kapta elenen 4 su bardağı unun içine 1 tatlı kaşığı tuz ile beraber ilave edilir ve karıştırılır. Yaklaşık 2.,5 su bardağı ılık su ile yoğrulur. Hamur iyice özleştirilir. Üzerine bir kapak kapatılarak hamur mayalanmıştır. Bir kaseye su doldurulur. Bir tatlı kaşığı hazır bulundurulur. Çukur tavaya sıvı yağ konur iyice kızdırılır. Sol elle hamur avuca alınıp yumruk yapılarak sıkılır. Avucun üzerinde bulunan hamur tatlı kaşığı ile alınıp kızgın yağa bırakılır. Kaşığa hamurun yapışmaması için ara sıra yağa yada kasede bulunan suya batırılır. İşlem hızlı hızlı yapılır. Lokmaların iyi kızarması için delikli kevgirle ara rsıra karıştırılır. Pembeleşen lokmalar süzdürülüp alınır.Bir tabakta dinlendirilir. Servis tabağına alınır Üzerine pudra şekeri serpilir.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9818, member: 376"] [SIZE=3][COLOR=RoyalBlue]Malzemeleri; su bardağı böreklik un 1 tatlı kaşığı tuz 750 gr sıvı yağ 2 tatlı kaşığı kuru (toz) maya 2 tatlı kaşığı toz şeker pudra şekeri (üzerine) Hazırlanışı: 2 tatlı kaşığı maya, 2 tatlı kaşığı şeker, bir su bardağının içine konur, yarım bardak ılık su ilave edilir. Karıştırılıp eritilir Kabarması beklenir. Bardaktan taşmaya başlayınca derin bir kapta elenen 4 su bardağı unun içine 1 tatlı kaşığı tuz ile beraber ilave edilir ve karıştırılır. Yaklaşık 2.,5 su bardağı ılık su ile yoğrulur. Hamur iyice özleştirilir. Üzerine bir kapak kapatılarak hamur mayalanmıştır. Bir kaseye su doldurulur. Bir tatlı kaşığı hazır bulundurulur. Çukur tavaya sıvı yağ konur iyice kızdırılır. Sol elle hamur avuca alınıp yumruk yapılarak sıkılır. Avucun üzerinde bulunan hamur tatlı kaşığı ile alınıp kızgın yağa bırakılır. Kaşığa hamurun yapışmaması için ara sıra yağa yada kasede bulunan suya batırılır. İşlem hızlı hızlı yapılır. Lokmaların iyi kızarması için delikli kevgirle ara rsıra karıştırılır. Pembeleşen lokmalar süzdürülüp alınır.Bir tabakta dinlendirilir. Servis tabağına alınır Üzerine pudra şekeri serpilir. Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Kütahya Usulü Namaz Lokması
Üst
Alt