- Katılım
- 30 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 1,199
- Tepkime puanı
- 16

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı kuskus
6 adet taze soğan
10-15 dal dereotu
Yarım demet maydanoz
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı mısır konservesi
1 çay bardağı bezelye konservesi
1 adet limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
# Mercimek bir gece önceden ıslatılır, ertesi günü yumuşayayna kadar haşlanır.
# 2,5 su bardağı su kaynatılır, az tuz ve az yağ eklenir. Üzerine kuskus atılır, şişene kadar pişirilir.
# Karıştırma kabına soğumuş kuskus ve mercimak konur. Üzerine kıyılmış dereotu, maydanoz, taze soğan, ufak doğranmış biber ve diğer malzemeler katılır.
# Salata zedelemeden karıştırılır ve servise sunulur.
Not: Kuskuslu mercimek salatası öğün yemeği olarak da sofraya getirilebilir.