Kuranı Kerim neyi haber veriyor?

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Es selamun aleykum,
Kuranı kerim, başlangıçtan sona insanlara haber vermiyormu? Çoğu eski kavmin hallerinden bahsetmiyor mu? Rablerinin katından bir nimet verildiğinde, tekrar sapıtıp elleriyle yaptıkları altından buzalara zevkle tapınmaya başlayıp, Rablerine ortak koşmuyorlar mı?Ahir zaman yanılgılarımız ne kadar fazla.
Efendimiz S.a.v hanımına hediye edilen suretli bir yorganı bile istemezken, internet milenyum çağında geldiğimiz durumlar neler.Bu gün tekrar tekrar dolaştım evimi, biblolar heykelcikler ve tablolarmı dolu evim yoksa diye. Zahirde öyle birşey bulamadımda evim temiz fakat internetten Gönül dünyamız ne kadar çok kalabalıklaşmış değil mi? Gönül kazanımız nasıl temizlenir ki? Dua ve nasihat edermisiniz lütfen. Allah razı olsun.

Rukiyye

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Kuranı Kerim geçmişteki yaşanmış emsaller ile günümüze kendi hayatımıza ışık tutar. Kuranı Kerim bize ahiretteki akıbetimiz haber verir. Kuranı Kerimi keşf edilecek bir niğmet olarak görür isek, onu okuyan her okur da kaşiftir bence, o yüzden her okuyan kendi akıbetini keşfeder. Evet haklısınız gönül kazanımızda günahlar sevaplar, doğrular yanlışlar içiçegeçmiş durumda, ama unutmayın biz zaten beşeriz ve ayağımızın kayma ihitmali hep var. Bunun için Tevbe bize gönderilen en güzel nimettir aslında, gönlümüzü en güzel temizleme yoludur. Rabbim tüm ümmeti Muhammedin günahlarını temizleyerek pak bir şekilde alsın inşaallah huzuruna.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Hazreti Aişe (Radıyallahu anha) validemiz'e hediye edilen suretli bir eşya idi demek istediğim. Bilgi kaynağını kitaplığımda şimdi aradım aradım bulamadım. Allahü alem öyle hatırlıyorum.

Üst Alt