Künefe

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,344
Tepkime puanı
25

azfb6p.jpg

Künefe malzemeleri

250 gr tel kadayıf

75 gr tereyağı

150 gr dil peyniri

Şerbeti için

1.5 su bardağı toz şeker

1.5 su bardağı su

Künefe hazırlanışı

İsteğe göre künefenin içine toz Antep fıstığı serpiştirebilirsiniz. Yapışmaz yüzeyli tava ya da künefe kaplarını tereyağı ile yağlayın. İçlerine tel kadayıfları yerleştirin. Dil peynirini ince dilimleyip kadayıfların üzerine serpiştirin. Tereyağını küçük küp doğrayarak peynirlerin üzerine ilave edin. Üzerlerini tekrar tel kadayıf ile kapatın. 170 dereceye ayarlı fırında her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su ile şekeri kaynatın. Künefe ılıkken sıcak şerbeti üzerine dökün. Toz Antep fıstığı serpip, kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis yapın.
Künefe artık hazır, afiyet olsun.
 
Üst Alt