Kulak Ağrısı nasıl geçer?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Kulak Ağrısı nasıl geçer?
Kulak ağrısının nedeni kulak kaynaklı ise yani dış kulak yolu ve orta kulak iltihabı ise kendi yapabileceğimiz ilk şey basit ağrı kesicilerle ağrıyı yatıştırmaktır.
Mide sorunlarımız var ise midemize dokunmayan bir ağrı kesici seçmeliyiz.
Kulak yolunun girişinin üzerine tenimizi yakmayacak sıcaklıkta hafif ılıtılmış havlu konabilir. Yine halk arasında da bilinen kulağa zeytinyağı damlatmak da iyi gelebilir. Tabi bunu uygulayacak kişinin kulak zarında kesinlikle delik olmaması gerekir. Eğer bundan eminsek bu yöntemi uygulayabiliriz. Hafif ılıtılmış 2-3 damla zeytin yağını kulağa damlatarak ve damlattıktan sonra bu kulağımız üste gelecek şekilde 2-3 dakika bekleterek bu uygulamayı gerçekleştiririz.
Ocakta ıstılmış, boyutları kulağın içine girecek büyüklükte bir diş sarımsağın, yavaşça ve kulağı yakmadan kulağın içine sokulması ve bir müddet bunun verdiği sıcaklıkla beklemek de halk arasında uygulanan yöntemlerdendir.

Kulağa, doktor tavsiyesi olmadan, antibiyotikli damla damlatmaktan veya antibiyotik kullanmaktan kaçınmalıyız. Kulak ağrısının tek nedeni dış kulak yolu ve orta kulak iltihabı değildir. Enfeksiyona bağlı olmayan kulak ağrısı için antibiyotik kullanmak son derece anlamsız olacaktır. Öncelikle kulak ağrısının kaynağı ve nedeni teşhis edilerek tedavi edilmelidir. Dişteki bir iltihaplanma, apse, çene eklemindeki bir problem, soğukalgınlığı, farenjit, grip, nezle, kızamık, kızamıkçık, bademcik iltihabı, boyun, yutak, yemek borusu veya kulağa yakın diğer bölgelerdeki problemler de kulak ağrısına sebep olabilir. Aşırı sigara kullanımı, kulak-burun-boğaz hastalıklarının önemli bir tetikleyicisidir. Çene kaynaklı ağrıda da kişinin yapabileceği çene ve kulak hizasındaki bölgeye ılık havlu koymaktır. Daha sonra ise uzman doktorumuza giderek kalıcı tedaviye başlamalıyız.
Kulak sağlığımız için, havuz, kaplıca ve deniz gibi yerlerin temiz, hijyenik olmasına özen göstermeliyiz. Ayrıca kulağımızı dışarıdan sert cisimlerle veya pamuklu çubuklar ile temizlemeye çalışmamalıyız.

Kulak Ağrısı için Aromaterapi Tedavisi:
Kulak ağrısının nedeni soğukalgınlığına bağlı enfeksiyonsa, tedavi soğuk algınlığı tedavisi ile birlikte yürütülmelidir.
Ortakulak iltihabında ağrıyı dindirebilmek için, papatya ve lavanta gibi uçucu yağları sıcak suyun içerisine katıp, bu karışımda iyice ıslatılmış olan kompresi uygulayın.
Kompresi uygulamak için, bir kase sıcak suya her bir uçucu yağdan 4-5 damla katın. Suyun, temas halinde yakacak sıcaklıkta olmamasına özen gösterin. Temiz bir el havlusu, mendil ya da bezi katlayıp kaseye batırın. Havluya, suyun yüzeyinde kalmış yağlardan mümkün olduğunca çok almaya çalışın. Kompresi kulağa uygulamadan önce, iyice sıkın. Diğer bir seçenek olarak, ağrıyan kulağın çevresine bu yağlarla masaj yapılabilir.

Kulak Ağrısı için Bitkisel İlaçlar ile Tedavi:
-Kızarıp iltihaplanmış kulak kanalını tedavi etmek için, her 3 saatte bir 1-3 damla sığırkuyruğu (Verbascum thapsus) yağı damlatın. Uyarı! Öncelikle, kulak zarınızın delinmenıiş olduğundan emin olmak için muayene olun.
-Ağrıyan kulağın içerisine 1 damla (fazla değil) çiğ soğan suyu damlatın. Ya da kulak temizleme çubuğunun ucundaki pamuğa soğan suyu damlatarak kulağınızın içine sürün.(Bu Yöntem Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu‘nun şiddetli kulak ağrısı çekenlere önerdiği Soğan Suyunun Uygulanışı yöntemidir.)
-Soğan suyu zeytinyağıyla karıştırılıp, kulağa damlatılırsa kulak ağrısı ve iltihabına faydalıdır.
-Udu hindi unu,zeytinyağıyla suda su uçana kadar kaynatılıp,zeytinyağı kulağa damlatılır.
-Küçük bir siyah turp kabuklan soyulur ve mikserden geçirilerek bir tülbent yardımıyla sıkılıp suyu elde edildikten sonra 2-3 damla ağrıyan kulağın içine damlatılır. Damlatılacak suyun içinde kesinlikle tortu olmamalıdır.
-Bir miktar maydanoz temizlenip yıkandıktan sonra nemli halde mikserden geçirilerek katlanmış bir tülbentin arasına, sulu lapa hajine gelmiş posayla birlikte bırakılıp, ağrıyan kulağın arka tarafına tampon yapılır.
-2 çorba kaşığı tahin yağı (beklemiş tahinde üstte kalan yağ) küçük bir tavada kaynamakta olan suyun üstünde 10 dakika ısıtılır. Isıtılmış yağın üzerine yeni öğütülmüş 3 çorba kaşığı çörekotu tohumu ilave edilip buhar üzerinde 10 dakika pişirilir. Bu karışım süzülür, elde edilen yağ soğutularak kullanılır.
Günde 3 defa bu yağdan pamuklu çubukla (kulak için kullanılan) dış kulak yoluna (kulak zarına dikkat!) sürülür. Aynı yağ ile kulak kepçesinin içi ve dışı ile kulak arkası, kulak çevresi oğuşturularak masaj yapılır.
-3 damla çörekotu yağı (güvenilir kalitede) bir damlalık yardımı ile dış kulak yoluna damlatılır. Aynı zamanda çörekotu yağı ile kulak kepçesi ve kulak arkasına masaj yapılır. Bu uygulama dış kulak yolu iltihaplarında ve kulak ağrılarında tatbik edilir.

Bu sayfada bulunan bilgiler, her nekadar internetten derlenmiş olsa da, en doğru hareket doktorunuza başvurmanızdır.
 
Üst Alt