Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Kozamız
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Mehmet1943" data-source="post: 46180" data-attributes="member: 2023"><p>KOZAMIZ 6.</p><p> </p><p>Yani KUR''ÂN'daki ifadesine göre,'' ÖLÜM, TADILACAK BİR OLAY'' </p><p>Her bilinç,ölümü (biyolojik bedensiz yaşamayı) tadacaktır. (3.Âl-u İmran;185) diyor Kur'ân..</p><p>Yani bir diğer anlatımla,bu bedeni kullanamaz hale geleceğim,bu bedeni kullanamayacağımı hissedip yaşıyacağım..</p><p>Derken,bu bedenle ilişkim kesilecek,ama tüm yaşamım boyunca da bilimcime ben bu beden olduğum şeklindeki verileri yüklediğim için bu bedenden kopup ayrılıp da gidemiyeceğim ve bu bedenle beni diri diri aklım başında ,şuurlu bir halde o mezara koyacaklar.</p><p>Öncesinde kılınmışsa,cenaze namazımın kılındığını göreceğim..Etrafımda bağırışan,ağlaşanları göreceğim. Görmeye devam edeceğim..Diri diri,yani şuurum yerinde,aklım başımda,bedenim beim için kullanılmaz bir halde o mezara koyacaklar..Üstüme toprakları atacaklar,ve ben bütün bunları göreceğim..Sonra o mezar boyutundan da Kabir âlemine geçeceğim..</p><p>İşte bu olaya ÖLÜMÜ TATMAK demiş,KUR'ÂN ..</p><p>Hz.Rasûlullâh (as) da,kişinin ölümü tattıktan sonra,çevresini görmeye devam ederek mezara konulduğunu,mezara konulduktan sonra çevresinde kendisine seslenenleri duyduğunu,anlatıyor ve diyor ki Hz. Ömer'e: _''Bugünkü,şu anki,Dünya'dan ayrılmadan evvelki aklın,idrâkin ,şuurun,bilincin neyse,kabirde de o idrâ</p><p>kla ,o akılla,o bilinçle o şuurla,yaşamına devam edeceksin ya Ömer ! ''</p><p>İşte bu yüzden de Bedir savaşında ölmüş,toprağa atılmış,üstü kapatılmış,yani mezarlara gömülmüş insanlara gidip,hitap ediyor ve o mezardakilerin ölü olduğunu sanan dışarıdaki kişiler; ''Bu ölülere nasıl hitabediyorsun ,seni duyarlar mı , Ya Rasûlullâh ? diye sorduklarında ; ''Evet,onlar sizden daha az duyar bir halde değiller..Yani sizden daha iyi bir şekilde,benim bu seslenişimi duyuyorlar ve düşünüyorlar,benim dediklerimin doğruluğunu da tasdik ediyolar '' diyor.Yani kabre konan kişi ölü değildir,diridir,akıllıdır,idrâklıdır,şuurludur..Ancak onlar bedenlerini kullanamaz halde oldukları için,bize ulaşamamaktadırlar..Buna karşın bizim onlara olan bütün yönelişlerimiz kendilerine ulaşmaktadır..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehmet1943, post: 46180, member: 2023"] KOZAMIZ 6. Yani KUR''ÂN'daki ifadesine göre,'' ÖLÜM, TADILACAK BİR OLAY'' Her bilinç,ölümü (biyolojik bedensiz yaşamayı) tadacaktır. (3.Âl-u İmran;185) diyor Kur'ân.. Yani bir diğer anlatımla,bu bedeni kullanamaz hale geleceğim,bu bedeni kullanamayacağımı hissedip yaşıyacağım.. Derken,bu bedenle ilişkim kesilecek,ama tüm yaşamım boyunca da bilimcime ben bu beden olduğum şeklindeki verileri yüklediğim için bu bedenden kopup ayrılıp da gidemiyeceğim ve bu bedenle beni diri diri aklım başında ,şuurlu bir halde o mezara koyacaklar. Öncesinde kılınmışsa,cenaze namazımın kılındığını göreceğim..Etrafımda bağırışan,ağlaşanları göreceğim. Görmeye devam edeceğim..Diri diri,yani şuurum yerinde,aklım başımda,bedenim beim için kullanılmaz bir halde o mezara koyacaklar..Üstüme toprakları atacaklar,ve ben bütün bunları göreceğim..Sonra o mezar boyutundan da Kabir âlemine geçeceğim.. İşte bu olaya ÖLÜMÜ TATMAK demiş,KUR'ÂN .. Hz.Rasûlullâh (as) da,kişinin ölümü tattıktan sonra,çevresini görmeye devam ederek mezara konulduğunu,mezara konulduktan sonra çevresinde kendisine seslenenleri duyduğunu,anlatıyor ve diyor ki Hz. Ömer'e: _''Bugünkü,şu anki,Dünya'dan ayrılmadan evvelki aklın,idrâkin ,şuurun,bilincin neyse,kabirde de o idrâ kla ,o akılla,o bilinçle o şuurla,yaşamına devam edeceksin ya Ömer ! '' İşte bu yüzden de Bedir savaşında ölmüş,toprağa atılmış,üstü kapatılmış,yani mezarlara gömülmüş insanlara gidip,hitap ediyor ve o mezardakilerin ölü olduğunu sanan dışarıdaki kişiler; ''Bu ölülere nasıl hitabediyorsun ,seni duyarlar mı , Ya Rasûlullâh ? diye sorduklarında ; ''Evet,onlar sizden daha az duyar bir halde değiller..Yani sizden daha iyi bir şekilde,benim bu seslenişimi duyuyorlar ve düşünüyorlar,benim dediklerimin doğruluğunu da tasdik ediyolar '' diyor.Yani kabre konan kişi ölü değildir,diridir,akıllıdır,idrâklıdır,şuurludur..Ancak onlar bedenlerini kullanamaz halde oldukları için,bize ulaşamamaktadırlar..Buna karşın bizim onlara olan bütün yönelişlerimiz kendilerine ulaşmaktadır.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Kozamız
Alt