Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Kozamız
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 46078" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">uluslararasi bir konferanstayiz ve birisi kalkip sunu soyluyor..</span></p><p><span style="color: black">Çocuklarımıza onları yetiştirirken birçok şey öğretiriz ama onlara asla öğretmediğimiz bir şey varsa o da düşünmektir...</span></p><p><span style="color: black"> diyor onu bunu bilmem ama Kur`an-i kerimin bir cok yerinde </span></p><p><span style="color: black">DÜnyaya kalp gozuyle bakmak: TefekkÜr<!-- google_ad_section_end --> u Rabbim bizlere buyuruyor..</span></p><p></p><p><span style="color: black">Biz bugün genelde, toplumsal şartlanmanın getirdiği değer yargıları ve duygularla .taklidi bir iman ile malesef kendi KOZAMIZDA yaşıyoruz!...</span></p><p><span style="color: black">oysa Ölümle birlikte, sistemin bir başka boyutuna geçeceğiz; ki o boyutun yaşam şartları ve değerleri, buradan tamamıyla ayrıdır... </span></p><p><span style="color: black">Burada değerli bulduğumuz, değer verdiğimiz pek çok şey, orada hiç bir şey ifade etmeyecektir!... </span></p><p><span style="color: black">Kur’ân bunun sayısız misâlleriyle doludur!...</span></p><p><span style="color: black">Dolayısıyladır ki, biz önce ana sistem içindeki, boyutumuza ait değerlerin hangilerinin İZÂFİ=GÖRESEL olduğunu farkedip, ona göre gerçek değerleri anlayabilmemiz ..</span></p><p><span style="color: black">Koza'nın dışında ki,benim veya senin kozanın dışındaki gerçek yaşam boyutlarından,değerlerinden hiç haberdar değiliz..</span></p><p><span style="color: black">Haberdar olmakta istemiyoruz..</span></p><p><span style="color: black">Belki de korkuyoruz..Düşünmekten korkuyoruz..Kafamızın karışmasından korkuyoruz..</span></p><p><span style="color: black">Bilinmezlerden korkuyoruz veya altından kalkamıyacağımız,üstesinden gelemiyeceğimiz şeylerden korkuyoruz...</span></p><p><span style="color: black">korkuyoruz iste..Akil nimettini kullanmadan Hak ve hakikati idrak edemeden bu Alemden gocecegiz iste Ben buna yanarim..</span></p><p></p><p><span style="color: black">Herseyin sadakasi olurda aklin sadakasi olmaz mi?derdi rah Annem..Tefekkür, aklın sadakasıdır..deyip </span></p><p><span style="color: black">cocukken mehtapli gecelerde Yildizlara bakar bu yildizlar bu kadar guzel ise acaba onlari Yaradan ne muhtesemdir diye dusunurdum..</span></p><p><span style="color: black">kendimi bildim bileli hep kendimi ve icinde bulundugum kainati merak eder uzayi idrak etmeye calisir.. buyuyunce astronot olmak isterdim..</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 46078, member: 1049"] [COLOR=black]uluslararasi bir konferanstayiz ve birisi kalkip sunu soyluyor..[/COLOR] [COLOR=black]Çocuklarımıza onları yetiştirirken birçok şey öğretiriz ama onlara asla öğretmediğimiz bir şey varsa o da düşünmektir...[/COLOR] [COLOR=black] diyor onu bunu bilmem ama Kur`an-i kerimin bir cok yerinde [/COLOR] [COLOR=black]DÜnyaya kalp gozuyle bakmak: TefekkÜr<!-- google_ad_section_end --> u Rabbim bizlere buyuruyor..[/COLOR] [COLOR=black]Biz bugün genelde, toplumsal şartlanmanın getirdiği değer yargıları ve duygularla .taklidi bir iman ile malesef kendi KOZAMIZDA yaşıyoruz!...[/COLOR] [COLOR=black]oysa Ölümle birlikte, sistemin bir başka boyutuna geçeceğiz; ki o boyutun yaşam şartları ve değerleri, buradan tamamıyla ayrıdır... [/COLOR] [COLOR=black]Burada değerli bulduğumuz, değer verdiğimiz pek çok şey, orada hiç bir şey ifade etmeyecektir!... [/COLOR] [COLOR=black]Kur’ân bunun sayısız misâlleriyle doludur!...[/COLOR] [COLOR=black]Dolayısıyladır ki, biz önce ana sistem içindeki, boyutumuza ait değerlerin hangilerinin İZÂFİ=GÖRESEL olduğunu farkedip, ona göre gerçek değerleri anlayabilmemiz ..[/COLOR] [COLOR=black]Koza'nın dışında ki,benim veya senin kozanın dışındaki gerçek yaşam boyutlarından,değerlerinden hiç haberdar değiliz.. Haberdar olmakta istemiyoruz.. Belki de korkuyoruz..Düşünmekten korkuyoruz..Kafamızın karışmasından korkuyoruz.. Bilinmezlerden korkuyoruz veya altından kalkamıyacağımız,üstesinden gelemiyeceğimiz şeylerden korkuyoruz...[/COLOR] [COLOR=black]korkuyoruz iste..Akil nimettini kullanmadan Hak ve hakikati idrak edemeden bu Alemden gocecegiz iste Ben buna yanarim..[/COLOR] [COLOR=black]Herseyin sadakasi olurda aklin sadakasi olmaz mi?derdi rah Annem..Tefekkür, aklın sadakasıdır..deyip [/COLOR] [COLOR=black]cocukken mehtapli gecelerde Yildizlara bakar bu yildizlar bu kadar guzel ise acaba onlari Yaradan ne muhtesemdir diye dusunurdum..[/COLOR] [COLOR=black]kendimi bildim bileli hep kendimi ve icinde bulundugum kainati merak eder uzayi idrak etmeye calisir.. buyuyunce astronot olmak isterdim..[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Kozamız
Alt