Koyunotu

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Koyunotu
koyunotu3.jpg
images3jf.jpg
93424309.jpg
Koyunotu
(Agrimonia Eupatoria); yöresel olarak kızılyaprak, kasıkotu, fıtıkotu, kuzu pıtrağı ve eğer otu olarak da bilinir.
Gülgiller familyasındandır. Anayurdu bilinmeyen ama Avrupa, Asya ve ülkemizde yetişen çokyıllık dayanıklı otsu bitkidir. 20-120 cm boylanabilir. Çoğu kez toprağın üzerine yatarak gelişir. Rizom kökü (kökgövdesi): kenarları dişli, tüysü, yeşil yaprakları: yaprak koltuklarında ve bitkinin tepesinde yoğun salkımlar oluşturarak yazın açan küçük sarı çiçekleri vardır. Bu çiçeklerinden oluşan ve adına pıtrak denilen meyveleri çengel dikenli olur. Güneşli ve kısmen gölge yerleri ve nemli toprakları seven Koyunotu en çok orman kenarlarında görülür. Bitki, tohumlarının hayvan postuna takılıp çevreye taşınmasıyla yayılır ve tohumun düştüğü yerde çoğalır. Koyunotu bitkisinin topraküstü kesimleri tanen, glikozitler, nikotinik ve şahsilik asitler, uçucu yağ ile B ve K vitaminlerini içerir. Güneşli kuru yerlerde, yol ve orman kıyılarında, çimenliklerde, tepelerde ve bayırlarda, ormanların açıklık bölgelerinde ve harabeliklerde yetişir. Küçük sarı çiçekl
eri, sığırkuyruğu bitkisinde de olduğu gibi, uzun bir salkımı andırır. Bitkinin tümü yumuşak tüylerle kaplıdır. İri yaprakları 10 cm kadar uzun ve kenarları dişlidir. Çiçeklenen bitkinin topraküstü kesimleri, Haziran' dan Ağustos' a kadar toplanır.

leaf.jpg
Kullanım Biçimleri:
pic4_bitki-cayi.jpg
Çay Hazırlamak: Bir tatlı kaşığı bitki, orta boy 1 su bardağı kaynar suyla haşlanır (demlenir), 5 dakika beklendikten sonra süzülür. Günde 2 bardak çay içilir.
Çay Harmanı: 100 'er gr Koyunotu, Yoğurtotu ve Karahindiba eşit oranda karıştırılır. Bir çay kaşığı karışım, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar suyla demlenir, 5-6 dakika demlendikten sonra süzülür. Bu üçlü çay harmanı, sabah aç karnına 1 bardak olmak üzere, gün boyunca 2 bardak içilir
Banyo Katkısı:200 gr ince kıyılmış bitki bir tam banyo için kullanılır.

**********
YYHPZ.gif
**********
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Koyun Otunun Faydaları ve Tıbbi Etkileri

Beslenme, Bakım ve Güzellik, Spor ve Egzersizler, Kadın Sağlığı, Erkek Sağlığı, Çocuk Sağlığı, Anne Bebek Sağlığı, Cinsel Sağlık, Hastalıklar, Şifalı Bitkiler, Bitkisel Tedavi, Alternatif Tedavi, Vitaminler, Mineraller, İlk Yardım, Tıp Sözlüğü,

50211974.jpg
images1ov.jpg
images2am.jpg
koyunotu3.jpg


Koyun Otu (Agrimonia eupatoria): 80 cm'ye kadar uzayabilen, sarı çiçekli, çengel şeklinde meyveleri olan, otsu bir bitkidir. Fıtıkotu ve Kasık otu adlarıyla da bilinir. Acı madde, müsilaj, tanen ve phytosterol içerir.

images3if.jpg


Koyun Otunun Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Fıtık şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Kasık şişmelerini indirir. Romatizma, karaciğer ve dalak hastalıklarına iyi gelir. Böbrek ve mesane rahatsızlıklarını giderir ve idrar söktürür. Hazımsızlığa iyi gelir. Vücudu rahatlatır. Bademciklerdeki şişmelere, ağız ve boğaz iltihaplarına iyi gelir. Sesi açar. Yaraların iyileşmesini hızlandırır ve kanamayı durdurur. Aşırı adet kanamalarında da faydalıdır. İshali keser.

images4zr.jpg
images5f.jpg


Koyun Otu Nasıl Kullanılır? Koyun otunun toprak üstü kısımları suda kaynatılarak çayı hazırlanabileceği gibi yaprakları ezilip lapa haline getirildikten sonra yara ve yılan ısırıklarına karşı haricen de kullanılabilir. Ayrıca, banyo suyuna katarak bu suyla banyo yapmak da mümkündür.

**********
YYHPZ.gif
**********
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Içindekiler yan tesiri telafisi şifası

İÇİNDEKİLER YAN TESİRİ TELAFİSİ ŞİFASI

koyun.jpg


İÇİNDEKİLER:
Uçan yağ Acı madde % 10 tanen Silisik asit Sümüksü madde

YAN TESİRİ: Normal şartlarda herhangi bir yan tesiri yoktur. Fazla içilirse böbreğe zararlıdır. Kökleri Kabızlık yapıcıdır.

TELAFİSİ: Böbreğe zararı anasonla telafi edilir. 20 gün sonra bir hafta ara verilir.
TAVSİYE: Koyun otu; yol kenarlarında, kuru çayırlarda yetişen, 40-100 cm boyunda, sarıçiçekli, şifası bol, tadı hoş bir bitkidir. Tabiatı hararete yakindir. 1. Derecede kum ve latiftir.

ŞİFASI:
1) Adet ve İdrar söktürücü: Demleyip balla tatlanlandırılarak içilmeye devam edilirse kadınlarda adet söktürür, İdrar söktürür. Yine demleyip kadınlar suyuna oturursa adet söktürür.
2) Geniz ve burun tıkanıklığı: Haşlanıp başa yakı gibi konursa genizde ve burundaki tıkanıklığa faydalıdır.
3) Karaciğer rahatsızlıkları: Koyun otu demlenip veya kantaronla demlenip, balla tatlanlandırılarak içilmeye devam edilirse Karaciğer yetersizliğine faydalıdır. Uzun süre kullanmak gerekir (günde 2-3 su bardağı).
4) Dalak ve öd kesesi taşları: Koyun otu demlenip balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse safra kesesi ve dalak taşlarını eritir. 5) Deri çatlakları: Koyun otu tek başına ya da çamsakızı ve meşe kabuğuyla beraber kaynatılıp, bu suda eller bekletilirse 1-2 haftada şifaya kavuşturur
6) Anjin, boğaz iltihabi: Koyun otu demlenip balla tatlandırılarak içilir.
7) Böbrek iltihabi: Koyun otu tek başına ya da papatya, kekik ile beraber demlenip, balla tatlanlandırılarak içilmeye devam edilir.
8) Şeker: Koyun otu tek başına ya da zeytin yaprağıyla beraber içilir.
9) Buruk ve ezikler: Koyun otu lapa yapılıp bağlanır.
10) Fıtık: Koyun otunu demleyip balla tatlandırarak içmek fıtığa faydalıdır.
 
Üst Alt