Kotu giden bir evliligim var

V

vuslat 25

Kayıtsız
Misafir
Selamun aleykum, benim 6. Senelik bir evliligim var ve bastan beri istemedigim bir evlilikdi. Babamin gonlu oldugu icin onu kiramadim ve evlendim, zamanla severim dedim, ama olmadi, 5 yasinda bir kizim var ve ona yani esime karsi ne sevgim ne merhametim nede saygim var. Bosanmak istiyorum ama izin vermiyorlar, caresizim esimin bana karsi ters bir hareketi yok allah icin, baskasiyla evlenmis olsa esini cok cok mutlu eder eminim, ama ben mutlu degilim onunla. Bosanmak icin bana sebeb soyleyin diyolar ben sevmiyorum sevgisiz bir evlilik yurutemiyorum, islamdada sevgisiz bir evlilik olmaz diye biliyorum ama bunu sebeb olarak kabul etmiyorlar. Bende bosluga dusmekten korkuyorum, karsima biri cikar yanlis bir sey yaparim diye korkuyorum. Ve ahireti dusundugum zamanda vicdanim hic rahat degil ona kadinlik yapmiyorum onun hakkina giriyorum boyle karisik bir durumdayim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Allah cc. Yar ve yardimciniz olsun..
Rabbim Cümlenize El Ele Tutuşup Cennete Girecek Eşler Nasip Etsin Hakkınızda Hayırlısını Versin.
yazınızı okuyunca Ablamın evliliğini hatırladım.Ayni Sizin gibi bir hayatti vardi..Enişteme Karşı Ne sevgisi ne de saygısi vardi...
Bir insan için sevgi mi önemli olmalı, yoksa her şeyi varsa o yeter mi? Neyin eksik diyordu babam ona...?

Her şeyim var ama sevgi eksik. Bir zamanlar o da vardı. Ama şimdi karşı tarafın hal, hareket ve tavırlarından görüyorum ki bitmiş. Durgun, heyecansız, sade bir hayat var elimde.
Kendi kendime takılıyorum ben de sevmek, sevilmek, cinselik ,heyecan,Aşk istiyorum derdi...

Boşanmak kolay değil diyordu annem...Boşanınca çocuk varsa ilişki ne yazık ki bitmiyor.
Hâkimin size verdiği görüşme günleri eski eşinizle ilişkinize göre sizin hayatınızı tayin ediliyor.
bakalim yeni eşiniz buna RAZI gelecek mi yoksa Ya KIZIN ya da BEN diye deyip seni secmeye mi zorliyabilir...KIZIN yabancı bir adam ile Büyüyecek..derdi..
Kocam beni seviyor mu?” sorusunun cevabı, “Senin için yaptığı fedakârlıklara bak” Gelen gideni aratır !Seni bu huyun ,sinirin ile kimse Çekmez derdi annem..

neyse Ablam kimseyi dinlemedi eşinden Boşandı..aradan iki sene sonra birisi ile evlendi..
bu insanin da ilk eşinden iki oğlu vardi.. ablam onlara da hizmetcilik yapmak zorunda kaldi..

gel, zaman git zaman ablamin kizini evde istemediler o evden bu eve derken kendi babaannesinde büyüdü..
ablam 2. kez tekrar DUL damgasini yememek icin hep sabr etti.. kendi evladini kaybetti..analik oldu..
eniştem o kahve benim bu kahve senin deyip göbek büyüttü!!ablam sinir ve guatr hastasi oldu..
Annem de buna ilahi Adalet dedi!!Rabbim kimsenin hakkını kimsede birakmaz..

Kıymetli kardeşim. Allah Teala ikinize de kolaylık ve huzur versin. İnsan eşiyle her bakımdan denk olmayabilir veya her konuda anlaşamayabilir.
Onun da iyi tarafı ve zaafı, sizin de iyi taraflarınız ve zayıf olduğunuz yönleri vardır...inanin Rabbim Sizi birbirinizi tamamlamak icin nasip, kismet etmiştir...
Sevgi yoksa bile bir birinize saygı göstererek evli kalmanız da mümkündür.
Hayatta her zaman her istediğiniz olmuyor, fakat mevcut şartlar içerisinde de güzel neticeler elde etmek için gayret edilebilir.
Siz de bazı konularda üzerinize düşen görevlerinizi ihmal etmişsiniz Sizce bu da HAK mi?
Siz Kendinizi Değiştirmedikçe…Allah da cc. icinde olduğunuz durumu değiştirmez!!
Rabbim Sizden RAZI olmazsa siz hic bir zaman mutlu ve huzurlu olamazsiniz..bunu da unutmayin...Allah yardımcınız olsun.

https://www.islamiforumlar.net/isla...-ask-ile-devam-ettigini-mi-zannediyorsun.html

https://www.islamiforumlar.net/islamda-aile-hayati/29759-evliligimize-bir-fatiha.html

Üst Alt