Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Korku ve Ümit Arasında Olmak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 40887" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">Havf ve reca her inanan insanın kalbinde tuttuğu ve tutması ve ona göre hareket etmesi gereken bir duygudur ki,emniyet sübobudur...</span></p><p><span style="color: black">Fazla ileri gidince,imansız gitme korkusu insanı frenler,fazla geri kalıp tam ben cehennemlik bir insanım demeye başlarken bu kez de ümit devreye girer...</span></p><p><span style="color: black">Mevla, Umduklarımıza nail,korktuklarımız dan emin eyleye, işte İnsanoğlu bu med-cezirler arasın da gidip gelir.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">“Ümit ve korku arasında olmak, her insan için lazım olan bir dengedir...</span></p><p><span style="color: black">Zira, ne kadar Müslüman olursak olalım yine imansız ve cehennemlik ölebilmemiz mümkündür...</span></p><p><span style="color: black">Ne kadar günahkar yaşasak yaşayalım sonunda Cenab-ı Hak tevbe nasip eder, imanlı ve cennetlik gidebiliriz...</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Hz. Ebubekir (r.a.)’in şöyle söylediği nakledilir: Gökten bir ses duysam ki "tüm insanlar cennette olacak bir kişi cehennemde" diye, korkarım ki cehenneme gidecek o bir kişi ben miyim? </span></p><p><span style="color: black">Yine "tüm insanlar cehennemde olacak bir kişi cennette" denilse, ümid ederim ki acaba cennete gidecek o bir kişi ben miyim?.</span></p><p><span style="color: black">Müslümanın imanı "Havf ve Reca", korku ve ümit arasında olması gerekir. Hiç kimse Allah'ın azabından emin olamaz. Ancak onun gazabından rahmetine, azabından bağışlamasına sığınarak cennetini ümid ederler...</span></p><p><span style="color: black">Bizde bu dengeyi muhafaza etmeliyiz. İbadetimizi hakkıyla yapıp Cenab-ı Hakkın bizi cennetlikler listesine almasını ümit etmeliyiz.”</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 40887, member: 1049"] [COLOR=black]Havf ve reca her inanan insanın kalbinde tuttuğu ve tutması ve ona göre hareket etmesi gereken bir duygudur ki,emniyet sübobudur... Fazla ileri gidince,imansız gitme korkusu insanı frenler,fazla geri kalıp tam ben cehennemlik bir insanım demeye başlarken bu kez de ümit devreye girer... Mevla, Umduklarımıza nail,korktuklarımız dan emin eyleye, işte İnsanoğlu bu med-cezirler arasın da gidip gelir. “Ümit ve korku arasında olmak, her insan için lazım olan bir dengedir... Zira, ne kadar Müslüman olursak olalım yine imansız ve cehennemlik ölebilmemiz mümkündür... Ne kadar günahkar yaşasak yaşayalım sonunda Cenab-ı Hak tevbe nasip eder, imanlı ve cennetlik gidebiliriz... [/COLOR] [COLOR=black]Hz. Ebubekir (r.a.)’in şöyle söylediği nakledilir: Gökten bir ses duysam ki "tüm insanlar cennette olacak bir kişi cehennemde" diye, korkarım ki cehenneme gidecek o bir kişi ben miyim? Yine "tüm insanlar cehennemde olacak bir kişi cennette" denilse, ümid ederim ki acaba cennete gidecek o bir kişi ben miyim?. Müslümanın imanı "Havf ve Reca", korku ve ümit arasında olması gerekir. Hiç kimse Allah'ın azabından emin olamaz. Ancak onun gazabından rahmetine, azabından bağışlamasına sığınarak cennetini ümid ederler... Bizde bu dengeyi muhafaza etmeliyiz. İbadetimizi hakkıyla yapıp Cenab-ı Hakkın bizi cennetlikler listesine almasını ümit etmeliyiz.”[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Korku ve Ümit Arasında Olmak
Alt