Korku ve Ümit Arasında Olmak

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Havf ve reca her inanan insanın kalbinde tuttuğu ve tutması ve ona göre hareket etmesi gereken bir duygudur ki,emniyet sübobudur...
Fazla ileri gidince,imansız gitme korkusu insanı frenler,fazla geri kalıp tam ben cehennemlik bir insanım demeye başlarken bu kez de ümit devreye girer...
Mevla, Umduklarımıza nail,korktuklarımız dan emin eyleye, işte İnsanoğlu bu med-cezirler arasın da gidip gelir.

“Ümit ve korku arasında olmak, her insan için lazım olan bir dengedir...
Zira, ne kadar Müslüman olursak olalım yine imansız ve cehennemlik ölebilmemiz mümkündür...
Ne kadar günahkar yaşasak yaşayalım sonunda Cenab-ı Hak tevbe nasip eder, imanlı ve cennetlik gidebiliriz...

Hz. Ebubekir (r.a.)’in şöyle söylediği nakledilir: Gökten bir ses duysam ki "tüm insanlar cennette olacak bir kişi cehennemde" diye, korkarım ki cehenneme gidecek o bir kişi ben miyim?
Yine "tüm insanlar cehennemde olacak bir kişi cennette" denilse, ümid ederim ki acaba cennete gidecek o bir kişi ben miyim?.
Müslümanın imanı "Havf ve Reca", korku ve ümit arasında olması gerekir. Hiç kimse Allah'ın azabından emin olamaz. Ancak onun gazabından rahmetine, azabından bağışlamasına sığınarak cennetini ümid ederler...
Bizde bu dengeyi muhafaza etmeliyiz. İbadetimizi hakkıyla yapıp Cenab-ı Hakkın bizi cennetlikler listesine almasını ümit etmeliyiz.”

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Allah Teâla hazretleri diyor ki: "Ben, kulumun hakkımdaki zannı gibiyim. O, beni andıkça ben onunla beraberim...
O, beni içinden anarsa ben de onu içimden anarım...
O, beni bir cemaat içinde anarsa, ben de onu daha hayırlı bir cemaat içinde anarım...
O, şayet bana bir karış yaklaşacak olursa, ben ona bir zira yaklaşırım...
Eğer o, bana bir zira yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım.
Kim bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim.
Kim bana şirk koşmaksızın bir arz dolusu günahla gelse, bende onu bir o kadar mağfiretle karşılarım.”
Buhari, Müslim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
de345757809bf36e4e347703cb6508e6_1283523596.bmp

İslam,açık ve aşikar;iman ise gizlidir.Takva ise,buradadır.(hadis-i şerif)Resulümüz(s.a.)bu süzü üç kez söylerken eliylede göğsünü işaret etmiştir.
Allah.c.c. her şey için bir kader biçmiştir(ilahi bir plan)Her kaderin bir sonu,sonun bir sebebi,birde vakti vardır.
Her vaktin bir fermanı vardır.Ferman bir emirle gelir...
Her emrin bir manası,mananın doğruluğu,doğruluğun gerçekliği, gerçekliğinde bir aslı ve özü vardır...
Her hakikatin bir ehli bulunur ve onlarında bir alameti vardır....<!-- google_ad_section_end --> <!-- haber bitiş -->

Üst Alt