Kızılcık şuruplu kup

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Şubat 2011
Mesajlar
413
Tepkime puanı
6
DSCN1036.JPG


Malzemeler;

Kızılcıklı karışım;

2 su bardağı kızılcık şerbeti
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı tozşeker

DSCN1031.JPG

Sütlü karışım;

2 su bardağı süt
2 kaşık nişasta
3 yemek kaşığı tozşeker
DSCN1035.JPG


Hazırlanışı;

1-Küçük bir tencereye kızılcık şerbetini, toz şekeri ve nişastayı koyup, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin . Servis yapacağınız kupların yarısına bu karışımdan kadar koyup soğumaya bırakın.(5 dakika derin dondurucuda bekletin)
2-Süt, tozşeker, nişasta ve vanilyayı bir tencerede karıştırın ve muhallebi kıvamında pişirin. Kupların üzerine bu karışımdan döküp tekrar derin dondurucuda da 5 dakika bekletin.
3-En üste tekrar kızılcıklı karışımdan koyun.
 

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
böyle hafif ve sütlü tatlıları çok severim güzel gözüküyor denemek lazım teşekkürler hüzün eline sağlık..kgüll..,
 
Üst Alt