- Katılım
- 26 Şubat 2011
- Mesajlar
- 503
- Tepkime puanı
- 9
Kıymalı gül böreği
Malzemeler
Hazırlanışı
Malzemeler
- 1 kg yufka
- 300gr kıyma
- 3 ad kuru soğan
- karabiber tuz
- 2 su bardağı süt
- 2 ad yumurta
- 150 gr margarin
- yarım demet maydonoz
- çörek otu susam
Hazırlanışı
- öncelikle kıymayı alalım. suyunu çektirelim iyi şekilde kızaran kıymaya soğanı çok küçük kıyarak ilave edelim. soğanlar kıymayla özleşip iyice pembeleşince karabiber tuzu ekleyelim ve ocaktan alalım.
- süt eritilmiş yağ ve yumurtayı çırpalım bu sosu yufkalarımızı fırça yardımı ila yufkaları ıslamada kullanalım.
- yufkayı düz bir zemine yayalım. dörde bölelim. her bölmeye iç malzemeden koyalım ve yayalım. rulo yaparak saralım. içe doğru kıvırarak saralım.yağlanmış tepsiye dizelim her bölmeyi bu şekilde tekrarlayalım. üzerine yumurta sarısı sürelim çörekotu susam ile süsleyelim 200 C de pişirelim.