kırk ayak ve ben

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Kırk ayak ve ben

Selam güzel insanlar. Islam aleminin cuması mubarek olsun.bunu kelamla demek o kadar kolayki. Ya yaşamak . Sabah 8,30 da evden çıkmış işime gidiyordum. Semtimizde yolyapımı için asfaltlar kırılımış.toprak olan yolda yavaş yavaş yürüyordum. Yıllardır alışkanlığım olan her sabah uyandığımda besmelemi çekip. 3 sefer ihlas suresi. 1-sefer ayatül kürsü ve 1-sefer fatiha suresini evimin kapısından çıktığımda okumaya başlar o günün hayra dönük olması için dua ederdim. Yine aynı dualarımla yürürken birden halk dilinde tabir edilen zararsız kırk ayak adı verilen hayvanın üzerine azkalsın bilmeden basacaktım. Ani bir manevra ile onun ölümüne sebep olacak bu olayı atlatmıştım. Yoluma devam ederken aklıma şu geldi. Allahım onun 40 tane ayağı var beni rahatsız etmeden yoluna gidiyordu . Benimse iki ayağım var as kaldı onu öldürüyorum . O kırk ayağına sahip çıkarken. şu iki ayağına sahip çıkamıyan kulunun hali ne olacak yarabbi. Onlar aramızda yaşıyorlar. Dilleri yokki dertlerini anlatsınlar. Anne ve baba sevgisinden mahrum. Akıl ve idrak kapıları kapalı. öylesine bir cehennemin içindelerki . Sanki burası ahiret onlarda cezalılar. Sizlere tevilatı kaşaniden kemalettin kaşani hazretlerinin hakka suresi ayet30 şerhini yazıyorum. Huzühü fegullühu. Onu tutun. Nevsinin heyetine münasip olan suretlere bağlayıp .iradeyi muhafık hareketten men eden ecram ile tabiat zindanına haps edin. Sümmelcahiyme sallühü ayet 31 -sonra mahrumiyet azabına ve alem ateşlerine atın.ayet 33- bunların hepsi onun küfrü ve allahtan ve azametinden korkmayıp dunya malına olan muhabbetindendi . şimdi benim ve bana hizmet eden azalarımında cuması mubarek olsun aeo

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun mubarek ibret ve hikmet ile okudum..
Ben de her sabah ilk arabami calistiracagim zaman veya sokafa cikacagimda kesinlikle besmele ve Ayetel kursimi okumadan disari adim atmam..
Rabbim kolaylastir zorlastirma ve her isimi Hayir ile Sonuclandir diye de dua ederim..

Islam aleminin cuması mubarek olsun.bunu kelamla demek o kadar kolayki... aynen hersey dilde.. yazmak o kadar kolay ki Ya yaşamak amel etmek iste nefsimize zor gelen bu olsa gerek..

Ya yaşamak . Sabah 8,30 da evden çıkmış işime gidiyordum. Semtimizde yolyapımı için asfaltlar kırılımış.toprak olan yolda yavaş yavaş yürüyordum. Yıllardır alışkanlığım olan her sabah uyandığımda besmelemi çekip. 3 sefer ihlas suresi. 1-sefer ayatül kürsü ve 1-sefer fatiha suresini evimin kapısından çıktığımda okumaya başlar o günün hayra dönük olması için dua ederdim. Yine aynı dualarımla yürürken birden halk dilinde tabir edilen zararsız kırk ayak adı verilen hayvanın üzerine azkalsın bilmeden basacaktım...

onun kirk ayagi olsa gidecegi yonu ne kadar guzel de biliyor ya bizim iki ayagimiz..bir kalbimiz nefsimiz bir aklimiz oldugu halde bazen ruh yurek ibadet etmek ister nefs karsi cikar ayaklar ise onu harama bile goturebilir degil mi?
bazen iki ayagimiza bile soz gecirmekten ne kadar aciziz degil mi?sadece iki ayagimiz oldugu halde bazen ne kadar da cok etrafimiza zarar verebiliyoruz degil mi?

onun 40 tane ayağı var beni rahatsız etmeden yoluna gidiyordu . Benimse iki ayağım var as kaldı onu öldürüyorum . O kırk ayağına sahip çıkarken...

şu iki ayağına sahip çıkamıyan kulunun hali ne olacak yarabbi. Onlar aramızda yaşıyorlar. Dilleri yokki dertlerini anlatsınlar. Anne ve baba sevgisinden mahrum...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bu dunyada kendi hayatlarından başka hiçbir şeyi düşünmeyen...etrafimizdaki zararli zararsiz hayvanat ve bitkiyi..cicekleri olduren yine biz insanlariz..
sadece hayvanattimi..dogayi bile kirletip yok olmasina bizlerde sebep degilmiyiz?kendi nefsi cikarlarimiz icin her tarafa kimyasal maddeleri doken yine bizler..

Dünya nimetlerini israf ve yok ederken aslinda kendi kendimizi de yok ettigimizi kendimizi bile israf edip hayattimizi beyhude gecirdigimizin farkindamiyiz?

Azrail bir gün perçeminden tutduğunda nedamet gömleği giysekte Idrak kapıları kapatılıp ,arzu ettikleri suretler giydirilip .tabiat cehennemine atilacagimizin farkindamiyiz?

Üst Alt