Keyfiyet/Kemmiyet!

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Keyfiyet, olması gereken hali ifade eder, onda vasıf vardır, saygınlık vardır, değerlerin ahlakı, edebi vardır ve kıymeti yüksektir ama sayı olarak da nadide bulunur.
Kemmiyet, sayı çokluğunu gösterir ama öz'ler boştur, kalite yoktur, kıymet çok azdır ama sayı olarak da çok bulunur.
Peygamberimiz'e iman edenler, bulundukları dönem içerisinde sayı olarak azdılar ama özleri, kaliteleri, olması gereken halleri ise pek ali ve ulvi idi. Onlara baktıkça bakasın geliyordu, gözlerin nurlanıyordu!
İşte bu hal ve güzellik günümüzde genelleşmiş durumdadır. Keyfiyet halli insanları göremiyor ve bulamıyorsunuz. Belki varlar ama toplum genel manada perişan olmuş vaziyette farkedemiyorsunuz.
Eskiden, tesettür, keyfiyetli insanların üzerinde duran güzel bir libas idi. O güzel insana talip olanlar da özel'diler. Şimdilerde, onlara da talip olanlar genelleşti. Özel insanlar kalmadı gibi. Ya da tesettürlüler, halleriyle, özelsizlikleriyle teserrüde mi genelleştirdiler, özelden çıkardılar bu da düşünülmelidir.
İslami bir ahlakla kendisini tezyin etmemiş ve üzerinde de hiçbir emaresi bulunmayan bir beyefendi tesettürlü bir hanıma nasıl meyleder,
Bu hal tesettürün genelleşmesi midir, çözemedim! Ya da "şekilcilik" hiçbir şey kazandırmaz mı muhataplara? Bilemedim. Kafam karışık!
Kadınlarımız, 10.000'lerce hatim ediyor, bu kemmiyet midir, keyfiyet midir..? Akledemedim'
Çünkü erkeklerimizin, kadınlarımızın kendileri de dahil, çocukları, okuduklarıyla, hatmettikleriyle mutabık değiller. Ters oranlılık yaygınlaşıyor!
Üniversite imtahanları yaklaştı, ben de gidecem bir vesileyle okul bahçesine, etrafımda, Yasin'ler, Mülk'ler, Nebe'ler, Fetih'ler, Kıyame'ler okunacak da okunacak. Ama benim elimde gene hiçbir şey olmayacak!!! İyi kötü hafızlık çalışmam oldu, bunları bir çırpıda da ezbere okurum ama "keyfiyet olma hali" böyle bir şeyi bana emretmedi ve yüklemedi!!!
Okuyanlara bakıyorum, zahirlerine, okuyanlara bakıyorum çocuklarına zahir hallerine, okuduklarıyla ters orantılılar.
Ben mi anlaşılmazım yoksa cidden bir yerlerde bir terslik mi var??
Korkuyorum!
Siz ne buyurursunuz?
Bende bir terslik mi var?

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Keyfiyet'i, kemmiyet'i bilmem ama;
Şu ahir zamanda, hani bir laf vardır ya; para ile imanın kimde olduğu belli olmaz diye.. Ha! işte tam o zamanlardayız ve kimin ihlasla amel ettiğini anlamamız mümkün değil gibi!
İnsanlar çok değişti ve çoğu da gösteriş meraklısı!
İçlerinde tabii ki hakkıyla, sırf Allah için iş yapanlar var muhakkak! sözüm onlara değil!
Sözüm gösteriş için tesettüre bürünüp te; az ileride bir erkek arkadaşıyla gezende!
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu??

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun sizlerden ama, zaafiyet tek taraflı değildir. Erkekler de bu "çirkin" halin merkezindedir. Lakin erkeklerde şöyle bir rezil düşünce hakimdir: Ben yaparım olur..! Elbet istisnalar vardır ama, "zina"yı kız kardeşine yakıştıramayan ama kendisi zinanın göbeğinde de yaşayan biridir..!
Çirkinlikler insan merkezlidir yani erkek de kadın da bunun içersindedir..!

Üst Alt