Kendinize Fazla Yüklenmeyin Çöküntüden Kurtulun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kafanfil.jpg

Kendinize fazla da yüklenmeyin, Aşırı yüklenme modern dünyanın bir oyunu Her birimiz iş, sorumluluk, bilgi, ödemeler,
alacaklar içinde boğulmuş durumdayız.
Aşırı yoğunluk sağlığımıza, ilişkilerimize zarar veriyor. Stresli, gergin ve hasta insanlarla dolu bir toplum olup çıkıyoruz.
Böyle olunca, aşırı yüklenme ve stresin özellikle iş hayatımızın önlenemezleri olduğunu düşünüyoruz.
Aslında Her şeyde belli bir ölçü ve denge olmali!!Yoksa kendimize de Sevdiklerimize de YAZIK ederiz...
Her birimiz ,aşırı yüklenmekten kaçınarak çöküntüden kurtulabiliriz, aklımızı, sağlığımızı ,ailemizi ve hayatımızı geri alıp, mutluluğumuzu kazanabiliriz...

Kendinize fazla yüklenmeyin ve gereksiz zamansız, yerli yersiz endişelere kapılmayın bence, hayata vakti zamani gelen her şey zaten kendiliğinden Çözülüyor..
Bakara Sûresi 286. ayette geçen, "Allah hiçbir nefse gücünün yeteceğinden öte yük yüklemez."

Gelişim iki tarafı keskin bir kılıçtır aslında. Bir taraftan bizlere çok şey katarken, diğer taraftan da akıl sağlığı, huzur, ilişkiler ve samimiyet ,ihlas gibi büyük değerleri alıp götürüyor. Günümüz modern dünyasında koşullar gereği, sadece çok fazla şey yapmıyor, bunları oldukça da hızlı yaşıyoruz aslında.
Bu tıpkı şeytani bir gücün fırıl fırıl, hızlı hızlı çevirdiği bir atlıkarıncaya, düşme tehlikesi geçirip sersemleyene kadar binmek gibi bir şey.
Belirtilerine bir önem vermezseniz gerçekten ruhsal dengeniz de aynen böyle sarsılır!aklınız ve duygularınız karışır ve çelişkili bir hayat da gel-gitlerde karışık yaşarsınız.

İşte bu koşullar altında kolayca gelişen kronik stresin başlıca Fiziksel belirtiler arasında; sindirim ,sinirsel sistemi bozuklukları, uyku bozuklukları,
yorgunluk hissi, baş ağrısı ve migren, kas ağrısı, sırt ağrısı, vücut direncinin düşmesi vs. vs..
ruhsal belirtiler arasındaysa; konsantrasyon bozuklukları, unutkanlık, vesvese, sinirli ve kırgın olmak, güven eksikliği, sabırsızlık,
aşırı reaksiyon gösterme ve aşırı duyarlılığı sayabiliriz.

Aşırı yüklenmenin 10 tetikleyicisi:
1. Faydasız bilgi (Bilgi yorgunluğu)
2. Zaman (Aşırı iş yükü)
3. Ulaşılabilirlik
4. Prestij
5. Tercih
6. Mükemmellik
7. Değişim
8. Para
9. Mal-mülk
10. Kötü yaşam şartları

Aşırı yüklenenlerin kurbanları:
1. İlişkiler
2. Çocuklar
3. Aile ve toplum
4. Yaratıcılık
5. Maneviyat
boyunuzun yetmeyeceği bir yere uzanirken ayaklarınızın altına neleri ve kimleri aldığınıza dikkat edin........

Alinti

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Allah'ın sınırlarını aşmanın faturası bu anlatılanlar her şeyin bir sınırı var ve onu belirleyen Rabbül alemin hepsini tek tek bildirmiş söz dinlemeyen çocuğun başına ne gelir?Ya annesi paylar ya da daha kötüsü başına canı yanacak bir şey gelir ağlar.
Kullukta böyle Allah'ın emir ve yasağı boş değil,uyan mükafatını alır uymayan dünya ahirette ektiğini biçer.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
İnsan ne yaparsa kendine yapar, iyi veya kötü...

Yaşayacağın şeyler önceden Allah nezdinde bellidir!
Sen istesen de yaşayacaksın, istemesen de!

En iyisi sen rabbinden razı ol ki, o da senden razı olsun!!
Bu dünyada her şeyin dört dörtlük olmasını beklersen, devamlı mükemmel ci bir haldeysen çok zor hayatta işin!

Ben Müslümanım demek değil ki Müslümanlık!
Allah senin için bir yol çizdi ve onun iradesiyle yaşıyorsun, madem ki Müslümansın, hayır ve şerrin Rabbinden geldiğini de biliyorsundur ve bunu unutmayarak devam edersen hayatına, hayatın her yönüyle olumlu olacaktır...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ahh ablacigim selâmün Aleyküm.
O kadar yoğun çalışıyorum ki :( her akşam 10 na kadar.
Gözlerim doku dolu geziyorum.
Kendime ayıracak vaktim yok.
Ayaklarım in altı su topluyor.
Tam diyorum ki git muhasebe ye boşver yeter artık zulüm bu kadar yük sonra nişan evlilik masraflar gelince aklıma vazgeçiyorum.
Kurumsal firma olsun diye canım çıktı . Sırf edepsiz insanlar yüzünden dua ettim.
Mahvoldum.
Hayirlisi demeyi artık öğrendim.
Allaha 80 rekat şükür namazı borcum vardı.
Her akşam 10 ar rekat kılıyor dum.
Zayıf düştüm.
15 gün once grip oldum mecbur izin verdiler 2 gün boyunca borçlarımi ödedim Rabbime.
Allah işte borçlarımi odeyeyim diye hasta yaptı beni ;) namaz kılarken gayet dinç tim.
SubhanAllah .
Elhamdülillah çok şükür.
Allah herşeyin hayirlisini nasip etsin hepimize inşallah.
Allah bize ahirette ve dünyada iyi hal nasip etsin inşallah.
Selametle.

Üst Alt