Mesleğimden dolayı senede bir en az muhakkak bir check-up'tan geçmemiz lazım.
Dün bayan doktoruma gittim..kan ve idrar testi yaptik..
boy;1.65
kilo;55
Sigara içiyormusunuz;Hayatimda hic içmedim.
Ne sıklıkla alkol kullanıyorsunuz :Elhamdullilah müslimanım hic alkol kullanmadim.
Ne içersiniz ;Su,süt ve Çay..Asitli meşrubatları içmiyorum!göbek yapıyor ve dişlerime zararli..
Uyuşturucu kullanıyor musunuz ;kullanmiyorum
sakinleştirici ,uyku hapi kullaniyormusunuz;hayir namaz beni sakinlestiriyor..ibadet ediyorum.
Cinsel hayattiniz nasil:Mahremdir dedim!utngc..
CT Scan testi X ray MR, NMR, MRI vs.. vs.. her testi yaptilar..
göz muayenesi ;20/20
kalp muayenesi;muntazam atiyor.Her şey normal sağlık probleminiz yok.
sadece Stress ,sinir seviyesiniz ile tansiyonunuz biraz yüksek 14 10 larda
Ben de dedim ki normaldir Yüksek Tansiyon annem de de vardi.. irsi de olabilir..
ama sanmiyorum çünkü Annem ,yüksek tansiyon ilacini 65 altmışbeş yaşından sonra kullanmaya başlamişti
Yani Yaşlılık döneminde görülen yüksek tansiyon, yüksek kolesterol normaldir..
Doktor hanimda bana Döndü ve dedi ki :"Yüksek Tansiyonunuz irsi olabilir!!,bunun için kendini suçlama Allah'ı suçla !!"dedi..
-neden Allah'ı suçlayayim ki;Yüksek Tansiyon ;Stressden, Öfke, hırs,üzüntü, nefret, kıskançlık gibi duygulardan oluşuyor!!
Rabbim buyuruyor ki"Her Şeyde bir Sebeb-iHikmet ve gayesi Vardir.. Her şey gelip geçici ..Sabret diyor!!..
biz ne yapiyoruz ;Her şeye üzülüyor, her şeyi stres yapıyorsak burda Allah'ın suçu Ne ?
Dertler,sıkıntılar bizi olgunlaştırır. Çünkü insanın kendisini, yaşamı sorguladığı bir dönemdir. Kendinizi, yaşamın anlamını daha iyi görür..
gelip geçici dertler halimize şükretmemiz için gelir depresyona girmek için değil!!
ben de ellerimi kaldirip ingilizce Rabbime çok şükür ettim..verdiği sağlık-huzur-bereket hayirli evladlar için...
Doktor hanim Şaşırdı..ne yapiyorsun
-Hamd ediyorum dedim.. Siz bana AIDS, kanserin var demediniz alti üstü bir Yüksek Tansiyon ..dediniz..tansiyon dedigin nedir ki be abi...

Doktorum ilac vereyim mi dedi..yüksek tansiyona bağlı ilaç kullanımın ömür boyu sürecek devamli almak zorunda kalacaksiniz dedi...
-istemem dedim.. ilaça bağlı bir tutsak olmak istemiyorum..
"ehh ne yapacaksiniz diye sordu..?"
ne yapacagim yemeklerin tuzunu azaltip, sarimsakli caciklar ,daha cok sebze, meyve yiyip stressimi atmak icin spor salonuna gunde bir kez gidiyordum;
artik iki kez gidecegim ve Gölün kenarinda sabah yürüyüşleri yapacağım..Çayi azaltacağım..Su icmeyi
çoğaltacağım...oğlumla daha cok basket ball oynayacağım!Hayatta gülerek bakacağım.
Herkes kendi kendisinin doktoru olmalıdır.