Kendini çirkin bulan Arkadaşa yardım..

ruyamruya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm,Ablam,Abilerim
Size bir konu hakkında danışmak istedim;

Benim bir arkadaşım var Kendini çirkin buluyor,ayrıca kilolu ve zayıflamaya çalışıyor.Çevresindekiler de çirkin buluyor.
Ve çok üzülüyor ve artık takıntı gibi olmuş durumda..Çünkü sonuçta yeni nesil 21.yüzyılda yaşıyoruz derken her genç kız gibi beğenilmek istiyor..
Ve ben bu arkadaş'a takmamasını söylüyorum bir gün 20 dakka falan Allah'ı dinimizi anlattım.Dinledi.Namaz kılmasını söyledim bilmediğini söyledi ve tek tek tüm vakitleri rekat rekat nasıl kılındığı yazdım.Sonraki gün sordum kılıp kılmadığını kılmadığını söyledi..Daha sonraki günlerde vaktinin olmadığını söyledi.Tabi bana dediği bu belki kılmıştır.Bazı insanlar söylemezler ve ya söylemek istememiştir ben bilemem tabi..Bu olayın geçeli de 4 ayı geçti heralde
Herneyse ben arkadaş'a allah vesile ettiği kadarıyla anlatmaya çalışıyorum..Hikayeler anlatıyorum dinimizden kitaplar öneriyorum...Dinimizi Allah Teala'yı anlatıyorum.Allah'ın yarattığı her varlık güzeldir diyorum.Bana imanlı imanlı benle konuşma sevmiyorum öyle konuşmaları diyor..Bana İman Din Allah hakkında konuşturtmuyor..Ben onu Rabbine yakınlaşmasını istiyorum.Bu dünyanın imtihan dünyası olduğunu kavramasını.

Napmam gerek...Gerek bir hikaye gerek bir konuşma gerek bir kitap gerek dua gerek zikir onla nasıl bu konuda iletişim kurup Onun ilmi,Rabbine açılan yolunda ilerlemesinde Allah'ın izniyle biz vesile olabilir miyiz?.Bir tek bu güzellik değil yani ben tabi bilemem içini nedir nasıldır bunlar onlar aldığım cevablar ve gözlemlediğim kadarıyladır. Fakat Mutsuz durumda diyiğim imtihanlara karşın..

Yani ben kendi ilmim yaşadığım,okuduğum,öğrendiğim kadar yaşım gereği biliyorum Sizin gibi bu gibi konularda bilgili Abla,Abilerimden yardım almak istedim İnşşallah Allah'ın izniyle bu yolda ona vesile olabiliriz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam kardeşim,Bu yaşlarda çok normal böyle şeyler.. Halk arasında lafa gelince, “fizik güzelliği önemli değil, ruh güzelliği önemli” deriz.
malesef;İstatistiklere göre delikanlıların kızlarda aradıkları özelliklerin başında “fizikî güzellik” geliyor.

Aynı şekilde, kızlar da erkeklerde “yakışıklılık” arıyorlar.
Kim ne derse desin, insanın hayatında “güzelin ve güzelliğin” çok büyük etkisi var. Bu duyguyu göz ardı edilemez.

Tamam da Çirkinlik ve güzellik nedir ? Güzellik ve Çirkinlik Kime Göre Neye Göre karar veriliyor..?
Bir şeyin ya da bir bireyin güzelliğini belirleyen ne ? Çirkin olduğuna kim karar veriyor? Güzellik ve çirkinlik sadece estetiksel olarak mı tanımlanmış?
Kadın ya da erkek bireylerin güzelliklerinin tanımlanmasında ne etkili olmuş?

Kime göre güzel kime göre çirkin ? Güzel olma prensibleri nedir ? Bana güzel gelen başkasına güzel gelmeyebilir. Güzellik görecelidir.
Güzellik,çirkinlik insanoğlu'nun kafasında oluşan bir sıfattır.Herkes güzeldir.Herkes birilerine göre mutlaka güzeldir.

insanlar estetik ve kozmetik sektöründen para kazanmak için toplumlara güzellik çirkinlik dayatması yapıyor. medya ile sürekli bu enjekte ediliyor.
amaan dikkat edin!bu insanlarin insani ticaret olarak görenlerin oyununa gelmeyin!!!

Sen annene göre dünya'nın en yakışıklı ,en güzel çocuğusun,başkasının annesine göre kendi çocuğu dünya'nın en güzelidir.
Aşık olduğun kız sana göre dünya'nın en güzel kızı olabilir fakat başkasına göre kendi sevgilisi dünyanın en güzelidir.
Bunu sormadan önce güzellik çirkinlik olayını kafanda iyice düşün,kendinle münakaşa et..sonra kendin hakkinda karar ver!!
Çirkinim diyorsan kendine iki soru sor kendine.. kime göre ? neye göre? Ben Sevdiklerim için Dünya güzelliyim..!!

Bir şeyleri tanımlarken yalnızca şekilsel ve nicel olarak değerlendirmek son derece yanıltıcı olabilir, çünkü nitelikler niceliklerin ötesinde anlamlar içerir.
Ayrıca mutlak güzel ya da mutlak çirkin de yoktur..zevkler ve renkler tartışılmaz!!
Bence güzellik çirkinlik diye bir şey yok herşey bakan gözde biter...İnsanları güzelleştiren ya da çirkinleştiren şey onların dış görünüşü değil davranışlarıdır.

Oysa Allah (cc) kullarını “en güzel şekilde” yarattığını buyuruyor. Güzel, çirkin, yakışıklı yakışıksız diye ayırmıyor.
Ve Kurani Kerim de , Allah sizin dış görünüşünüze, takım elbisenize, menkul ve gayrimenkullerinize bakmaz. O, sizin kalbinize, içinize, imanınıza, özgüveninize,
niyetinize, sabrınıza, sevginize, ruhunuza bakar.buyuruyor...

Sahi “Güzellik” dediğimiz bu kavram ne işe yarıyor? Fiziksel güzellik, “cazibe ve ilgi” çekmek içindir.
Dükkânların vitrinlerindeki malların en güzel şekilde düzenlenmesi tabi ki müşterilerin ilgisini çekmek içindir.

Vitrindeki malı almak istediğinizde, onu size vermiyorlar.“O mal teşhir içindir, esas mallarımız içeridedir.” diyorlar.
Fransız şairi Victor Hugo’nun dediği gibi: “Güzellik kısa süren bir saltanattır.”

Sadece fiziksel güzellik, “insanın göz zevkini” tatmin eder.Ruhsal güzellik ise, “insanın iç dünyasını” rahatlatır.
Bu rahatlama sevgiyi, şefkati, merhameti, fedakârlığı ve güveni de beraberinde getiriyor.

ruyamruya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok Haklısın ablacım.
Kesinlikle katılıyorum.Ama anlamıyorsa da bahsettiğim arkadaş..
Olan kendisine oluyor.
Ben öyle kendime veya başkalarına ben çirkinim falan demem bana ,bir önemi yok benim için..Önem verenler kendini harap ediyor..Arkadaşıma yazdıklarını söyliyeceğim inşallah faydası olur.
Allah Razı olsun:)

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ve Aleyküm'üs-Selam.

Güzellik mutlaka önemlidir. Gönül Sızım Hoca bu konuda çok güzel açıklamalar yaptığından yinelemeye girmemeye çalışacağım.

Arkadaşın sana dini konularla bana gelme diyormuş. Demek ki kendini başkalarınının beğenisine adamış ve güzel görünmek onda tutku haline gelmiş. Senin yaşın 13 civarı olduğundan arkadaşın da bu yaşlardadır. Bu yaşlarda dış görünüş oturmaz..

Tanıdığım biri var. O da bu yaşlarda tipsizdi, biraz da tombişti. Yani günümüz erkeklerinin gözünde itici gelen kızlardandı. Ama ne zaman 20li yaşlara geldii serpildi kızcağız. Boyu uzadı, zayıfladı ve fiziği de oturmaya başladı. Nerdeyse o kıza ben bile alıcı gözle bakmaya başladım diyebilirim. Bazıları var delikanlılık yaşlarında çok güzel olur ama gençliğinde tipsizleşir.

Şunu belirtmeliyim: tipsizlik görünüş şeklidir. Çirkinlik demedim. Çirkinlik ile tipsizlik farklı şeylerdir. Yüzü çok güzeldir ama genel baklıdığında tipi yoktur! Mesela annem yüzü çok güzel olan bayanlara güzel der. Tip onun için önemsizdir.

Arkadaşın kendi kendini üzüyor. Sanki üzülünce bir şeyler değişecekmiş gibi beklenti içerisine girmiş... Zayıflamak istemesi doğaldır ama tipsizim diye üzülüp yüzü asık olacağına gülüp neşelensin, çevresine yaşama sevinci versin bak o zaman insanlar nasıl çevresinde çoğalacak.

Bir zamanlar sevdiğim kız vardı. Başlarda çok tipsiz bulurdum, 15 yaşlarında zayıf bir kızdı... çenesindeki ve yanağındaki kemikleri net bir şekilde görebilirdin tam Çirozdu yani. Ama gülüşü insanı etkilemeye yeterdi. Aynı yerde sürekli karşılaşır konuşurduk. Gülmesi beni benden almaya başladı. Hele ki yaşı ilerlemeye başladığında tam göze hitap etmeye başladı. Bu sefer başkalarından kıskanmaya başladım. Nitekim ciddi bir ilişkiye başladık. Aramızdaki tanışıklığın derecesi kızda baskı oluşturdu dayanamadı. Yollarımızı ayırdık.

Sevmiş olduğum kız eğer ben zayıf ve çelimsiz biriyim diye kendini mutsuzluğa gömseydi belki de ona karşı içimde hiç sevgi oluşmazdı!!!

Mesele budur! Güzel kızlar görüyoruz tabiri yerindeyse at gibi, fakat yanında bir kaç gün bulunsan katırdan beter

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Ve aleyküm selam
Kendini beğenmeme çirkin bulma , sürekli zayıflamaya çalışmak veya vücudunu beğenmeme hastalığı, takıntılı hale geldiğinde kişinin sosyal hayattan kopmasına kadar götüren, psikolojide dismorfobi adı verilen bir hastalık olarak tanımlanmış.

Arkadaşın dini bilgilerle gelme dediyse, beşerin kendidir nefsine zulm eden, Hak şer murad etmez, kul kendi şer seçtiği için vucuda hasılan olan şerler yine Haktandır deriz.
Kardeşimizin yaşıda daha çok küçük, hayatı kendine zulm etmesin. Takıntısı çok ileri boyutlardaysa psikojik destek almasını pozitif düşünce farkındalığını (N.L.P) önerin. Ve ya diyetisyene başvurarak yaşına ve bünyesine uygun beslenme desteğiyle doktor kontrolünde sağlıklı ve mutlu bir şekilde de zayıflayabileceğini önerebilirsiniz.

Üst Alt