Kendimi mutsuz hissediyorum

Ayşe123

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Bismillahir rahmanir rahim. Selam aleykum. Kendimi mutsuz hissediyorum dedigimde yanlista olabilirim yada asadaki birinin cevap verdigi gibi dogru da olabilir yada yanlis. Demek istedigim: ben evlendikten sonra dusundim ki kendi ailem olcak, kendi sorunlarimiz ve hayati iyice ibadetlerle yasicagiz sandim. Ama bazi seyler oyle degilmis. Bakiyorum ben evlendikten sonra arkadaslarim, kardeslerim, benden kucuk yastaki akraba kardesler evlenilerler ailesi var masAllah cocugu colugi var. Allah hayir versin. Bende kendi kendime diyorum ki bizde evlendik neden ama ayle olamiyoruz, arkadaslarim bebeginiz olsun aileniz daha bereketli olcak insAllah diyorlar, biz basit seyleride yapamiyoruz. Yada basit sey degil mi bunlar... bilmiyorum. Esim evlendigimizde cocuk istemiyorum biraz sonra demisti, simdi istiyor sanki olmiyormis gibi geliyor. Bazen yanimda kalabalik bile olsa kendimi yalniz hissediyorum, bazen tek kaldigimda yalniz gibi geliyor. Biliyorum ki Allah c.c. var " Yalnizim deme senin yaninda kimsen olmasada Yuce Allah c.c. var" diye kendimi sakinlestiryorum. Simdi ne yapicagimida bulmiyorum kac sene once (evlenmeden once) amacim mahsatim vardi yasamaya, simdi yokmis gibi geliyor kimin icin calisayim ki para olsun, ne yapim ki kime olsun. Arkdasim olsun istiyorum icindekileri konusayim, olsa bile arkadas cogu. Siz benim dusundiklerimi nasil buluyorsunz? yada hayirsiz oldugu icin mi boyle? Sabir ediyorum ki bir gun mutlu olcagim yada mutlu olcagiz insallah ama ne zaman yada dunya mi dar geliyor ???? Bana yardim etseniz dusuncelerimde yanlislik mu var yada dogru mu cok sevinirim. Ayse123

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gunbatm.jpg

Bismillahir rahmanir rahim
Rahman ve Rahim oLan ALLAH'ın Adı ile..
Allah cc. Yar ve yardimciniz olsun hakkinizda HAYIRLI olani versin...
İnsanın en büyük 2 özelliği mutlu olma çabası ve birşeyin mutlaka kulu olmasıdır.
İnsan, kalbindeki hanif fıtratı gereği daima mutluluğun peşinde koşar. Mutluluğu bulmak için elinden geleni herşeyi yapar.
insan Hep bir arayış içindedir. Mutluluğa ulaşmak için sahip olmak istediklerinin hayalini kurar ve bu hedeflere ulaştığı zaman mutlu olacağını zanneder...
ve bir gun ulaşır ama tekrar mutlu olmadigini fark edip hisseder..

MUTLU olmak ile SEVİNMEYI karistirmiyalim..
mesela son model bir araba sahibi olmak sizi gerçekten mutlu eder mi? İyi düşünün, bir süre bu sevinç ayaklarınızı yerden kesecektir. Ya sonra?
nur topu gibi ogullariniz sizi cok mutlu eder, sevindirir.. ama icinizdeki boşlugu doldurabilir mi?

Farkındasınız değil mi içinizde 2 tane ses devamlı konuşup duruyor. Hiç susmuyorlar...biri HAKK diyor,Vicdan diyor Allah!!Allah!! diyor..
oteki sana ne Ya!!nefis..zevk, sefa diyor!!dunyayi sen mi kurtaracaksin keyfine bak..diyor!!
İçinizdeki bu çatışmalar bitmeden nasıl mutlu ve Huzurlu olacaksınız?
Bir tarafın sesini bastırarak ya da es geçerek mi yoksa her iki sesi de aynı şeyi söyler hale getirerek mi?
Peki ya kötü bişi yaptıktan sonra çektiğimiz vicdan azabı nedir? Neden vicdan azabı çekeriz? Bu azabı biz kim çektirir?

Aşağıdaki örnekler size tanıdık geliyor mu?
Ah bi üniveristeyi kazansam çok mutlu olucam
Ah şu okul bitsin iyi bir işe gireyim çok mutlu olucam
Ah şu çocukla bi evlensem çok mutlu olucam
Ah şu araba benim olsa ne mutlu olurdum
Ah bir çocuğum olsa çok mutlu olucam
Ah bizim oğlan askerliğini bi bitirse çok mutlu olucam
Ah bizim kız bir evlense çok mutlu olucam
......
Ne oldu? Hayat bitti. Mutluluğu yanlış yerde arıyorsunuz. Peki nerede arayacağız?

13 / RAD - 28 :Kalpler ancak; Allah'ı zikretmekle mutmain olur, öyle değil mi?
Diğer yandan insan mutlaka bir şeyin kuludur. Çünkü yaratılışı bu şekildedir. Makamının, kocasının, sevgilisinin, paranın,coluk cocugunun,emel, hayal ve idealeeri..
Bir Allah'a kul olmayan farkında olmadan bir çok şeye kul olur..

mutlaka bir şeyin kuludur. Biraz önce saydıklarımız insan bedenlerinden nefs bedenin istekleridir.
Nefs bunları ister ve bunları bulunca mutlu olacağını sanır. Hep daha fazlasını ister elde ettikçe bakar ki hala mutlu değil
daha fazlasını ister ve bu denklem sonsuza kadar uzar. Asla mutlu olamaz...
cunki insan bunlar icin yarattılmadi..en zenginde olsaniz 10 tanede evladiniz da olsa yine icinizde bir boşluk, eksiklik hissedersiniz!!
Allah, insanı neden yarattı?
51/ ZARİYAT-56 :Biz insanları ve cinleri başka bir şey için değil bize kul olsunlar diye yarattık.

Sonuç olarak mutluluk ile kulluk arasında direk bir bağlantı bulunmaktadır. Mutluluk, neyin ne kadar kulu olduğumuzla ilgilidir.
Herşey bir niyet ile başlar...niyetti hayr olanin akibettide ins. iyi olacaktir..
Önce "Ölmeden önce yani yaşarken Allah'a ulaşmayı dileyeceğiz" Kalpten sıcacık ,samimi bir dilek.
"Ben uyanmak istiyorum, ben Hak'ka ulaşmak istiyorum, Ben Ruhumu ölmeden önce Allah'a ulaştırmak istiyorum" hepsi bu.

Kişinin kalbinde bu talep oluştuğu andan itibaren mucizeler başlar..ruhunda , yureginde mutluluk hissetmeye ,yasamaya baslar..
hepimiz beden kafesinde hapisde, zindan da gibi mutsuzuz!!
Yaratılış amacımıza ,fitrattimiza uygun yaşamadığımız için .
Bir kartalı kafese hapsedip mutlu olmasını beklemek gibi durumumuz ...
Allah cc.Yar ve Yardimcimiz olsun..

duaa..

balrok

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Üstadım ne güzel anlatmışsınız. Cümlelerinize hayran olmamak elde değil. Allah razı olsun.

Üst Alt