Kendimi çok güçsüz hissediyorum

durgun

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm

Eskiden gayet huzurlu, mutluyken ne oldu bana?
Allah'a inancım var. Zaten beni ayakta tutan, teselli eden tek şey inancım. Ama öyle zamanlar oluyor ki kendimi çok güçsüz hissediyorum. 4-5 sene önce evlendim eşim iyi birisi, fakat evlendikten sonra kendimi ailem tarafından dışlanmış hissettim. Annem "keşke evlenmeseydin , niye evlendin, çocuk yapma" tarzında şeyler söyledi uzun süre. Düğünüm olduğu zaman da bana hiç destek olmadılar her şeyimi kendim yapmaya çalıştım. Düğünüme 1-2 ay kalmıştı ama evde gelin gidecek kız değil de hala evde oturmaya devam edecek ev sahibi gibi davranıyorlardı. Hem çalışıyordum hemde eve gelip ev işi ve düğün hazırlıklarıyla uğraşıyordum. Maddi olarak zaten hiç bir şeye dokundurtmadım, ama manevi yönden beklentilerim de hiç karşılanmadı. Evlendikten 2 sene sonra hamile kaldım. Fakat annemin arkamdan beddua ettiğini öğrendim, çok üzüldüm. Akraba ve komşulara eşimin hakkında sürekli olumsuz şeyler söylüyor.
Bütün bunları belkide beni sürekli yanın da istemesinden de kaynaklanıyor olabilir. Çünkü ablalarım evlendikten sonra elinde tek ben kalmıştım ve her şeyi ile ben ilgileniyordum.

Bunu bildiğim içinde eşimin memleketine yerleşmeyip annemlere yakın oturuyorum. Evlendikten sonra da sürekli ilgilendim eviyle,hastanesiyle...fakat annemin tutumları bitmedi. Ben de çok yoruldum, o kadar çok hakkımda konuşuyor ki çevremden bana acıyarak bakan gözler görmeye başladım. 1 sene önce erkek kardeşim evlendi, yapılan düğünü görmeliydiniz. Kız tarafı bir istedi annem iki verdi. Kız tarafından gelen bütün olumsuzluklar, görmemezlikten gelindi. Bunları görünce aramızda yapılan ayrımdan dolayı üzüldüm. Anneme kızamıyorum ama içim de acımıyor değil. Ben de onun bir evladıyım elbet vardır bir sebebi.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..
Allah cc.her şahsa ancak gücü yettiği kadar sorumluluk yükler.
Güneşe çevirebileceği kadar gezegen ağaca kaldırabileceği kadar dal insana taşıyabileceği sayıda el takmış..
bizler ise kendi kendimize gereksiz yük,stress sorun ve SIKINTILAR katarak kendi hayatlarimiz altinda boguluyor ve kendi kendimizi YORUYORUZ...YORULUYORUZ...

"annemin arkamdan beddua ettiğini öğrendim" bu nasil bir annedir.. Allah islah etsin, hidayet akil, fikir versin..
akli ve ruh dengesi yerinde degil sanki..
Kardesim Rabbim hakkinizda hayirlisini versin ama Siz artik evlisiniz.. sizin aileniz esiniz ve cocuklariniz gelir...
iki evin sorumlulugu altinda iyice yoruluyorsunuz...
anneniz bakima muhtac degil ise..ve erkek evladii, gelini olduguna gore lutfen artik kendi yuvaniza sahip cikin...
annenize guzellik ile artik yoruldugunuzu anlattin anlamasa o zaman sadece elinizden geldigi kadar yardimci olun.. kendinizi zora koyup stresse girip YORMAYIN...
Anneniz halen Sizin evlendiğinizi kabulenememis ki halen evi ve sorumluluklari Sizden bekliyorlar...
Allah RAZI olsun ne guzel bir evladsiniz.. ailenizin sag elli sag kollu ama artik evlendiginizi, kendi aileniz oldugunu da idrak edin..

Akraba ve komşulara eşinizin hakkında sürekli olumsuz şeyler söylüyorsa durmasini isteyin.. durmazsa Sizde araya bir mesafe koyun..
eşiniz Sizin efendiniz, Aile direginiz, cocugunuzun babasi, ekmegini yiyorsunuz.. onun soyadini tasiyorsunuz.. yani O sen degil Siz varsiniz artik!!
eşinizin ailesi Sizin hakkinizda sürekli olumsuz şeyler söylese eminim eşiniz mudahale ederdi.. kardesim adalet ve dogruluktan Hak ve hukuktan..AYRILMAYIN>>
Babam da olsa haksiz ise Haksizsin O benim cennettim, ahirettim..Size iyi degil ise bana iyi.. deyip onun yaninda olmali ve destek olmalisiniz..
Haksizlik ve kul HAKKI karsisinda ezilmeyin.. ezdirmeyin..Kul HAKKINA girmeyin..
Allah yardimciniz olsun..

acilangul1

durgun

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
doğru söylüyorsunuz.
ben annemin bunları sağlıklı olmadığı için yaptığını düşünüyorum.
oğulları ve gelinleri annemle ilgilenmezler. zaten yaklaşık bir senedir annemlerle eskisi kadar ilgili değilim.( kendimi frenlemeye çalışıyorum) hiç unutmuyorum bir defasında hastalanmıştım, yüzüm gözüm şişmişti.(tabi bide moral bozukluğundan dolayı da kötü görünüyordum) ve o gün annemlere ablamın ısrarıyla gitmek zorunda kaldım. bana uzun uzun baktı anladım bir şeyler olacağını. arkamdan " bu kızı kocası dövmüş,bu dayak yemiş,bu çok mutsuz bize söylemiyo" oysa bilmiyo mutsuzluğumun sebebini. hoş anlatamazsında. her neyse babam ertesi günü neredeyse gelip beni görücekmiş halime bakıcakmış eğer annemin anlattığı gibiyse beni, ben istersem eve götürecekmiş. tabi benim bir şeyden haberim yok. babamı ablam tutmuş,"anneme bakma öyle bir şey yok " diye. en kötüsü de gidip bunu aile dışında ki insanlara anlatması. bazen kendimi kötü hissediyorum, "olsun o senin annen görmemezlikten gel" diyorum ama olmuyo. okuduğum bir kitapta" bir insanın vatanı çocukluğudur" diyordu. çocuk için anne ne kadar önemli bir kavram. ama ben bu konuda annemi biraz yetersiz buluyorum. yine de onu seviyorum . Allah(cc) günahlarını af etsin.

Üst Alt