Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Kendimden nefret ediyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ab-ı Hayat" data-source="post: 94524" data-attributes="member: 6530"><p>Allah rasulü (s.a.v) bir gün arkadaşlarıyla sohbet ederken ağzından şu sözler döküldü....</p><p></p><p>Ne oluyor bana ki; sizde ibadet tadı göremiyorum! dedi...</p><p></p><p>Arkadaşları;</p><p>- İbadetin tadı nedir ya Rasulallah?</p><p></p><p>Allah rasulü (s.a.v);</p><p><strong>- İbadetin tadı tevazudur!</strong></p><p> Kibreden bir kişinin secdesi ne söyler? rükûsu mânâlı mıdır? Kendini büyük bilenin Allah-u Ekber demesi? ve uyarı gelir...</p><p><strong>"Yeryüzünde böbürlenerek yürüme! çünkü sen, ne yeri yarabilirsin, ne de boyca dağlara erişebilirsin!"</strong></p><p></p><p></p><p>Bizlere ne oluyor ki? bu mübarek günde birbirimizi iyiliğe çağırıp, kötülükten men edeceğimiz yerde yerden yere vuruyoruz! <strong>unutmayalım; bir gün kınadığımız bir işin aynısı bizim başımıza veya evladımızın başına gelebilir...</strong></p><p><strong>İnsan beşer elbet şaşar! Allah muhafaza buyursun hepimizi....</strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Belki de kınadığımız kişiyi Allah fazlıyla affeder ve bizden kat kat yüksek mertebelere ulaşabilir....</span></strong></p><p>Velev ki; bunu yazan kardeşimiz bu siteye alay etmeye geldi onu ancak rabbim bilir!</p><p><strong>Kalplerin özünü, ancak ve ancak Rabbim bilir!</strong></p><p></p><p>Belki de bu kardeşimiz bu kötü huyundan vazgeçer ama bizim verdiğimiz tepki de buna vesiledir, biz ne kadar olumlu olursak, inşallah Allah ta ona güzel bir tövbe kapısı açar...</p><p></p><p>Yalnız şunu söyliyim; <strong>bugün iman-ibadet ehlisin! yarın oldu ki bir gaflete düştün, bıraktın bunları, o zaman da senin insan kılıklı şeytanlardan olmayacağının bir garantisi var mı? benim de yok! senin de! onun da!</strong></p><p></p><p>Ve bir şey daha dikkatimi çekti; bu mübarek günde iyiliği emredip,kötülükten sakındırmıyorsak orada bir sıkıntı var demektir!(nefsimizin hala esareti altındayız demek ki) bakalım ibadetlerimizde bir noksanlık var demektir!</p><p></p><p><strong>Bizlere bu mübarek günde kötülükten sakındırmak düşer! bunlar benim şahsi fikrim dileyen katılır, dilemeyen katılmaz!</strong></p><p></p><p></p><p>Selametle....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ab-ı Hayat, post: 94524, member: 6530"] Allah rasulü (s.a.v) bir gün arkadaşlarıyla sohbet ederken ağzından şu sözler döküldü.... Ne oluyor bana ki; sizde ibadet tadı göremiyorum! dedi... Arkadaşları; - İbadetin tadı nedir ya Rasulallah? Allah rasulü (s.a.v); [B]- İbadetin tadı tevazudur![/B] Kibreden bir kişinin secdesi ne söyler? rükûsu mânâlı mıdır? Kendini büyük bilenin Allah-u Ekber demesi? ve uyarı gelir... [B]"Yeryüzünde böbürlenerek yürüme! çünkü sen, ne yeri yarabilirsin, ne de boyca dağlara erişebilirsin!"[/B] Bizlere ne oluyor ki? bu mübarek günde birbirimizi iyiliğe çağırıp, kötülükten men edeceğimiz yerde yerden yere vuruyoruz! [B]unutmayalım; bir gün kınadığımız bir işin aynısı bizim başımıza veya evladımızın başına gelebilir... İnsan beşer elbet şaşar! Allah muhafaza buyursun hepimizi....[/B] [B][COLOR="Purple"]Belki de kınadığımız kişiyi Allah fazlıyla affeder ve bizden kat kat yüksek mertebelere ulaşabilir....[/COLOR][/B] Velev ki; bunu yazan kardeşimiz bu siteye alay etmeye geldi onu ancak rabbim bilir! [B]Kalplerin özünü, ancak ve ancak Rabbim bilir![/B] Belki de bu kardeşimiz bu kötü huyundan vazgeçer ama bizim verdiğimiz tepki de buna vesiledir, biz ne kadar olumlu olursak, inşallah Allah ta ona güzel bir tövbe kapısı açar... Yalnız şunu söyliyim; [B]bugün iman-ibadet ehlisin! yarın oldu ki bir gaflete düştün, bıraktın bunları, o zaman da senin insan kılıklı şeytanlardan olmayacağının bir garantisi var mı? benim de yok! senin de! onun da![/B] Ve bir şey daha dikkatimi çekti; bu mübarek günde iyiliği emredip,kötülükten sakındırmıyorsak orada bir sıkıntı var demektir!(nefsimizin hala esareti altındayız demek ki) bakalım ibadetlerimizde bir noksanlık var demektir! [B]Bizlere bu mübarek günde kötülükten sakındırmak düşer! bunlar benim şahsi fikrim dileyen katılır, dilemeyen katılmaz![/B] Selametle.... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Kendimden nefret ediyorum
Alt