Kedilerin Hakkına karışılır mı?

M

Merhabalar

Kayıtsız
Misafir
Merhabalar biz ailecek bizim mahallede 3 kedimiz var 2sini 3-4 yıldır besliyoruz diğerini 3 ay anca oldu sanırım...Günde 3 kere besliyoruz mamaylaydı eskiden ama şu aralar pahalı olduğu için sosisle besliyoruz ama en büyük kedimiz diğer 2 kedininkinini yemeden kendisinkini yiyip oturuyor en küçük yeni gelen hiç susmuyor versekte miyavlıyor ve diğer kedi var 2.büyük kedi o bazen gelmiyor günde en fazla 1 kere veya 2günde bir o kedi kendinkini yavaş yiyor diğer yandan küçük kedi onunkinede göz dikiyor ve 2.büyük kedi aç kalıyor 2.büyük kedi artık aç kalmasın diye 2.büyük kediye özel kendim başında beklettip veriyorum ama küçük kedi göz dikiyor sürekli. .ŞiMDİ SORUM ŞU;ben şöyle düşünüyorum sonuçta rızkı veren allah ben nasıl onu yemesin diye koviğim?Aynı şekilde beslediğim 3 kedideden biri diğerinin hakkını yiyince gidip hakkını yiyeni ordan almam mı gerek yoksa diğeri aç kalsa bile rızkı veren allah diyip hiç karışmamam mı?.Dün hakkı yiyilen aç kalmasın diye 7-8 tane sosis verdim normalde kedi başına 1 toplam 3 ama nafile küçük kedi 2.büyük kedininkini yiyip diyor 3 ay önce zayıftı şimdi çok kilo aldı en büyük kedide baya kilolu 2.büyük kedi zayıfladı kemikler gözükmeye başladı.Ama 2.büyük kedi kendi hakkınıda korumuyor en büyük olan koruyor..Ben hiç karışmasammı rızkı veren allah diyorum Ama napmam gerek benim için çok önemli ciddin 2.büyük kedi için çok üzülüyorum..Açıklarsanız çok memnun kalırım.
Biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın
Teşşekkürler:)..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Merhaba Vicdan Sahibi güzel insan ,Hayat ve olaylar karşısında müsbet tavır almanın şartı ;Bazen olup bitenlere akıl sır erdiremediğimiz zamanlar
olaylar karşısında duygusallığa kapılmadan akılcı ve imani yoldan ;en güzel şekilde Rabbim'in bir bildiği ,bir hikmetti mutlaka vardır!
Allah'ın hikmetinden sual edilmez!!deyip Siz ,kendi payına düşeni hakkı ile yapın!gerisi Allah Kerim...deyip her zaman mutlu ve huzurlu olmaya bakın...

amaaa halen vicdaniniz rahat etmiyorsa zayıfladı dediğiniz O kediyi bir süre ayrı yerde tutup besleyin!sonucunu bize de yazarsaniz Sevinirim...
mesela Ben koruyucu anneyim..Masaya 6 parca kek koyarim 4 parçasını bir çocuk yer diğer çocukta iki parçasını yer biri zayıf diğeri şişman şimdi ben bunlarin hakkina mi giriyorum..?
şişman olan sporda başarısız ,zayıf olan başarılı ..
Adalet Hak, Hukuk derken tek bir yiyecek yönü ile bakmayalım...imkan, nasip ,kısmet,Rizk, Kimse kimsenin rızkını yiyemez bunlari da katma değer Olarak bir bütün halinde düşünün ..dedim ya Allah'ın takdiri Hikmetti Sır -dir!!

Hayatta hikmet gözü ile bakarsaniz!! ne manalar, ne hakikatler görürsünüz.. Bizler niçin, niye, nedenlere takılmayacağız. Bizim şiarız ve emelimiz iyilik etmek, insan olmaktir!!!.
İyi insanın elinden, dilinden, azalarından zarar gelmez. Allah bizi razı olduğu, sevdiği sevgili dostlarına katsın inşallah.
Selam, sevgi, dualarımla Allah'a emanet ediyorum, sonsuz iyilikler diliyorum.

acilangul1

M

merhabalar

Kayıtsız
Misafir
Çok teşekkürler,Allah sizden Razı olsun..
Çok yardımcı oldunuz tekrar tekrar yazınızı okudum.
Bugün ben üstüme düşeni yaptım.Yemeklerini bölüp hepsinin önüne verdim.Zayıflayınınkini ayrı bir yere verdim.Yediğini gördükten sonra gittim.Artık yemeklerini bitirmelerine kadar izlememeye karar verdim...Beni soruma cevab vererek aydınlattınız.Gerçekten rahatladım çünkü kedilere karışmamanın doğru olduğunu düşünüyordum ama yinede cevabını almak rahatlattı.

Üst Alt